فدراسیون اسلامی ورزش زنان؛
الگویی برای بانوان مسلمان
نایب رئیس کمیته ملی المپیک: با تشکیل فدراسیون اسلامی زنان الگویی برای بانوان مسلمان سایر کشورها شدیم
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، طاهره طاهریان نایب رئیس کمیته ملی المپیک در نشست بازخوانی چهل سال ورزش پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ورزش بانوان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. سال ۶۵ فعالیت بانوان به عنوان مدیریت امور ورزش بانوان فعالیت میکرد و بعد از آن تبدیل به اداره کل شد که زیرنظر معاونت فرهنگی فعالیت میکرد.
وی افزود: در سال ۶۷ با حمایت هاشمی رفسنجانی از ورزش بانوان، این شرایط فراهم شد تا این ساختار در سطح معاونت ارتقاء پیدا کند. پیروزی انقلاب فرصتی فراهم کرد تا بانوان خودشان مسئولیت خود را برعهده بگیرند. حالا IOC (کمیته بین المللی المپیک) هم نسبت به این موضوع تاکید کرده است. این مسئولیت در اداره کل استانها هم وجود داشت و شرایط بهتری برای ساختار ورزش بانوان فراهم شد.
نایب رییس کمیته ملی المپیک گفت: این ساختار به وزارتخانههای دیگر هم رفت و به دنبال آن در آموزش و پرورش هم اداره کل ورزش دختران ایجاد شد. بنا در سازمان تربیت بدنی گذاشته شد، اما در وزارتخانههای دیگر هم تسری پیدا کرد.
فرصت مدیریت بانوان
وی ادامه داد: این فرصت فراهم شد تا بانوان مدیریت کنند و برای ساختار این بخش حتی ردیف بودجه هم در نظر گرفته شد و این موضوع به رشد ورزش بانوان کمک کرد. این رشد را ما در رسانهها هم شاهد هستیم که خبرنگاران و عکاسان زن زیادی تربیت شده است. اگر بانوان در حوزه تصمیم گیری باشند به رشد ورزش بانوان کمک خواهد شد. حتی تکلیف شد سالن چند منظوره برای بانوان در مراکز استانها در نظر گرفته شود.
الگودهی فدراسیون زنان مسلمان
طاهریان با بیان اینکه شرایطی بعد از انقلاب فراهم شد که نگاه به ورزش بانوان مسلمان تغییر کند، گفت: فدراسیون ورزش زنان مسلمان الگویی برای همه جهان است. در المپیک لندن تعداد زنان محجبه زیادی را در کشورهای مختلف دیدم که این الگودهی به کشورهای مسلمان و حضور در میادین بین المللی بعد از انقلاب صورت گرفته است. این شرایط برای همه زنان مسلمان در دنیا فراهم شد تا بتوانند در مسابقات شرکت کنند که این از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد زنان مسلمان ورزشکار در دنیا پیشرفت کرده است، افزود: کشورهای عربی هم فعالیتهای مستقلی داشته اند و در تربیت نیرو فعال بودند. در بازیهای آسیایی جاکارتا با وجود نبود شرایط برابر، اول هستیم. بانوان ما توانستند، در ورزش قهرمانی رشد کنند و وارد ورزش حرفهای به عنوان شغل شوند. امروز این جایگاه برای ورزش بانوان در کشور فراهم شده است که در دنیا کمتر شاهد آن هستیم، در حالی که در کشورهای مختلف مردان اداره کننده ورزش زنان هستند.
تغییرات سلیقهای در ورزش بانوان
این مدیر پیشکسوت ورزش بانوان گفت: از سال ۵۷ تا ۵۹ ورزش بانوان تعطیل بود. تغییرات این بخش و ساختار آن سلیقهای بود. مثلا سال ۸۰ سلیقه بر این بود که انجمنهای ورزشی حذف شوند و ورزش بانوان زیرنظر فدراسیونها فعالیت کنند. این اتفاق واقعا بدون مطالعه بود و حسنها و عیبهایی داشت. حالا هم در اساسنامه فدراسیونها موضوع نواب رییس بانوان مطرح است. این سلیقهها باعث ایجاد تغییرات شد، اما معاونت بانوان به فعالیت خود ادامه میدهد. این معاونت به علت فعالیت ورزش بانوان باید همیشه باشد. در واقع هر چقدر در تغییرات ارتقاء داشته باشید موجب رشد ورزش بانوان خواهد شد.
طاهریان در خصوص علاقمند نبودن حامیان مالی برای ورود به ورزش بانوان گفت: سالهای قبل همیشه حامیان میگفتند بانوان دردسر هستند، اما حالا دردسر نیستیم! زمانی به آنها حق میدادم مثلا یک حامی مالی چقدر از فعالیت در ورزش بانوان بهره میگیرد؟ محمدیان معاون سابق وزیر ورزش به دنبال دادن (یارانه) و حمایت باشگاهها از ورزش بانوان بود.
وی درباره ضرورت دوباره آغاز فعالیت فدراسیون ورزش اسلامی بانوان، گفت: این فدراسیون یکی از مهمترین دستاوردها پس از انقلاب و الگودهی به ورزش بانوان بود و موجب رشد ورزش قهرمانی بانوان کشورمان شد. در خیلی از رشتهها امکان شرکت نداریم یا محدودیت داریم. این فدراسیون هم برای توسعه ورزش همگانی و هم قهرمانی تشکیل شد. مسابقات باشگاههای زنان مسلمان را فراهم کردیم و تشکیل این فدراسیون موجب فعالیت بانوان در خیلی از مسابقات است.
نگران بودجه نباشید
نایب رییس کمیته ملی المپیک در مورد بودجه فدراسیون ورزشهای اسلامی بانوان ادامه داد: نگران بودجه این فدراسیون نباشید. دورههای قبل هم برای برگزاری مسابقات آن حامیان مالی کمک میکردند و حالا افرادی که این فدراسیون را اداره میکنند به آن کمک خواهند کرد. این فدراسیون هیچ باری برای ورزش ندارد و حتی دورههای قبل ردیف خاص از سازمان برنامه بودجه داشت.