ایران به توان انقلاب
شروع طلایی ورزش اصفهان در دهه۸۰ از دستاوردهای انقلاب
اوایل دهه۸۰ را میتوان به عنوان دوره طلایی ورزش استان اصفهان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی یاد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ اوایل دهه80 دوره طلایی ورزش استان اصفهان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است، چرا که پس از گذر از دوران دفاع مقدس با سرمایه گذاری در این حوزه و شناسایی استعداد های ورزشی، ورزشکاران اصفهانی نشان های رنگارنگ مسابقات جهانی را بدست آوردند.
ایران پس از انقلاب اسلامی به پیشرفت در زمینه های مختلف از جمله ورزش دست یافته است؛ قهرمانان وملیپوشان کشور توانسته اند در رشته های انفرادی پرچم سه رنگ مان را به احتزاز درآورند.
اکنون بعد از گذشت 40سال از انقلاب شکوهمند اسلامی، ملت ایران از پرورش چنین پهلوانانی به خود میبالد.
در این میان ورزشکاران اصفهانی در عرصههای مختلف ورزشی همانند عرصه های علمی، پژوهشی و هنری موفق به کسب نشان های رنگارنگ شده اند.
هیات های ورزشی استان اصفهان هم براساس تقویم ورزشی که از فدراسیون اداره کل ورزش و جوانان به آنها ابلاغ میشود به برگزاری دوره های آموزشی، تربیت مربیان و داوران برجسته و مسابقات در رده های سنی مختلف در بخش خانمها و آقایان میپردازد؛ با تعامل هیات های مختلف ورزشی و آموزش و پرورش این استان استعدادهای نوجوانان و جوانان در مدارس کشف شده است.
طلایی با تجربه دو المپیک
محمد طلایی را می توان به عنوان نخستین ورزشکار اصفهانی نشان آور پس از انقلاب نام برد؛ وی در المپیک1996 آتلانتا در وزن 57کیلوگرم در ترکیب تیم ملی کشتی آزاد ایران حضور داشت و عنوان ششمی دنیا را کسب کرد.
طلایی چهار سال بعد در المپیک2000 سیدنی نیز در ترکیب تیم کشتی آزاد اعزامی ایران قرار داشت و در وزن 63کیلوگرم تا یک قدمی نشان برنز نیز رفت اما دستش از نشان کوتاه ماند.
ورزشکاران اصفهانی در عرصههای مختلف ورزشی همانند عرصه های علمی ، پژوهشی و هنری موفق به کسب نشان های رنگارنگ شده اند.
در بازی های آسیایی پوسان 2002 کره جنوبی ورزشکاران اصفهانی در بخش انفرادی به نشانی نرسیدند اما تیم ملی امید بر سکوی قهرمانی این رقابت ها ایستاد که محرم نویدکیا و حمید عزیززاده از ارکان اصلی این تیم بودند.
در بازیهای آسیایی2010 هم با کسب چهار نشان طلا، رویایی ترین نتیجه برای ورزش اصفهان رقم خورد؛ علیرضا نصرآزادانی در تکواندو،
خدیجه آزادپور در ووشو، احمدرضا طالبیان در قایقرانی و سجاد مرادی در دوی 800متر چهار ورزشکار اعزامی استان بودند که نشان طلا به گردن آن ها آویخته شد.
در المپیک2016 ریو سهراب مرادی، در دسته 94کیلوگرم رشته وزنه برداری بر سکوی قهرمانی ایستاد و طلسم نشان نگرفتن اصفهانی ها را با خوشرنگ ترین نشان باطل کرد.
سهراب ورزش نصف جهان، در مجموع با بالابردن وزنه ۴۰۳کیلوگرم موفق به کسب نشان طلا شد.
در بازیهای آسیایی2006 هم در وزن زیر 67کیلوگرم تکواندو مردان، علیرضا نصرآزادانی از اصفهان هم به نشان برنز رسید.
همچنین برای نخستین بار در تاریخ ورزش بانوان استان اصفهان، گلنوش سبقت اللهی با کسب سهمیه ورودی راهی المپیک شد.
روند کسب سهمیه ورزشکاران نصف جهان در دوره های گذشته این رقابت ها افزایش یافته تا جایی که در المپیک2016 جمع المپین های استان به پنج ورزشکار رسید.
درخشش ورزشکاران جانباز و معلول استان
اما این افتخارآفرینی اصفهانی ها تنها به ورزشکاران بدون نقص عضو معطوف نمی شود بلکه ورزشکاران جانباز و معلول نیز به نشان های رنگارنگ دست یافتند.
