به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ سردبیر روزنامه رای الیوم و تحلیلگر سرشناس عرب با اشاره به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران نوشت: ایران به کشورِ رو در روی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و جای خالی کشورهای عربی را پر خواهد کرد و بر مسند ریاست منطقه عربی تکیه خواهد زد و به ادبیات سراسر تحقیر و توهین عربها علیه ایران پایان خواهد داد.
عبدالباری عطوان در مقاله خود در رای الیوم که از لندن به روز می شود نوشت: با بررسی دقیق و عمیق حملات موشکی و متجاوزانه چند روز پیش اسرائیل به عمق سوریه به پنج دستاورد بسیار مهم می رسیم:
نخست اینکه: ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به کشورِ رو در روی رژیم اشغالگر اسرائیل است و به یک قدرت نظامی تبدیل شده است که مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل برای اولین بار در تقریبا صد سال گذشته و از زمان آغاز منازعه عربی و اسرائیلی، روی آن به شدت حساب می کنند و این تحول مهمی است زیرا ایران دارای قدرت نظامی بزرگی است که مجموعه ای از بازوهای نظامی غیر رسمی و قادر به جنگ های چریکی را در اختیار دارد.
دوم اینکه: با توجه به انتقادات فراوان از مسکو به دلیل سکوت این کشور در برابر حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه، احتمالا موضع روسیه در سال 2019 با موضع این کشور در سال 2018 متفاوت خواهد بود چرا که این سکوت بر جایگاه روسیه به عنوان هم پیمان قابل اتکا در منطقه تأثیر خواهد گذاشت و پیش بینی می کنیم در این موضع تغییر محوری قریب الوقوعی صورت بگیرد.
سوم: فرماندهان روسی به طور اتفاقی گزارش اطلاعاتی را در اختیار روزنامه روسی کامرسانت نگذاشته اند. این روزنامه در شماره دیروز (سه شنبه) خود نوشت: ارتش سوریه و پدافند هوایی آن از ماه مارس آینده با پایان آموزش ها و فراگیری دقیق شیوه به کار گیری سامانه موشکی اس 300 روسیه، برای استفاده از این سامانه آماده خواهد بود و این پاسخی غیر مستقیم به همه پرسش ها درباره دلایل به کار نگرفتن این سامانه در واکنش به حملات پریروز هواپیماهای اسرائیلی بود.
چهارم : لغو همه توافقات که تأیید می کرد نیروهای ایرانی در فاصله تقریبا 80 کیلومتری با مرزهای جنوبی سوریه و فلسطین اشغالی و مشخصا با بلندی های جولان اشغالی مستقر شوند با توجه به تفاهمات روسیه و اسرائیل از حیّز انتفاع خارج شده است و مطبوعات اسرائیلی به نقل از برخی مقامات نظامی اسرائیلی اذعان کردند نیروهای ایران هنوز هم در پایگاه هایی به فاصله چند کیلومتری از این مرزها مستقرند.
پنجم: احتمال واکنش سوریه و ایران به حملات اسرائیل افزایش یافته است و شلیک موشک میان برد با کلاهک انفجاری نیم تنی به بلندی های جولان در واکنش به حمله هوایی اخیر اسرائیل نشان می دهد موانع موجود برای انتقام جویی برطرف شده است و قطعا نیروی قدس این تصمیم را اتخاذ کرده و در واقع این تصمیمی راهبردی و سرفصل مرحله بعدی است.
مقامات اسرائیلی در ستایش موفقیت حملات موشکی خود، که به گفته آنها انبارهای مهمات و پایگاه های سپاه پاسداران انقلاب [اسلامی] ایران را در سوریه هدف گرفته است، مبالغه می کنند، در حالی که حتی خود کارشناسان نظامی اسرائیل درباره موفقیت این حملات ابراز تردید کرده اند که علت این امر نه تنها اظهارات مبالغه آمیز اسرائیلی ها بلکه تلاش برای پنهان کردن تصمیم راهبردی بسیار مهم یعنی گشودن تدریجی جبهه جولان و تشکیل جبهه ای در جنوب برای مقابله با رژیم اشغالگر است.
به نظر من در سال جدید با ورود سامانه موشکی اس 300 به میدان، شاهد جهش ناگهانی در سامانه پدافند هوایی سوریه خواهیم بود. وقتی سامانه های معمولی تر روسیه مثل پانتسیر و پک با توانمندی بالا می تواند موشک باران اسرائیل را از آسمان لبنان و مناطق اشغالی اصبع الجلیل و دریاچه طبریه، به سبب وحشت تل آویو از خطر سرنگونی در پی نقض حریم هوایی سوریه، دفع کند، با به کار گیری سامانه موشکی اس 300 چه اوضاعی پیش خواهد آمد؟ انتظار می رود این سامانه بتواند موشک های [اسرائیل] را حتی در حریم هوایی لبنان رهگیری و منهدم کند و این همان چیزی است که روس ها بارها با پر شدن پیمانه صبرشان از عربده کشی های باج خواهانه اسرائیل به آن اشاره کرده اند.
درست است سران سوریه خواهان جنگ نیستند زیرا اولویت آنها آزادسازی شهرهایی مثل ادلب و مناطق دارای ذخایر گازی و نفتی در شرق فرات است اما شاید اوضاع ایران فرق داشته باشد؛ سپاه پاسداران ایران نه تنها از جنوب سوریه بلکه از خاک عراق نیز می تواند حملات انتقام جویانه موشکی را علیه اسرائیل ساماندهی کند و همین بیانگر علت تهدیدات اخیر اسرائیل علیه عراق است.
اذعان مکرر بنیامین نتانیاهو به اینکه وی به سبب حملات هوایی و موشکی برای آغاز جنگ علیه سوریه در دوران وزارت دفاع خود با نادیده گرفتن موانع قانونی، بیش از ده سال با انتقادات فراوان مخالفان خود روبرو بوده است و تاکید وی بر اینکه اسرائیل قویترین و پیشرفته ترین سامانه های دفاعی و تهاجمی را در اختیار دارد و بدخواهان اسرائیل با مشت محکم تل آویو روبرو خواهند شد، نشان می دهد این سخنان برای فردی نگران و دستپاچه است که می خواهد ساکنان شهرکهای (صهیونیستی) را آرام کند که از سه جبهه شمال، جنوب و شرق محاصره شده اند.
برخی عرب ها درک نمی کنند ایران به کشور رو در روی رژيم اشغالگر اسرائیل تبدیل شده است تا جای خالی راهبردی ناشی از نبود آنان را پر کند و به این ترتیب بر مسند ریاست منطقه عربی تکیه زند و به ادبیات سراسر تحقیر و توهین آنان پایان خواهد داد. ایران نفوذ خود را در یمن، عراق، سوریه، فلسطین و لبنان گسترش خواهد داد و به زودی به سودان خواهد رسید اما عرب های سازشکار مصداق دقیق "عرب بیابانگردی هستند که دزدها شترش را بردند ولی کاری جز دشنام دادن از دستش بر نمی آمد" هستند. از اینکه بار دیگر از این تعبیر استفاده کردم عذرخواهی می کنم اما زمان و مکان صحیح استفاده از این عبارت همین جاست.