پخش زنده
امروز: -
در ابتدای انقلاب فقط 27 درصد محصولات دارویی در کشور تولید می شد اما این رقم در حال حاضر به 98 درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران(ASICO)در سال 1374 در زمینی به مساحت 160 هزار متر مربع در ساری تاسیس شد که 25 هزار متر آن، وسعت کارخانه است.
شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران درسال 1380 با تولید محصولات 6APA، آموکسی سیلین و آمپی سیلین فعالیت خود را آغاز کرد و در سالهای 1382و 1385با توسعه محصولات، سفالکسین و سفیکسیم را به سبد محصولات خود افزود. شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران، زیر مجموعه شرکت شستا(وابسته به تامین اجتماعی ) است که در منطقه ای زیبا در نزدیکی دریای خزر در شمال شهرستان ساری واقع شده. صنعت داروسازی ، پس از صنعت نفت و گاز ، از سودآورترین صنعت های دنیا است.
مدیر عامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران-ساری گفت: این شرکت، از شرکت های پیشرو برای ارتقاء صنایع داروسازی پایه، در زمینه ماده مؤثره دارویی محسوب می شود که 60 درصد مواد اولیه داروهای آموکسی سیلین، آمپی سیلین، سفالکسین و سفیکسیم در کشور ، سالانه در این کارخانه تولید و برای بسته بندی در اختیار کارخانه های تولید دارو در سطح کشور قرار داده می شود.
موسوی با اشاره به اینکه مواد اولیه این کارخانه از کشورهای چین و هند تامین می شود تصریح کرد: سفارش صادرات از برخی کشورهای منطقه مثل عراق و افغانستان داریم اما به دلیل تامین نیازهای داخل کشور ، صادرات انجام نمی شود.
مدیر عامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران خاطر نشان کرد: در سال جاری، تولید سه محصول جدید به نامهای والزارتان (قلبی-عروقی)؛ آزیترومایسین(آنتی بیوتیک) و آی سی کلوویل(ضد ویروس) در این کارخانه آغاز می شود.
موسوی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب فقط 27 درصد محصولات دارویی در کشور تولید می شد خاطر نشان کرد: این رقم در حال حاضر به 98 درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: در سال 57، هیچ گونه تولید مواد موثره دارویی در کشور نداشتیم اما اکنون 67 درصد مواد اولیه در داخل کشور تولید می شود، همچنین در حوزه بسته بندی دارویی نیز 100 درصد کارها در داخل کشور انجام می شود.
به گفته مدیر عامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران؛ فرآیند تولید در این کارخانه،قبلا" شیمیایی بود که برای کاهش مشکلات زیست محیطی به آنزیماتیک یا بیوتکنولوژی تبدیل شد که صرفه جویی و بار زیست محیطی کم و قیمت پایین از مزایای این روش است.
موسوی مشکلات ارزی و بانکی، طلبکاری از کارخانه های بسته بندی و پخش دارو ، به روز شدن تولید و تحریم ها را از مشکلات صنعت داروسازی کشور بیان کرد.
وی گفت: شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران، همواره رضایت مشتری را در صدر برنامه خود قرار داده و با بهبود کیفیت تولید موفق به استقرار گواهینامه های بین المللی ایزو 9001، ایزو 14001 و 18001OHSAS در شرکت شده است و همچنین دارای واحد تحقیق و توسعه قوی و به روز و واحدهای تولید با ظرفیت بالای تولیدی در محصولات API با امکانات مجهز و مجزا همچنین به منظور دستیابی به کیفیت بهتر، همه فرآیندهای شرکت مطابق با GMP و قوانین WHO می باشد و واحد تضمین کیفیت، بر تمامی فرآیندها و مراحل تولید نظارت و کنترل کامل دارد.
مدیر عامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران افزود:این مجموعه علاوه بر واحد تولید و پشتیبانی ، دارای واحد ریکاوری با ظرفیت 5 تن بر ساعت می باشد که از واحدهای کم نظیر در صنایع شیمیایی و دارویی است. هم چنین پلنت پایلوت کارخانه با امکانات نیمه صنعتی و Fermentation قادر به تولید محصولات با حجم کم و ارزش افزوده بالا می باشد. واحد کنترل کیفیت این شرکت از معدود آزمایشگاه های کنترلی در سطح استان است که مجهز به دستگاه های پیشرفته آنالیز می باشد.
موسوی همچنین خاطر نشان کرد: 60 شرکت از جمله شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران در ساری ، در زمینه تولید مواد موثره و بسته بندی در کشور فعالند و در بخش آنتی بیوتیک سازی نیز، این کارخانه به همراه یک کارخانه دیگر در سطح کشور فعالیت می کنند.
به گفته وی ، قیمت گذاری داروها و سیاست گذاری در این زمینه ، از طرف وزارت بهداشت و درمان انجام می شود و کسی حق تغییر و تحول در آن را ندارد.
مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران با اشاره به اینکه 210 نفر در این کارخانه مشغول کار هستند افزود: با تلاش نیروهای پرتلاش و دلسوز ، این واحد تولیدی به عنوان واحد نمونه صنعتی استان در سالهای 95، 96 و 97 انتخاب و معرفی شد.