پخش زنده
امروز: -
استاندار مرکزی: ۴۰۰ میلیارد ریال برای پروژههای آبخیزداری استان مرکزی تامین میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ آقازاده دیروز در بازدید از دره گردشگری گردو گفت: در جلسهای که با رئیس سازمان جنگلها در تابستان امسال داشتیم قرار شد یک ۲۰۰ میلیارد ریال از طرف سازمان و یک ۲۰۰ میلیارد ریال هم از استان برای حوزه آبخیری استان تامین شود.
وی ادامه داد: همه تلاش ها به کار گرفته شده تا در راستای این تفاهم نامه اعتبار بیشتری در سال 98 تخصیص یابد و برای سال های 1399 و 1400 نیز این اعتبار کامل تر شود.
استاندار مرکزی به مزیت این تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: نخست این که صنعت گردشگری در استان و شهر 600 هزار نفری اراک که متاسفانه گاهی اوقات دچار آلودگی هوا است تقویت و ایجاد میشود و رونق صنعت گردشگری میتواند در آینده سبب ایجاد اشتغال هم شود.
آقازاده با اشاره به لزوم کنترل آب های سطحی، تصریح کرد: کنترل آب های سطحی در این استان از جمله منطقه گردو در دستور کار جدی قرار دارد چرا که این کار، آبهای سطحی و نزولاتی که بلافاصله به سبب تخلیه شدن از حوزه آبریز سبب ایجاد خسارت و هدر رفت این آبها میشود را کنترل میکند.
وی ادامه داد: با گاویونبندیها و آبخوانداری و سیستم آبخیزداری خوبی که اداره کل منابع طبیعی آن را انجام میدهند، آب نگهداری شده و در چرخه خود باقی میماند، گیاهکاری که هم اکنون انجام شده سبب ایجاد نوید و آینده خوبی برای این منطقه و حوزه گردشگری شهر و استان میشود که بعد از سالها تلاش، مطالعه و حرف و شعار این کار به مرحله عملی میرسد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه دره گردو اراک الگوی خوب محیط زیستی محسوب می شود، گفت: منطقه گردشگری دره گردو توسط مردم مدیریت می شود و روزانه به طور متوسط 10 هزار نفر در این منطقه تردد می کنند اما با توجه ویژه مردم، این منطقه زیبا از زباله پاک است و این الگو باید در نقاط دیگر شهر نیز مورد توجه قرار گیرد.
توسعه جنگل کاریدر استان مرکزی با جدیت دنبال می شود که از این حیث در سال جاری 15 هزار اصله نهال در منطقه گردو اراک کاشته شده و این مهم تا اسفندماه و ایام درختکاری نیز ادامه دارد.
استان مرکزی در خصوص احداث بند ها و سازه های آبخیزداری تلاش خوبی داشته و جزو استانهای موفق کشور است.
مدیریت جامع حوزههای آبخیز، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آبها، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، کاهش سیل خیزی و بهرهوری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقا ی آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم، تهیه برنامه جامع اصلاح کاربری و بهرهبرداری بهینه از اراضی از محور های حوزه آبخیزداری می باشد.