به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران؛ دکتر بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: همه ساله با آغاز فصل سرما و بارش برف و باران همچنین کوتاهی روزها، مراجعه به مراکز اهدای خون کمتر میشود، از سوی دیگر با توجه به در پیش بودن تعطیلات نوروز میزان جراحیها در این فصل افزایش پیدا کرده و به همان نسبت مصرف خون و فرآوردههای آن نیز بالا میرود.
وی افزود: همچنین مراکز خون و آنکولوژی در سراسر کشور توسعه یافته و تشخیصها نیز بهتر شده است و عمده جراحیها در خود استانها انجام میشود این امر نیز موجب شده تا عمده جراحیها در خود استانها انجام شود و مصرف خون نیز به تبع آن افزایش پیدا کند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه عمده کمبودهای خونی که در کشور اتفاق میافتد در گروههای خونی منفی است، زیرا تعداد اهدا کنندگان آن کم است؛ گفت: تنها ۱۰ درصد مردم ایران دارای گروههای خونی منفی هستند و وقتی میزان مراجعه کم شود ذخایر خون منفی هم پایین میآید. افراد دارای گروه o منفی در کشور، ۳ تا ۴ درصد، A منفی ۲ تا ۳ درصد، B منفی ۲ درصد و AB منفی ۱ درصد که نادرترین گروه خونی در کشور است.
وی افزود: o منفی میتواند به تمامی گروههای خونی خون اهدا کند و به طور معمول در جراحیهای عمومی و مواقع بحران مصرف بالایی دارد.
دکتر حاجی بیگی با بیان اینکه افراد دارای گروه خون منفی تنها میتوانند از گروههای خون منفی، خون دریافت کنند، یادآور شد: گاهی بعضی از جراحیها، مانند جراحی قلب باز نیاز به ۵ تا ۶ واحد خون است، تصادفات و شکستگیهای استخوان و پارگی عروق نیز گاه نیاز به ۱۰ تا ۱۵ واحد خون دارد، در برخی دیگر از جراحیها مانند جراحی پیوند کبد نیز نزدیک به ۶۰ واحد خون و فرآورده نظیر پلاکت و پلاسما و گلبول قرمز فشرده شده مصرف میشود به همین دلیل همیشه باید بانکهای خون بیمارستانها خون و فرآوردههای آن را به حد کفایت به ویژه گروه خونهای منفی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه به دلیل نیاز همیشگی به گروههای خونی منفی، افراد دارای این گروههای خونی همیشه باید در دسترس باشند، گفت: یکی از توصیههای ما به مردم این است که مردم به ویژه افراد دارای گروههای خونی منفی، گروه خونی خود و نزدیکان خود را دانسته و آن را یاداشت کنند چرا که این مسأله در زمانی که هرگونه اتفاقی برای فرد رخ دهد اهمیت پیدا میکند.
دکتر حاجی بیگی ضمن درخواست از مردم برای مراجعه به مراکز اهدای خون در فصل زمستان گفت: درخواست ما از مردم به ویژه جوانان ۱۸ سال به بالا این است که به صف اهداکنندگان بپیوندند و جای اهدا کنندگانی که به سن ۶۰ سالگی میرسند را بگیرد.
وی افزود: با اهدای یک واحد خون میتوان جان ۳ نفر را نجات داد، از یک واحد خون، گلبول خون فشرده شده گرفته میشود که در جراحیها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته میشود که به مصرف بیماران سرطانی میرسد، پلاسمای خون نیز که در بیماران کبدی و سوختگی استفاده میشود.