پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: مردم از اسم آنفلونزای خوکی هراسی نداشته باشند، زیرا این اسم مبنایی ندارد و همان آنفلونزای فصلی است
دکتر محمد مهدی گویا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره شایعاتی مبنی بر شیوع آنفلونزا در گرجستان و انتقال آن به کشورمان گفت: نوع ویروسی که در گرجستان مشاهده شده آنفولانزای فصلی است و در همه دنیا از جمله کشور ما وجود دارد و غیر معمول نیست.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ویروسهای آنفولانزای فصلی از جمله اچ وان ان وان است که دراصطلاح به آن آنفولانزای خوکی میگویند در حالی که این اسم مبنای اسمی ندارد و به چنین اسمی شناخته نمیشود، یک ویروس آنفولانزای فصلی معمولی است که در گرجستان هم شایع شده است و در بسیاری از کشورهای دنیا نیز وجود دارد.
گویا درباره اینکه آیا این آنفلونزا میتواند مرگ و میر نیز در پی داشته باشد؟ گفت: همیشه ویروس آنفولانزا برای کسانی که واکسینه نمیشوند و جزو گروههای پرخطر هستند، مرگ و میر خواهد داشت.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: بیماران قلبی، افراد مسن، بیماران ریوی، دیابتیهای کنترل نشده، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند و سیستم ایمنی شان تضعیف شده جزو گروههای پرخطر هستند و طبیعی است این گروه اگر واکسینه نشده باشند در صورت ابتلا به آنفولانزای شدید، جان خود را از دست میدهند.
وی گفت: امسال در کشور ما تا حدودی همه گیری آنفولانزا دیرتر شروع شده و حدود یک ماه است که شاهد همه گیری آنفولانزا در نقاط مختلف کشور هستیم، همچنین امسال این بیماری نسبت به پارسال شدت کمتری دارد، اما چیزی نیست که در سال ثابت بماند، چون آنفولانزا به صورت موج به موج میآید و ممکن است موج بعدی سنگینتر باشد.
دکتر گویا توصیه کرد: افرادی که در گروه پرخطر هستند باید در اواخر تابستان و اوایل پاییز واکسن مربوطه را تزریق کنند، در فصل شیوع آنفولانزا افرادی که مشکوک به ابتلا هستند میتوانند با یک شستشوی ساده دست و استفاده از دستمال کاغذی موقع عطسه و سرفه و انداختن در یک کیسه سربسته از انتقال آن به دیگران پیشگیری کند.
وی توصیه کرد: مبتلایان به آنفلونزا از حضور در محل کار و مدرسه تا زمانی که پزشک اجازه نداده است خودداری کنند، چون شاید خود فرد احساس بهبودی کند، اما برای دیگران آلوده کننده باشد، همچنین مبتلایان به آنفلونزا از مصرف آنتی بیوتیکها و کورتنها خودداری کنند، زیرا این کار میتواند بیماری را تشدید کند و اثری هم در درمان ندارد.
گویا گفت: ویروس آنفولانزا با استراحت در منزل و نوشیدن مایعات گرم و مسکنهای ساده بهبود مییابد و نیاز به درمان خاصی ندارد هر چند که درمان ضد ویروس خاص در کشور ما وجود دارد که برای بیماران خاص تجویز میشود.