به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، سخنگوی وزارت خارجه در مورد افشای برخی اسناد مرتبط با پولشویی به نام موناکو که نام ایران هم قید شده است، گفت: همیشه در رسانه های جهان مطالبی وجود دارد که الزاما درست نیست و بهتر است از منابع و مراجع ذی ربط پیگیری کنید.
بهرام قاسمی در نشست خبری درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه فرانسه مبنی بر گفتگوی موشکی با ایران ادامه داد:ژان ایو لودریان اظهار نظری داشت درباره برنامه موشکی ایران که ما هم پاسخ لازم را دادیم، برنامه موشکی ما دفاعی و بازدارنده است و قابل مذاکره هم نیست و بر این اصول و اقدام خودمان مصر هستیم و ادامه خواهیم داد و قطعا با صحبت های دیگران مشی خود را تغییر نمی دهیم.
قاسمی درباره روابط میان ایران و روسیه و اظهار نظر یکی از مقامات آن درباره اینکه به ایران به دید متحد نگاه نمی کنیم، افزود: چندان نباید با واژگان سیاسی کلنجار رفت، اگر به لحاظ حقوقی به کلمه متحد نگاه کنیم یک برداشت دارد و به صورت عرفی نگاه دیگری دارد، شاید طرف روسی برداشتش از کلمه متحد حقوقی است که درست است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما بیشتر در قالب دو همکار دو شریک مهم و دو همسایه، همکاری های نزدیک دو جانبه ای و منطقه ای را به خصوص در مبارزه با تروریسم در سوریه داشتیم و این همکاری های راهبردی را ادامه خواهیم داد.
وی ادامه داد: درباره گفتگوی اخیر ماجدی هم اعلام موضع کردیم، وی از دیپلمات های کارآمد و ورزیده است که بازنشسته شدند و نظرات شخصی خود را مطرح کرده اند. مطالب وی ارتباطی با وزارت خارجه نداشت.
قاسمی افزود: ماجدی به عنوان فردی ملی و میهن پرست به حساب می آید ولی وزارت خارجه نمی تواند به وی و دیگرانی که شاغل نیستند امر و نهی کند که چه بگویند و نگویند و بعید میدانم که وی خلاف منافع ملی قصد صحبت داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: شناخت ما از ماجدی و دورانی که وی در وزارت خارجه کار کرده است به اندازه ای است که به خود اجازه ندهیم به این صراحت بگوییم که منظور وی خلاف منافع ملی بوده است و محاکم قضایی و غیر قضایی می توانند قضاوت بهتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: این حرف غلط است که بگویید دیپلمات های ما در کشورهای محل ماموریت خود به اقدامات خودسرانه دست بزنند. این قبیل اقدامات توسط عناصر شناخته شده ضد ایرانی در خارج از کشور و به هدف ایجاد اختلال در روابط ایران با کشورهای دیگر انجام می گیرد.
قاسمی درباره کنفرانس ورشو گفت: این یک اقدام آمریکایی با اهداف مشخص است، با توجه به ماهیت برخی کشورهای جدید الورود به اتحادیه اروپا که سوابق روشنی در برخی معضلات منطقه ای هم دارند ایجاد اختلاف و شکاف میان ایران و برخی کشورهای اروپایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: معاون وزیر خارجه لهستان به تهران آمد توضیحاتی را داد و پاسخ های لازم ما را هم دریافت کرد و این اجلاس را با بدبینی رصد می کنیم و هیچ دعوتی تا کنون از ایران صورت نگرفته است.
در مورد مسائل موشکی با هیچ شخص و در هیچ زمینه ای صحبت نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره موضوع مذاکرات ایران با فرانسه و بحث موشکی گفت: چنین چیزی وجود ندارد و مواضع موشکی ایران در این رابطه روشن است.
بهرام قاسمی درباره کانال مالی ایران با سوئیس و تفاوت آن با SPV افزود: ما با بسیاری از کشورها پس از خروج آمریکا از برجام وارد مذاکراتی شدیم برای پیدا کردن مکانیسم های همکاری با آنها و برخی از این موارد هم مشخص شدهاست که از بیان جزئیات آن معذوریم. بحث مکانیسم مالی اروپا با آنچه که درباره کشور سوئیس گفته می شود دو موضوع مجزا است که ناشی از تمایل سوئیس است که قصد همکاری های تجاری و بازرگانی با ایران را دارد.
قاسمی افزود: ممکن است مشابه چنین کانالی با کشورهای دیگری هم وجود داشته و در حال اجرا باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما گفتگوهای سیاسی را با کشورهای مختلف داریم که مسائل فی مابین را در آن نشست ها بررسی می کنیم همچون سفر امروز عباس عراقچی که رایزنی های مورد علاقه طرفین در آن بررسی می شود.
