پخش زنده
امروز: -
برداشت بی رویه آب از سفرههای زیرزمینی سبب تسریع فرونشست در تهران و ایجاد مخاطره در زیرساختها شده است
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن رضوی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه استان تهران روزانه یک میلیمتر نشست میکند افزود: سالانه ۱۳ سانتی متر در دشت ورامین، ۱۷ سانتیمتر در شهر تهران، ۱۷سانتی متر در شهرری و ۳۶ سانتیمتر در شهریار فرونشست زمین وجود دارد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح تعادل بخشی در چاههای آب استان تهران گفت: متوسط فرونشست در استانداردهای جهانی ۳۲ سانتیمتر است که اعداد و ارقام تهران نشان دهنده رکوردار بودن ایران در فرونشست زمین است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با اشاره به تحت تاثیر قرار داشتن مناطق۱۶،۱۷، ۱۸،۱۹ و ۲۰ تهران از فرونشست ادامه داد: بخشی از اتوبانهای تهران - قم، بهشت زهرا، اتوبان ساوه و آزادگان و بخشی از راه آهن ظرفیت فرونشست دارند.
رضوی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب بخصوص در بخش کشاورزی افزود: وزارت جهادکشاورزی باید در این بخش دخالت حاکمیتی کرده و مانع از کشت محصولات آب بر شود بخصوص در شهرهای دارای مشکل، تامین آب شود البته این در حالی است که هم اکنون در اصفهان برنج کشت میشود.
وی با بیان اینکه جابجایی چاههای آب از ۲۰ سال به۲ سال کاهش یافته است گفت: اگر کشاورزان با وزارت نیرو همکاری کند جابجایی چاهها به بیش از ۱۰ سال میرسد.
رشد ۴۶ درصدی ورودی آب به سدهای تهران
مدیر عامل آب منطقهای تهران از رشد ۴۶ درصدی ورودی آب به سدهای تهران خبرداد.
سید حسن رضوی در ادامه نشست خبری امروز با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۶۸ میلیون مترمکعب آب به سدهای تهران وارد شده است افزود: این رقم سال گذشته معادل ۱۸۳ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه میزان بارندگیها در تهران ۳۰۰ درصد رشد داشته است گفت: تا امروز ۱۸۵.۱ میلیمتر در تهران بارش داشتیمکه نسبت به رقم ۴۶.۹ میلیمتر سال قبل و ۱۱۳.۹ میلیمتر دراز مدت شرایط بهبود یافته است.
مدیر عامل آب منطقهای تهران با اشاره به نرمال بودن بارش باران در پاییز و برف در زمستان ادامه داد: برای سال آبی جدید ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب تامین شده که علاوه بر آن ۱۲ درصد نیز مدیریتمصرف در مخازن سدها انجام شده است.
رضوی افزود: برای بخش کشاورزی نیز ۸۸ میلیون مترمکعب آب تامین شده است که نسبت به سال قبل با ۴۰ درصد کاهش همراه بوده است.
وی میزان آب شرب مصرف شده در تهران را در تاریخ ۶ بهمن ماه معادل ۲ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۱۱۱ مترمکعب دانست و ادامه داد: این رقم در مدت مشابه سال گذشته معادل ۲ میلیون و ۶۲۹ هزارو ۲۰۸ مترمکعب بوده است.
مدیر عامل آب منطقهای تهران گفت: از ابتدای سال ۹۷ تا کنون بیش از ۹۰۹ میلیون و ۸۰۶ هزارو ۶۷۸ مترمکعب آب در تهران مصرف شده است که این رقم سال گذشته ۸۸۴ میلیون و ۶۲۹ هزارو ۸۸۳ مترمکعب بوده که نشان دهنده رشد ۲.۸ مصرف آب در تهران است.
رضوی با بیان اینکه طبق برنامه ریزیهای انجام شده باید رشد مصرف آب در تهران در سال جاری ۱ درصد باشد ادامه داد: رقم رشد فعلی نیز قابل قبو ل بوده و امسال جز سالهای خوب محسوب میشود.