پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا: قاچاق سازمان یافته دام به خارج از کشور به حداقل رسیده است، البته خروج در سطح پایین را رد نمی کنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ علی مؤیدی در حاشیه نشست تخصصی سالانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی سراسر کشور در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه با عنایت ریاست جمهوری و ابلاغیه مهم رئیس جمهور همه سطوح مدیریتی کشور در حوزههای مرزی و مرکزی در امر مبارزه با قاچاق دام فعال شده اند و هم اکنون شرایط در بحث ساماندهی دام بهتر شده و البته انتظار ما از حوزه وزارت جهاد کشاورزی بیشتر از این است.
مویدی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در منطقه بانه؛ مرغ و طیور و دام به راحتی از کشور خارج میشود چرا برخورد نمیشود؟ افزود: این را رد نمیکنم، اما خروج سازمان یافته آن به حداقل رسیده است.
وی گفت: خوشبختانه گمرک، مرزبانی، سپاه و ارتش و وزارت اطلاعات همه تلاش میکنند سرمایههای ملی حفظ شود.
مویدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اموال نگهداری شده در سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف نمیشود؟ افزود: در بحث نگهداری اموال مکشوفه مشکلاتی از گذشته داشتیم که تلاش شد به حداقل برسد و با توجه به ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور و وزارت اقتصاد، مقرر شد سازمان اموال تملیکی تا پایان سال اموال نگهداری شده را تعیین تکلیف کند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری گفت: انتظار ما از سازمان اموال تملیکی این است که تلاشش را بیشتر کند چرا که تا امروز آنچه انتظار میرفت، حاصل نشده است.
مویدی افزود: عملکرد همه دستگاهها را در بحث قاچاق رصد میکنیم و با توجه به اینکه تعدادی پرونده هنوز جرایمش به خزانه دولت واریز نشده است انتظار داشتیم قوه قضائیه با همکاری نیروی انتظامی به گونهای عمل کند که این جرائم وصول شود.
وی گفت: آمار و ارقام این پروندهها را کمتر از ۲۴ ساعت به قوه قضائیه تقدیم کردیم و امیدواریم جرایم آن که سرمایه مردم است هرچه سریعتر وصول شود، حدود ۲ هزار میلیارد تومان از این جرایم هنوز به خزانه واریز نشده است.
»» افزایش ۸۹ درصدی ارزش کالاهای مکشوفه قاچاق
علی مویدی در جمع خبرنگاران از افزایش ۸۹ درصدی کالاهای مکشوفه قاچاق به لحاظ ارزشی و افزایش ۱۸ درصدی به لحاظ وزنی در مقایسه با سال گذشته خبر دارد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری در ادامه افزود: در ۹ ماه ابتدایی امسال ۱۱۲ هزار پرونده در روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شد که ۹۰ درصد آن حاصل عملکرد نیروی انتظامی بوده است.
وی گفت: تمرکز امسال این ستاد ضربه زدن به باندها و شبکهها بوده است و نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات با همکاری دستگاه قضایی توفیقات خوبی داشتند که با راهکارهای علمی - تخصصی امیدواریم ضربات بیشتری به قاچاقچیان و سوداگران وارد کنیم.
مؤیدی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا برخی صاحبان انبارها مورد اتهام قاچاق میشوند، اما در واقع قاچاقی صورت نگرفته بود، افزود: این موارد بسیار نادر بود و حدود ۴ تا ۵ ماه پیش رخ داد که کالاهای آنها تحویل داده شد و هم اکنون ساماندهی خوبی در این خصوص صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چقدر از کشفیات قاچاق، کلان بوده است، گفت: پروندههایی که در وزارت اطلاعات تشکیل شده بسیار قوی و مربوط به شبکههای مافیایی و سازمان یافته بوده است، اما پروندههای نیروی انتظامی اگرچه جزئیتر بود، اما میزان پروندههای کلان دو برابر افزایش داشت.
مؤیدی افزود: البته فقط ۱۰ درصد پروندههای مکشوفه بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
وی درباره قاچاق پوشاک نیز گفت: ما شاهد دهن کجی و توهین به قوانین از ناحیه برندهای قاچاق در کشور بودیم که با نفوذ و رانت سالها فعالیت میکردند، اما با همکاری دستگاهها موفق شدیم تابلوهای این برندهای قاچاق را پایین بکشیم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری افزود: امسال سیاست دولت این بود که با این برندها برخورد شود و با همکاری اتحادیهها و اصناف و با تذکر و هشدارهای صورت گرفته تابلوی ۱۱ برند قاچاق به پایین کشیده شد و پوشاک قاچاق آنها نیز تخلیه شد و خودشان با پوشاک داخلی جایگزین کردند.
مؤیدی گفت: هم اکنون امیدی در دل تولید کنندگان داخلی ایجاد شده است و امروز این تولید کنندگان حامی برخوردهای مقابلهای ما هستند و تلاش میکنیم این طرح در سایر استانها نیز اجرا شود.
وی از عملکرد خوب رسانهها در این موضوع قدردانی کرد و افزود: رسانهها موضوع را دنبال کنند که بعد از تهران بتوانیم این طرح را با همکاری استانداران در دیگر استانها نیز اجرا کنیم.
مؤیدی درباره کشفیات سوخت نیز گفت: به لحاظ اقدامات بازدارنده دولت و وزارت نفت شیب خروج قاچاق سوخت بسیار کاهش یافته است، اما همچنان باید تلاش شود.