به سبب تداوم نسل کشی مسلمانان روهينگيا ؛
گزارشگر سازمان ملل تاکید کرد فرمانده ارتش میانمار باید محاکمه شود
یانگ هی لی گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر ميانمار در حال انجام تحقیقاتی در ارتباط با جنایت علیه اقلیت روهینگیا است که سبب شد صدها هزار نفر از آنها آواره شوند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در میانمار اعلام کرد باید فرمانده ارتش این کشور را به سبب نسل کشی محاکمه کرد.
بر اساس این گزارش، یانگ هی لی در حال انجام دادن تحقیقاتی در ارتباط با جنایت علیه اقلیت روهینگیا است که سبب شد صدها هزار تن از آنها از میانمار فرار کنند.
یانگ هی لی در سخنانی گفت: "ساز و کار مستقلی که من سال گذشته پیشنهاد اجرایی شدن آن را دادم، رسما اجرایی و تأمین مالی شد. باید عدالت در ارتباط با قربانیان اجرا شود. از اهداف این ساز و کار جمع آوری شواهدی مرتبط با جنایتهای انجام شده و ایجاد پرونده علیه مرتکبان این جنایات است. این پرونده ها برای دادرسی در دادگاه های ملی یا بین المللی معتبر ارائه خواهند شد."
خبرنگار الجزیره انگلیسی از بنگلادش گزارش داد: بحران آوارگان روهینگیا به یک مشکل منطقه ای به شدت در حال گسترش تبدیل شده است که پیامدهایی در سطح جهان داشته است. گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در میانمار به اخراج اخیر آوارگان روهینگیا از سوی عربستان سعودی و هند به میانمار اشاره کرد و گفت این اقدام نقض قوانین بین المللی محسوب می شود.
یانگ هی لی در سخنانی گفت: "شواهدی وجود دارد که نشان می دهد میانمار در راستای ایجاد شرایط برای بازگشت آوارگان روهینگیا همکاری نمی کند اما در کمپین مداوم برای اعمال خشونت، ارعاب و اذیت و آزار مشارکت دارد."
این در حالی است که بنگلادش از ماه اوت سال دو هزار و هفده، به عنوان همسایه میانمار در تلاش برای اسکان دادن مسلمانان روهینگیا بوده است. از آن زمان، بیش از هفتصد هزار آواره روهینگیا وارد بنگلادش شده اند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در سخنان خود گفت: "واضح است که آوارگان روهینگیا در بنگلادش نمی توانند در آینده ای نزدیک به میانمار بازگردند. من از دولت این کشور می خواهم در روند برنامه ریزی بلندمدت تر مشارکت داشته باشد و جمعیت محلی را برای این واقعیت آماده کند."
بنگلادش قصد دارد هزار تن از این آوارگان را به جزیره ای در خلیج بنگال منتقل کند که در معرض خطر سیلاب است. یانگ هی لی می گوید با وجود "تلاش های چشمگیر دولت برای آماده کردن این جزیره"، او درباره امنیت آوارگان نگران است.
او گفت: "این جزیره می تواند خطرناک باشد، به ویژه در زمان وقوع طوفان و دیگر فجایع طبیعی. نمی توان این طرح را اجرایی کرد."
دولت بنگلادش می گوید آوارگانی که به این جزیره منتقل می شوند، می توانند به کمک های بهداشتی و آموزش دسترسی داشته باشند.