در دهمین جشنواره بینالمللی فارابی؛
لزوم تقویت شبکه نخبگان علوم انسانی در کشور
وزیر علوم: شبکه نخبگان علوم انسانی باید در کشور تقویت تا در سیاستگذاری ملی از دانش متخصصان حوزه علوم انسانی بهره گرفته شود
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، منصور غلامی در دهمین جشنواره بینالمللی فارابی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره یکی از نمونههای فاخر در راستای توسعه علم و فناوری است، جشنواره فارابی را نمودی از ارائه تصویر واقعی از تولیدات علوم انسانی خواند و گفت: امیدوارم آثار این جشنواره که به درستی به نام یکی از متفکران ایرانی نامگذاری شده است، بیش از پیش در جهت اعتلای کشور ادامه یابد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با اشاره به دستاوردهای جشنواره فارابی، افزود: شناسایی و قدرشناسی از گنجینههای علوم انسانی، معرفی آثار برتر در این حوزه از جمله دستاوردهای برگزاری این جشنواره است و همواره سعی شده است تا دانشپژوهان در کاربردی کردن دستاوردهای علوم انسانی از طریق بررسی نیازهای کشور نسبت به رفع چالشهای کشور به کار گیرند.
از سال قبل تبیین کارگروه و نقش خطیر علوم انسانی در فرایند سیاستگذاری در حوزههای مختلف و ایجاد زمینه مناسب برای حضور علوم انسانی در تراز جهانی در دستور کار قرار داشت
وی با اشاره به مشارکت گسترده انجمنهای معتبر و اعضای هیأت علمی دانشگاهها در این دوره ازجشنواره، گفت: از سال قبل تبیین کارگروه و نقش خطیر علوم انسانی در فرایند سیاستگذاری در حوزههای مختلف و ایجاد زمینه مناسب برای حضور علوم انسانی در تراز جهانی در دستور کار قرار داشت که تحقق این امر مستلزم تلاش و همت بیشتر محققان این حوزه است.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه تحقق اهداف پیشبینی شده نیازمند دقت و برنامهریزیهای بلند مدت است، افزود: بر این اساس لازم است تا دبیرخانه دائم جشنواره فارابی دستاوردهای دورههای قبل را مورد توجه و بازنگری قرار دهد.
وی همچنین با تاکید بر بازنگری و رصد مستمر علوم انسانی از سوی دبیرخانه جشنواره فارابی، گفت: پایش این حوزه موجب میشود تا وزارت علوم را در مسیر بستههای سیاستی دقیقتر مانند حراست از زبان فارسی، مسئولیت اجتماعی و رعایت اخلاق پژوهشی هدایت کند.
غلامی افزود: در گام بعد باید با تقویت شبکه نخبگان علوم انسانی و ارتباط علمی با سایر مراکز علمی دنیا تلاش شود.
وی با تاکید بر این که جشنواره فارابی باید منعکسکننده صداها در حوزه علوم انسانی باشد، گفت: علاوه بر این لازم است تا دبیرخانه جشنواره با دانشگاهها، پژوهشگاهها و سایر مؤسسات علمی برای ایجاد فضای مناسبتر اقدام کند.
وزیر علوم افزود: در این حوزه لازم است تا از دانش محققان در سیاستگذاریهای ملی به درستی بهرهگیری شود و این در حالی است که بخشی از مشکلات فعلی کشور ناشی از فقدان این گفت و گو و اثربخشی آن است.
غلامی همچنین با تاکید بر ضرورت همکاری با دانشگاههای بزرگ استانی، گفت: بر این اساس لازم است تا دبیرخانه جشنواره فارابی در دوره آینده زمینهای فراهم کند تا دانشگاههای استانی نیز در اجرای این جشنواره مشارکت بیشتری داشته باشند تا به غنای این جشنواره منجر شود.