پخش زنده
امروز: -
پارلمان انگلیس امروز درباره لایحه دوم دولت بر سر چگونگی ترک اتحادیه اروپا تصمیم گیری می کند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما پارلمان انگلیس پس از انکه با رد توافق دولت با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی رکورد مخالفت گسترده با یک لایحه دولت را در تاریخ سیاسی این کشور به ثبت رساند امروز درباره لایحه دوم دولت بر سر چگونگی ترک اتحادیه اروپا تصمیم گیری می کند .
مجلس انگلیس امروز در حالی بر سر توافق جدید دولت با اتحادیه اروپا، درباره چگونگی خروج از این اتحادیه ، معروف به برگزیت رای گیری می کند که به علت افزایش اختلافات و پافشاری دولت و مجلس بر مواضع خود تحیل گران هیچ چشم انداز روشنی درباره چگونگی این جدایی تاریخی نمی بینند .
در حالی که زمان برای انگلیس به سرعت در حال گذر است و تا پایان مهلت قانونی برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فقط دو ماه مانده ، مجلس تلاش می کند مهار برگزیت را خود بدست بگیرد .
یک تحلیل گر مسائل سیاسی و اقتصادی در این باره به ما گفت : امروز مجموعه ای از رای گیری ها در پارلمان انجام خواهد شد و احتمالا تا بیش از بیست پیشنهاد نمایندگان برای اصلاح توافق دولت با اتحادیه اروپا به رای گذاشته شود .
رادنی شکسپیر افزود : با این حال با توجه به تشتت ارا پیش بینی می شود هیچکدام از انها رای اکثریت نمایندگان را به دست نیاورد در نتیجه بریتانیا به سوری خروج سخت از اتحادیه اروپا در حرکت است .
این تحلیل گر مسائل سیاسی با بیان اینکه خروج سخت مورد قبول بیشتر نمایندگان نیست گفت : احتمالا بیشتر مردم نیز این شیوه جدایی کشورشان از اتحادیه اروپا را نمی پذیرند بنا براین بحران عظیمی در راه است و علت ان هم این است که سیاستمداران در بریتانیا به جای تعامل دوست دارند گزینه های خود را به پیش ببرند .
شکسپیر افزود : هواداران خروج ، خروج کامل را می خواهند و توافق دولت نیمی از خواست انان را تامین می کند و البته نیمی از خواست طرفداران ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا را و اکنون نگرانی این است که بیشتر در پی تعامل و توافق نیستند و در نتیجه بریتانیا ممکن است در هم بشکند که نه خواست سیاستمداران و نه خواست مردم است .
وی گفت : در چنین شرایطی بحران واقعی روی می دهد و ما در استانه ان قرار داریم و پیامد این شرایط اصلاً روشن نیست .
تا ساعتی دیگر رقابت دولت و مجلس انگلیس برای به دست گرفتن مهار برگزیت، بیش تر آشکار خواهد شد. مجلس انگلیس از دو سال پیش که دولت انگلیس تصمیم گرفت برای اعمال خواست مردم در همه پرسی خروج، این کشور را از اتحادیه اروپا خارج سازد، اعلام کرد باید درباره توافق نهایی رای دهد. در پی شکست تاریخی اوایل ماه جاری ترزا می، نخست وزیر این کشور در به تصویب رساندن توافقش، اکنون نمایندگان مجلس در نظر دارند شرایط خروج را نیز خود اعلام کنند.
ترزا می بارها اعلام کرده اگر توافقش رای نیاورد تنها گزینه باقی مانده ترک اتحادیه اروپا بدون توافق است که در صورت اجرای ان به تاکید کارشناسان و سیاستمداران بیشترین خسارت به انگلیس وارد خواهد شد و همین بیم موجب شده است نمایندگان پارلمان انگلیس بیش از پیش برای بدست گرفتن مهار برگزیت تلاش کنند .
یکی از پیشنهاد ها که طرفدارانی پیدا کرده تمدید 9 ماهه زمان گفتگوها است .
ایوت کوپر طراح این پیشنهاد در این باره گفت : از آنجایی که در شرایط حاضر، نخست وزیر فقط مشغول وقت کشی است و هیچ پیشرفتی در گفتگوها دیده نمی شود، من امیدوارم فشارها بر وی افزایش یابد تا ترزا می تا پایان فوریه به نتیجه ای دست یابد و خروج بدون توافق را کنار بگذارد.
مهم ترین علت مخالفت نمایندگان با توافق دولت انگلیس و اتحادیه اروپا، بر سر بودن یا نبودن مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند است که هنوز راه حلی برای آن یافت نشده است .
ادامه بلاتکلیفی درباره خروج از اتحادیه اروپا، جامعه، اقتصاد و سیاست انگلیس را متاثر ساخته است به گونه ای که مثلا در زمینه خرید بنا بر اعلام رسانه ها در انگلیس ، مصرف کنندگان کمترین اعتماد را در 18 ماه گذشته نشان می دهند.
بن پرکینز رئیس پژوهش درباره مصرف کنندگان در شرکت حسابداری و خدمات بازرگانی دی لویت(Deloitte) در این باره گفت : ما در نیمه های پارسال، ملاحظه کردیم که مصرف کنندگان در هزینه کردن، تردید دارند و اعتمادشان به ثبات در بازارها کاهش یافته است. این روند بی اعتمادی به اینده، همچنان ادامه خواهد یافت.
در این حال رسانه ها در انگلیس با استناد به نگرانی مقامات و کارشناسان و اقتصاد دانان مدام درباره بروز بحران کمبود مواد غذایی و دارویی در صورت خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا هشدار می دهند .
هواداران خروج معتقدند این گزارشها و اقدامات برای ترساندن مردم و نمایندگان و زیر فشار گذاشتن انان برای دادن رای مثبت به توافق دولت با اتحادیه اروپا در نشست امروز پارلمان است .
روزنامه دیلی میرور نیز در این باره نوشت : روسای سازمان های امنیتی در اتحادیه اروپا در گزارش های محرمانه هشدار داده اند انگلیس با ده ها سال بی ثباتی، از جمله با شورش و اشوب روبروخواهد شد .
مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده اند نتیجه برگزیت هر چه باشد، ناآرامی های اجتماعی در انگلیس، بروز خواهد کرد.
در این شرایط، هنوز شماری از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار ، از جمله امبر راد، وزیر کار تهدید کرده اند اگر در دو هفته آینده، نخست وزیر نتواند با مقامات اتحادیه اروپا به توافق مورد قبولی دست یابد، استعفا خواهند کرد.