اولین نشان به پارالمپیک آتن2004 بر می گردد که علی نادری، جانباز 70درصد اصفهانی در رشته پرتاب نیزه موفق به کسب قهرمانی با نشان طلا شد.
در مسابقات آسیایی2010 هم فرهاد رایگا در رشته پرتاب وزنه و علی نادری در رشته پرتاب نیزه دو طلایی نصف جهان بودند، احمدرضا کاظمی هم در رشته دو و میدانی کم بینایان و نابینایان به نشان نقره رسید و علی الهی نیز برنزی شد.
در بخش تیمی، محمد سرنجی در تیم ملی گلبال مردان و طبیه استکی و سمیرا جلیلوند در تیم ملی گلبال بانوان و زینب ملکی در تیم والیبال نشسته بانوان به نشان برنز رسیدند.
در بازی های آسیایی اینچوان2014در رشته های پرتاب وزنه و پرتاب دیسک، علیرضا مختاری به دو نشان طلا رسید.
در رشته پرتاب دیسک مهران حسینی به نشان طلا رسید؛ هادی نوری، المپین تیراندازی با کمان استان نیز در رشته های کامپوند انفرادی و کامپوند میکس بر سکوی قهرمانی تکیه زد.
در رشته گلبال نیز تیم ملی مردان به نشان طلا رسید که محمد سرنجی، کاپیتانی این تیم را برعهده داشت.
در دو و میدانی کم بینایان و نابینایان، علی الهی در دو 5 هزار متر، دو 800متر و دو 1500متر، فائزه کرمانی در پرتاب وزنه دوومیدانی معلولان و آرین لطفی در پرتاب دیسک کم بینایان و نابینایان نشان نقره به گردن آویختند و سمیرا جلیلیوند نیز به همراه تیم ملی گلبال بانوان به نشان برنز رسید.
زینب ملکی و تیم ملی والیبال نشسته نیز با نایب قهرمانی در این رقابت ها، به سهمیه پارالمپیک2016 دست پیدا کردند.
فائزه کرمانی در پرتاب نیزه و علی رنجبر در رشته تنیس روی میز این مسابقات نیز به نشان برنز رسیدند و ایمان بک زاده عضو تیم بسکتبال با ویلچر مردان به مقام سومی رسید تا در مجموع یک پنجم نشان های کاروان ورزشی ایران به ورزشکاران اصفهانی اختصاص پیدا کند.
برای بازیهای پارآسیایی2018، 17ورزشکار اصفهانی در دو بخش جانبازان و معلولان و ورزشکاران کم بینا و نابینا در ترکیب کاروان اعزامی به اندونزی جای داشتند.
در رشته شطرنج نابینایان، امید کریمی صاحب نشان طلا شد و در بخش تیمی به نشان نقره رسید. مهدی رومی فر هم در مسابقات تیمی به نشان برنز رسید.
در رشته دوومیدانی، علیرضا مختاری در پرتاب وزنه به نشان طلا رسید و در پرتاب دیسک برنزی شد. مهدی علیزاده در رشته پرتاب نیزه بر سکوی قهرمانی ایستاد و در پرتاب وزنه سوم شد. داودعلی قاسمی در دوی 200متر به نشان نقره رسید و در دوهای 100و400 متر دو نشان برنز بر گردن آویخت.
هاجر صفرزاده در دوی 200متر و دوی 400متر به نشان نقره رسید و در دوی 100متر به مقام سومی رسید. آرین لطفی در پرتاب دیسک نشان برنز به گردن آویخت و فائزه کرمانی نیز در پرتاب نیزه به نشان نقره رسید.
در رشته تیراندازی و در بخش میکس کامپوند هادی نوری به نشان نقره رسید و زینب ملکی و معصومه شجراتی در تیم ملی والیبال نشسته بر سکوی نایب قهرمانی تکیه زدند.
محمد سرنجی به همراه تیم ملی گلبال آقایان به نشان طلا رسید و طیبه استکی و تیم ملی گلبال بانوان برنزی شدند.
اینها تنها گوشه ای از افتخارات ورزشکاران استان اصفهان در مسابقات آسیایی و جهانی بود در شرایطی که در چند سال اخیر بانوان اصفهانی درخشش چشمگیری داشتند قطعا کشف استعداد ها و ایجاد زیرساخت های مناسب این افتخارات را در سال های آینده دو چندان می کند.