پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل بورس تهران از صدور ۱۷۷ هزار کد معاملاتی در ۱۰ ماهه نخست امسال خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی صحرایی در نشست خبری که امروز در شرکت بورس برگزار شد افزود: در ۱۰ ماهه نخست امسال بیش از ۱۷۷ هزار کد معاملاتی صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۰۹ هزار کد معاملاتی بود که افزایش ۶۲ درصدی را نشان میدهد.
مدیر عامل بورس تهران گفت: در ۱۰ ماهه نخست امسال از روشهای مختلف شامل عرضه اولیه ۱۱ هزار میلیارد ریال، از طریق اوراق تبعی ۸ هزار میلیارد ریال، اوراق بدهی ۱۳ هزار میلیارد ریال، صندوقهای قابل معامله در حدود هزار میلیارد ریال و افزایش سرمایهها ۱۲۳ هزار میلیارد ریال تأمین مالی انجام شده که رقمی حدود ۱۵۶ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: ارزش بازار رشد قابل توجهی داشته و از ۳۸۲ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به بیش از ۶۲۰ هزار میلیارد تومان در ۱۰ ماهه امسال رسیده و با افزایشی ۶۲ درصدی همراه است.
رشد ۸ درصدی ارزش اسمی بازار
مدیرعامل بورس تهران افزود: ارزش اسمی بازار از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به ۱۶۲ هزار میلیارد تومان در ۱۰ ماهه نخست امسال رسید و رشد ۸ درصدی را نشان میدهد.
صحرایی ادامه داد: شاخص بورس تهران نیز نسبت به ابتدای امسال تا مرز ۷۰ درصد افزایش را تجربه کرده است.
وی درباره ارزش صندوقهای قابل معامله گفت: ارزش معاملات در بازار صندوقهای قابل معامله از ۱۳ هزار میلیارد ریال سال گذشته به ۴۷ هزار میلیارد ریال در ۱۰ ماهه نخست امسال رسیده که افزایش ۲۶۵ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل بورس تهران رشد ارزش معاملات بورس تهران را که یکی از محورهای نقدشوندگی است ۱۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: ارزش معاملات در ۱۰ ماهه نخست امسال در ۴ بورس کشور رشد کرده و میزان رشد آن ۱۲۳ هزار میلیارد تومان است.
صحرایی ادامه داد: سهم بورس تهران در ارزش کل معاملات بازار سرمایه ۳۵ درصد، سهم بورس کالا ۴۲ درصد، سهم فرابورس ۲۰ درصد و سهم بورس انرژی ۳ درصد است.
نقدشوندگی مهمترین چالش بازار سرمایه
وی با بیان این که نقدشوندگی مهمترین چالش بازار سرمایه است گفت: هم اکنون نقدشوندگی نیازمند آن است که مقرراتش تغییر کند و سامانه معاملاتی ما که توان کافی برای انجام عملیات بازارگردانی ندارد هم باید بهبود و توسعه یابد.
مدیر عامل بورس تهران جمع ارزش معاملات بازار بورس و فرابورس را ۸۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: حجم داد و ستد فعالین حقیقی بازار به ۵۱ درصد خرید و ۴۹ درصد فروش رسیده و آنها ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خرید داشته اند که نشان دهنده توجه مردم به بازار سرمایه است.
راه اندازی ابزار آتی سبد سهام
صحرایی راه اندازی ابزار آتی سبد سهام را یکی از اقدامات مهم در ۱۰ ماهه نخست امسال دانست و گفت: معاملات آتی سبد سهام با عنوان یک ابزار جدید در تاریخ ۲۵ آذر رونمایی شد و ۷ نماد معاملاتی که شامل بانک ها، خودرو و ساخت قطعات، صنایع شیمیایی، فرآوردههای نفتی، فلزات اساسی و کالاهای فلزی هستند.
وی درباره آخرین وضعیت معاملات این ابزار افزود: این ابزار در ۲۶ روز کاری برابر ۲ هزار و ۱۲۸ قرارداد به ارزش ۱۴۸ میلیارد ریال مورد داد و ستد قرار گرفته و متوسط روزانه ارزش معاملات برابر ۶ میلیارد ریال است.
مدیر عامل بورس تهران درباره وضع سهامداران حقیقی و حقوقی گفت: آخرین آمارها نشان میدهد سهامداران حقیقی ۵۲ درصد خریدها و ۴۸ درصد فروشها را پوشش داده اند و در خالص جابجاییها نیز مالکیت بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال سهام از سوی سهامداران حقوقی به سمت سهامداران حقیقی منتقل شده است.
صحرایی درباره تعداد کارگزاریها افزود: در حال حاضر ۱۰۶ کارگزاری در بورس تهران فعال است که از این تعداد ۹۷ شرکت خدمات برخط انجام میدهند.
وی ادامه داد: آخرین تعداد ایستگاههای معاملاتی ۱۸۳۵ مورد است و تعداد تالارهای اختصاصی در تهران ۹۲ مورد و تعداد کالاهای اختصاصی در مناطق دیگر ۱۵۱ مورد است.
بورس تهران با ۱۲ بورس دنیا تفاهم نامه امضا کرده
مدیر عامل بورس تهران خاطر نشان کرد: بورس تهران با ۱۲ بورس دنیا تفاهم نامه امضا کرده و در حال حاضر نیز به دنبال امضاء تفاهم نامه با بورس شانگهای است.
صحرایی افزود: هدف از امضاء این تفاهم نامهها تقویت ارتباط و انتقال تجربه است.
وی افزایش نقدشوندگی بازار را از جمله برنامههای شرکت بورس اعلام کرد و گفت: مردم ایران به لحاظ فرهنگی دوست دارند که از طریق مستقیم وارد بازار سرمایه شوند، ولی ما نیاز داریم صندوقهای منطقهای داشته باشیم و منابع بیشتری از مردم را وارد بازار سرمایه کنیم.
مدیر عامل بورس تهران ادامه داد: با نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس جلسهای برگزار شد که در آن بر لزوم فرهنگ بازده در بازار سرمایه و ارتقاء سواد مالی در بورس تاکید شد.
صحرایی افزود: یکی از برنامههای اساسی اعلام شده در آن کمیسیون بهبود زیرساختهای معاملاتی است که برای گسترش بازار باید سامانه معاملاتی را ارتقاء دهیم.