پخش زنده
امروز: -
18 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال روستایی پایدار در کشور در حال پرداخت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان شمالی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از اعتبار 18 هزار میلیارد تومانی تسهیلات اشتغال روستایی پایدار در کشور خبر داد.
محمد امید در نشست کارگروه تخصصی اشتغال استان با اشاره به اعتبار 18 هزار میلیارد تومانی تسهیلات اشتغال روستایی پایدار در کشور گفت: تاکنون 6 هزار میلیارد تومان آن ابلاغ شده، حدود 7هزار و 500میلیارد تومان آن تا چند روز دیگر واریز می شود و مابقی نیز تا آخر سال محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم در سامانه کارا برای دریافت حدود 18هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال، ثبت نام و به بانک ها مراجعه کرده اند افزود: سهم خراسان شمالی از این اعتبارات، 560 میلیارد تومان است که حدود 170میلیارد تومان آن، تاکنون ابلاغ شده و 170میلیارد تومان هم تا چند روز آینده ابلاغ خواهد شد. مابقی نیز تا آخر سال ابلاغ خواهد شد.
تزریق تسهیلات اشتغال برای تحقق مهاجرت معکوس به روستاها
وی بیشترین رشته های شغلی فعال شده با این تسهیلات را در زمینه فرآوری های کشاورزی و لبنیانی، صنایع دستی و بوم گردی، عنوان و ابراز امیدواری کرد با توسعه اشتغال روستایی از محل این اعتبارات، مهاجرت معکوس روستائیان رقم بخورد .
امید افزود: برای حل مشکلات در این زمینه اگر احتیاجی به کمک های بلاعوض باشد پرداخت می کنیم و تلاش خواهیم کرد اگر مشکلات قانونی نیز وجود داشته باشد، برطرف می شود.
وی با اشاره به اینکه بازار را در طرح اشتغال پایدار روستایی یک اصل اساسی می دانیم گفت: اگر بازار وجود داشته باشد تولید ادامه خواهد یافت.
امید افزود: در گذشته میزان صادرات صنایع تولیدی همچون صنایع دستی حدود سه میلیارد دلار بود که امسال به 500 میلیون دلار کاهش یافته است و باید برای آن نیز چاره ای اندیشیده شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه موضوع تضامین بانکی، از دیگر مشکلات است افزود: هم اکنون قبول تضامین از سوی بانک ها نیز سهل و روان شده است و اما اگر استانی با اختیار خود سخت گیری می کند آن مشکل باید در آن استان حل شود.
امید با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت روستایی کشور 70 درصد بود، گفت: در حال حاضر 26درصد از جمعیت ایران روستایی و بقیه شهری هستند که مهم ترین علت آن، توجه نکردن به توسعه اشتغال در روستاهاست.
تک رقمی شدن رتبه اعطای تسهیلات اشتغال؛ با تلاش همه مدیران
استاندار خراسان شمالی هم گفت: تک رقمی شدن رتبه اعطای تسهیلات اشتغال استان با تلاش جمعی و همت و تلاش مدیران و فرمانداران انجام شد و اگر این چنین نباشد بحث کیفی رخ نخواهد داد.
محمدعلی شجاعی با اشاره به اینکه اگر نهاد سازی در شهرستانها انجام نشود راه به جایی نمی بریم گفت: فرمانداران باید در مدت دو هفته، بیش از 60درصد روستاها را زیر پوشش این نهادها قرار دهند.
وی با اشاره به ضعف های بخش خدمات، صادرات و بازاریابی تولیدات روستاییان استان، از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خواست تا درخواست ایشان را به مسئولان کشوری و مجلس برسانند که بخش کشاورزی را در سطح کلان ملی به طور ویژه لحاظ کنند تا خروجی کشاورزی کامل شکل بگیرد و منجر به سودآوری شود.
تصمیم گیری جمعی برای وام و اعتبارات استانی سال ۹۸ و در نظر گرفتن سهم بانوان و جوانان در آن، سهم مستقل از استان های خراسان رضوی و جنوبی در طرح ها و اعتبارات کشاورزی و نگاه ویژه به عشایر و اهل سنت استان از دیگر تاکیدات استاندار بود.
تعمیم امهال وام های بخش کشاورزی
علی قربانی رئیس مجمع نمایندگان استان هم گفت: با توجه به شمار فراوان تحصیل کرده های دانشگاهی، چالش بزرگ کشور در دهه آینده، نداشتن اشتغال این افراد است، بنابراین باید نظام روی این موضوع متمرکز شود.
علی اکبری دیگر نماینده مردم استان در مجلس هم بر ایجاد اشتغال پایدار تاکید کرد و افزود: اگر طرحی توجیه اقتصادی ندارد، در ابتدای کار عنوان شود و نه پس از اینکه در کارگروه تصویب و به بانک معرفی شد.
وی از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خواست امهال وام های بخش کشاورزی، مصوب برنامه پنجم توسعه را تعمیم دهند چراکه در حال حاضر فقط به وام های زیر 8میلیون تومان اختصاص می یابد.
نماینده مردم شیروان در مجلس هم با بیان اینکه بسیاری از پرونده ها برای سامانه کارا آماده است گفت: به علت نبود اعتبار، این سامانه باز نمی شود و این در حالی است که قرار است تا پایان سال 11 هزار میلیارد تومان به این سامانه تزریق شود.
عزیزی افزود: ارتقای رتبه ایجاد اشتغال استان از 17به 2 در مدت 10روز ، در دی ماه گذشته، بیانگر این مطلب است که کار کردن با تغییر نگرش و انگیزه و همه توان مدیران، نتایج خوبی برای استان دارد؛ اگر بخواهند.
قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس هم در این نشست گفت: براساس سرشماری سال 95، سهم اشتغال در بخش خصوصی 83ممیز 9دهم درصد و در بخش عمومی 16ممیز یک صدم درصد است.
فیلم