پخش زنده
امروز: -
سرپرست وزارت بهداشت از افزایش ۱۰ برابری شمار دانشجویان رشته پزشکی و پزشکان فعال در کشور خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سعید نمکی در مراسم «افتتاح هفتاد و پنج مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در کشور» گفت: در ابتدای انقلاب ۶۱۰ دانشجوی پزشکی و ۱۴ هزار و ۷۰۰ پزشک ایرانی و غیرایرانی در کشور داشتیم.
وی افزود: اکنون ۶ هزار دانشجوی پزشکی و ۱۴۰ هزار پزشک ماهر در سراسر کشور به ارائه خدمات بهداشتی درمانی مشغولند.
نمکی گفت: در ابتدای انقلاب ۱۳۰ کودک پیش از یک ماهگی از هر ۱۰۰ هزار نوزاد متولد شده جان خود را از دست میدادند.
وی افزود: ۱۲۰ کودک از هر ۱۰۰ هزار تولد زنده نیز تا پیش از یکسالگی و ۱۴۷ کودک نیز تا پیش از ۵ سالگی جان خود را از دست میدادند.
نمکی گفت: از هر ۱۰۰ هزار زن باردار ۲۴۵ زن به سبب بارداری فوت میکرد.
پوشش واکسیناسیون در ابتدای انقلاب ۳۰ درصد بود که اکنون ۱۰۰ درصد شده است
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پوشش واکسیناسیون در ابتدای انقلاب ۳۰ درصد بود که اکنون ۱۰۰ درصد شده است.
نمکی گفت: آمار مرگ و میر نیز به ۱ دهم درصد کاهش پیدا کرده است و ایران توانسته از نظر خدمات بهداشتی و درمانی در بین ۲۳ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: ایران اکنون از نظر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هیچ نیازی به خارج از کشور ندارد.
نمکی گفت: در عرصه سلامت دستاوردهای انقلاب اسلامی گران سنگتر از دیگر بخشهای کشور است.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید افزود: این طرح موجب کاهش هزینه بیماری به ویژه در بخش بستری برای نیازمندان شده است.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اعزام پزشک به مناطق دورافتاده از دیگر مزایای طرح تحول سلامت است، اما باید جنبههای اقتصادی را نیز به صورت علمی در این طرح درنظر گرفت و رویکرد توسعه خدمات را نیز مورد توجه قرار داد.
وی افزود: اجرای نظام ارجاع، پزشک خانواده، پرونده الکترونیکی سلامت، راهنمای درمان و همچنین اصلاح نظام پرداخت میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.
گام نخست در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، آموزش
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: گام نخست در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، آموزش است و نباید آموزش را هزینه تصور کرد بلکه سرمایه گذاری برای آینده است.
طوفان بیماریهای غیرواگیر ما را فرا گرفته است
نمکی با بیان اینکه طوفان بیماریهای غیرواگیر ما را فرا گرفته است، افزود: درمان بیماریهای غیرواگیر بسیار هزینه بر است به گونهای که هزینه یک دوره شیمی درمانی معادل واکسیناسیون یک شهر کوچک است.
وی با بیان برخی تفاوتهای بیماریهای واگیر و غیرواگیر گفت: با حدود ۵ دلار هزینه میتوان واکسن ۶ بیماری را تزریق کرد که از این بیماریهای واگیر پیشگیری کند.
نمکی افزود: در بیماریهای واگیر، وزارت بهداشت مجری بود و نیاز به مشارکت بین بخشی نداشت، اما در بیماریهای غیرواگیر نیاز به مشارکت بین بخشی است و وزارت بهداشت تنها در سیاستگذاری و ارائه روشهای درمانی نقش ایفا میکند.
سرپرست وزارت بهداشت، گفت: هزینه یک شب حضور بیمار در بخشهای ویژه (سی سی یو یا آی سی یو) در بیشتر کشورها هزار دلار است.
نمکی افزود: هجوم بیماریهای غیرواگیر ناشی از ندیدنهای گذشته است که باید با برنامه ریزی از بروز این گونه بیماریها پیشگیری میشد.
وی گفت: گام نخست در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، آموزش است و نباید آموزش را هزینه تصور کرد بلکه سرمایه گذاری برای آینده است.
آموزش تغییر سبک زندگی، توجه به ورزشهای همگانی، تغذیه مناسب و پرهیز از صرف غذاهای آماده (فست فودها) و از همه مهمتر کاهش استرس در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر ضروری است
نمکی با بیان اینکه باید صرفه جویی اقتصادی آموزش را در اقتصاد کشور تا ۵ سال پس از آغاز آن با دقت و بصورت علمی اندازه گیری کرد و در نظر گرفت، افزود: آموزش تغییر سبک زندگی، توجه به ورزشهای همگانی، تغذیه مناسب و پرهیز از صرف غذاهای آماده (فست فودها) و از همه مهمتر کاهش استرس در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر ضروری است.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش نشاط در اجتماع به کاهش استرس، پیشگیری از بیماریها و حتی درمان بیماریهای غیرواگیر تاثیر خواهد گذاشت.
نمکی با بیان اینکه از صدا و سیما نیز به منظور توجه به افزایش نشاط اجتماعی درخواست کردیم، افزود: نباید سریالها با مرگ و ناراحتی همراه باشند و در آخر آنها از پزشکی قانونی، سازمان بهشت زهرا قدردانی و بیمار در بستر مرگ به نمایش گذاشته شود.
نمکی گفت: حتی از نظر ایمونولوژی، استرس مادر تمام بیماری هاست که با روحیه شاد میتوان از آن اجتناب کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش بیماریهای تحت پوشش واکسیناسیون افزود: واکسن (HPV) در برنامه واکسیناسیون کشور قرار خواهد گرفت و از پژوهشگران حوزه سلامت تقاضا شده است تا در تولید داخلی این واکسن تلاش کنند.
از پژوهشگران برای ایجاد روشهای تشخیص زودهنگام بیماریها به منظور افزایش ضریب درمان کامل نیز تقاضا شده است
نمکی گفت: از پژوهشگران برای ایجاد روشهای تشخیص زودهنگام بیماریها به منظور افزایش ضریب درمان کامل نیز تقاضا شده است.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: استفاده از درمانهای مدرن و موثر هرچند گرانتر و هزینه برتر باشد، اما از عوارض برای بیماران کاسته شده و در کل به نفع نظام سلامت کشور است.
نمکی گفت: از بیمهها نیز درخواست میشود تا روشهای جدید درمانی را که تاثیر آنها بصورت علمی در جهان اثبات شده است تحت پوشش بیمهای قرار دهند.
وی افزود: همکاری با سازمانهای مردم نهاد و خیریهها و ایجاد زمینه برای سپردن برخی وظایف به خود مردم از اولویتهای وزارت بهداشت است.