وی گفت: با فرانسه هم چنین نشست هایی را شش ماه یکبار داریم که مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را مورد بحث قرار میدهیم. مسائل منطقه ای و جهانی هم می تواند در نشست های دو جانبه با فرانسه و سایر کشورها مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
قاسمی افزود: سیاست های ما داخلی است و ادامه دارد و به کسی هم مرتبط نیست. ما سیاست های دفاعی خود را قابل گفتگو نمی دانیم و تلاش می کنیم این مسئله را مطرح کنیم که سیاست های ما بازدارنده است و دیگران هم می دانند که با توجه به سابقه جنگ تحمیلی و منطقه ای که در آن زندگی می کنیم باید از همه توان خود استفاده کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مشارکت وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس لهستان خاطرنشان کرد: اینکه وی در چه کنفرانسی شرکت می کند یا نه دخالتی در آن نداریم، ما این کنفرانس را مورد بررسی قرار دادیم و نوع رفتار کشورها در قبال این نشست برای ما مهم است و آن را لحاظ خواهیم کرد.
وی در خصوص جایگزین نماینده ایران در سازمان ملل اظهار داشت: وقتی حکم سفیر جدید ارائه شد آن را اعلام می کنیم.
پیگیری جدی پرونده دیپلمات بازداشت شده در آلمان
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : پرونده دیپلمات بازداشت شده در آلمان جزو دستور کارهای جدی وزارت خارجه است.
بهرام قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد رسیدگی به پرونده دیپلمات بازداشت شده ایرانی در آلمان و افزود: بازداشت آقای اسدی یکی از موضوعات مهم است و وی با یک اتهام واهی و کاملا بی گناه در زندان است.
وی ادامه داد: تلاشهای دیپلماتیک بسیاری برای اثبات بی گناهی و خلاصی از زندان توسط وزارت خارجه انجام شده است.
قاسمی گفت: این پرونده مفتوح و روزانه دنبال می شود از دستورکارهای جدی ما است، وی با تلاش ایران از وکلای مجربی برخوردار شده که با کمک آنها در حال طی پروسه قضایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدوارم هرچه زودتر دولت آلمان و محاکم قضایی این کشور بر اساس واقعیات موجود به آگاهی و درک واقعی برسند که چه عناصری پشت این توطئه قرار دارد تا روابط ایران و آلمان و دیگر شرکا را در یک زمان مشخص تحت تاثیر قرار دهد و نهایتا این دیپلمات بی گناه ایرانی هرچه زودتر آزاد شود.
مقامات بحرینی باید حقوق مردم خود را به رسمیت بشناسند
سخنگوی وزارت امور خارجه صدور حکم حبس ابد برای دبیر کل حزب الوفاق بحرین را محکوم کرد .
بهرام قاسمی با اشاره به صدور حکم حبس ابد برای دبیر کل حزب الوفاق بحرین گفت: این اقدام، اقدام محکومی است. البته ما در مسائل داخلی بحرین دخالتی نمیکنیم ولی همواره توصیه داشتهایم که مقامات بحرین برای تضمین حکومت خود باید حقوق تمام مردم بحرین را به رسمیت بشناسند و در این ارتباط اقدام و رفتار دوگانهای انجام ندهند.
قاسمی ابراز امیدواری کرد که مقامات بحرین واقعیتهای درونی کشور خود را پذیرا باشند و با آن کنار آیند و از انجام اقداماتی که ممکن است منجر به بیثباتی در این کشور شود، خودداری کنند.
این دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه درباره حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه و محکومیت این موضوع از سوی دولت دمشق، تصریح کرد: طبیعی است که دولت سوریه از کیان خود دفاع کند و همه کشورهای دیگر نیز بر اساس یک اصل مشخص موظف هستند که این اصول را رعایت کنند.
ترکیه نگرانیها را در مورد شمال سوریه دارد که باید در این باره با رایزنیها و تماس تلاش شود که این نوع نگرانیها برطرف شود
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: با رایزنیهایی که با دیگر شرکای خود در روند آستانه داشته ایم برداشت ما بر این است که دولت ترکیه تمامیت ارضی سوریه را به رسمیت میشناسد و علاقهای ندارد که این تمامیت ارضی را مخدوش کند. ترکیه نگرانیها را در مورد شمال سوریه دارد که باید در این باره با رایزنیها و تماس تلاش شود که این نوع نگرانیها برطرف شود تا شاهد یک فضای بهتری در منطقه باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به تحریم هواپیمایی "ماهان" از سوی دولت آلمان با اشاره به موضعی که پیش از این وزارت امور خارجه در رابطه با آن اتخاذ کرده بود، گفت: اقدام دولت آلمان، اقدامی نابجا و مخالف روح حاکم بر روابط فیمابین است. امیدواریم آنها هر چه زودتر این اقدام اشتباه را جبران کنند و این وضعیت را به وضعیت قبلی بازگردانند. چنین انتظاری از دولت آلمان وجود دارد.
وی با اشاره به تفاسیر و نگاههای مختلفی که در مورد این اقدام دولت آلمان مطرح شده است، ادامه داد: در ایران اعتراضات لازم به سفیر این کشور در ارتباط با این موضوع انجام شده است و تا آن جایی که اطلاع دارم شرکت ماهان نیز از طریق ساز و کارهای حقوقی در اروپا این کار را دنبال میکند و پیگیر این مساله است.