پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از کتاب «سومین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب» حاوی مجموعهای از آثار برتر سومین دوره این جشنواره برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر چهارمین دوره دوسالانه کارتون کتاب در این مراسم درباره دوره چهارم این دوسالانه گفت: در این دوره موضوعاتی چون «کتاب و شهر»، «کتاب و زندگی»، «کتاب و خانواده»، «کتاب و کودک»، «کتاب و کتابخانه»، «کتاب و کتابدار»، «کتاب و رسانه» و «کتاب و آینده یا امید» مورد توجه قرار گرفته است.
مسعود شجاعی طباطبایی دوسالانه کارتون کتاب را یکی از مهمترین جشنوارهها از نظر تعداد شرکت کنندگان به دلیل تعامل مستمر با هنرمندان دانست.
وی افزود: در چهارمین دوره جشنواره کارتون کتاب بنا بر انتظار، شاهد حضور هنرمندانی از ۷۳ کشور جهان هستیم که بیشترین شرکت کنندگان خارجی به ترتیب از کشورهای ترکیه ۸۰ نفر، اندونزی ۵۴ نفر و چین ۳۹ نفر بوده اند.
شجاعی طباطبایی گفت: در مجموع ۷۳۳ هنرمند در این دوره شرکت و ۲ هزار و ۴۹ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده اند که این آثار از ۲۳۷ هنرمند ایرانی و ۴۹۶ هنرمند خارجی دریافت شده است.
وی افزود: بسیاری از چهرههای شاخص عرصه کارتون از جمله «میخاییل کنتوریوس» بهترین کاریکاتوریست ۲۰۱۸ اروپا از یونان در این مسابقه شرکت کرده اند.
شجاعی طباطبایی جوایز این دوره را شامل هزار و ۸۰۰ یورو و لوح سپاس و تندیس برای نفر اول، هزار و ۳۰۰ یورو و لوح سپاس و تندیس برای نفر دوم و ۹۰۰ یورو به همراه لوح سپاس و تندیس برای نفر سوم و ۵ جایزه ۴۰۰ یورویی عنوان کرد.
وی گفت: داوری بخش داخلی این دوره از جشنواره را سامان ترابی و علیرضا پاکدل نفرات اول دو سالانه دوم و سوم و بهمن عبدی و داوری بخش آثار خارجی را «میخائیل زلاتکوفسکی» از روسیه و هیکابی دمیرچی از ترکیه عهده دارند.
بزرگترین کتابخانه مرکزی کشور در مشهد الرضا گشایش مییابد
همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی، بزرگترین کتابخانه مرکزی کشور هفته آینده در مشهد الرضا گشایش مییابد و این چهلمین کتابخانه نهاد است که به نام امام (ره) نام گرفته است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در نشست خبری چهارمین دوسالانه کارتون کتاب که با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور و سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر این جشنواره در این نهاد برگزار شد، درباره برنامههای نهاد متبوع خود گفت: نهاد کتابخانهها در کنار فعالیتهای مأموریتی خود که تأسیس کتابخانه است، برنامههای ترویجی هم در طول سال به صورت متمرکز و غیرمتمرکز اجرا میکند. یکی از این اقدامات، جشنواره کارتون کتاب است که این برنامه تبدیل به یک جریان پایدار شده و توقع ساز است.
مهدی رمضانی افزود: در نهاد کتابخانهها به دنبال تولید آثار نیستیم، اما وقتی بحث ترویج به میان میآید، از آن سیاستگذاری فاصله میگیریم و برای این حوزه وقت و انرژی صرف میکنیم تا فضای مطالعه و مراجعه به کتاب رشد پیدا کند. کتابخانه بستر اصلی شکلگیری این اتفاقات باید باشد.
معاون توسعه کتابخانهها به جشنواره قصه گویی نهاد کتابخانهها هم اشاره کرد و گفت: پس از اتمام جشنواره به صورت منطقهای، سال آینده به صورت ملی برگزار میشود.
رمضانی افزود: قصه گویی کاری ترویجی است و در راستای مطالبه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اجتماعی شدن کتابخانههاست.
وی همچنین درباره افزایش قیمت کاغذ و مراجعه بیشتر مردم به کتابخانهها گفت: تلاش کردهایم کتابدارها بتوانند آمار صحیحی از خواستههای مراجعهکنندگان داشته باشند ضمن اینکه تلاش کردهایم فاصله زمانی چاپ کتاب تا ورود آن به کتابخانهها را کم کنید، این فاصله پیشتر بیش از یک سال بود.
رمضانی افزود: برای رفع مشکلات حقوقی درباره کتابخانه دیجیتال در حال تلاش هستیم و اگر این اتفاق رخ دهد، فاصله چاپ کتاب و دسترسی به آن باز هم کوتاهتر میشود.
وی با تاکید بر پرهیز از موازیکاری دستگاهها گفت: درباره کارتون کتاب ما آماده همافزایی با دستگاههای مختلف هستیم، چون تکرار آن در سطح نازلتر درست نیست.
رمضانی افزود: در جشنواره قصهگویی هم ما در حال آمادهکردن خودمان برای رسیدن به سطح کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و پیوستن به آن هستیم.
در ادامه این نشست، شجاعی طباطبایی به فراخوان چهارمین دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب اشاره کرد و گفت: تعامل مستمری با هنرمندان در سراسر دنیا داشتیم و تعداد شرکت کنندگان خارجی بیش از ایرانی است.
دبیر این جشنواره ادامه داد: در مجموع ۷۳۳ هنرمند شامل ۲۳۷ هنرمند ایرانی و ۴۹۶ هنرمند خارجی با ۲۰۴۹ اثر در دوسالانه چهارم شرکت داشتهاند.
وی افزود: از ۷۳ کشور شرکتکننده داشتهایم که بیشترین آنها از ترکیه با ۸۰ نفر، اندونزی با ۵۴ نفر، چین با ۳۹ نفر، هند با ۳۲ نفر و برزیل با ۳۱ نفر هستند.
دبیر چهارمین دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب درباره چهرههای شاخصی که در جشنواره این دوره شرکت دارند، گفت: میخائیل کنتوریوس از یونان بهترین کاریکاتوریست سال ۲۰۱۸ اروپا و جیتد کاستانا از اندونزی بهترین کارتونیست آسیای میانه در سال ۲۰۱۸ هستند که در دوسالانه ما شرکت کردهاند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور نیز در این نشست گفت: کار ارزشمندی در جشنواره کارتون کتاب صورت گرفت و آثار خوبی دریافت شد. اولا نگرانیهایی درباره حوزه فرهنگ وجود دارد و نشان میدهد این دغدغهها جهانی هستند.
مختارپور افزود: استفاده از فناوری جدید مخاطرهای برای کتابخوانی نیست، اما آن بخش زودگذر و تفریحی فضای مجازی میتواند میزان مطالعه را کاهش دهد.
وی گفت: توجه و اهمیت عادت دادن کودکان به مطالعه در برخی آثار دیده میشود.
مختارپور ادامه داد: ضعف و نقصی در جامعه فرهنگی و رسانهای وجود دارد و اینکه در انتشار و گسترش این آثار و تبدیل آن به یک گفتمان ضعیف بودهایم، چون اثری که یک کار هنری دارد، ماندگارتر است.
فراخوان چهارمین دوسالانه کارتون کتاب ۱۰ شهریور منتشر شد و ۲۱ دی ۱۳۹۷ آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره بود.
در این دوره موضوعاتی چون «کتاب و شهر»، «کتاب و زندگی»، «کتاب و خانواده»، «کتاب و کودک»، «کتاب و کتابخانه»، «کتاب و کتابدار»، «کتاب و رسانه»، «کتاب و آینده» مورد توجه قرار گرفته است