به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از آسوشيتدپرس؛ هیئتی از مقامات تجاری و قانونگذاران سوریه که در فهرست تحریم های وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارند از امارات دیدن کردند.
وزارت خزانه داری آمریکا از ابتدای وقوع جنگ داخلی سوریه در 2011 این افراد را در فهرست تحریم های خود قرار داده بود.
منابع رسانه ای اعلام کردند، چگونگی تغییرات سیاست های منطقه ای به نفع دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه که پس از جنگ داخلی مخرب این کشور نتایج گسترده آن قابل مشاهده است محور مهم دیدار مقامات امارات و سوریه بود.
دیدار مقامات سوریه و امارات در حالی روی داد که امارات به رغم نگرانی آمریکا به عنوان متحد خود که از هرگونه تقویت مناسبات با دولت بشار اسد خودداری می کند، پس از گذشت هفت سال اخیرا سفارت دمشق را در دبی بازگشایی کرد.
بحرین نیز یک روز پس از این اقدام سفارت سوریه را بازگشایی کرد.
وزارت امور خارجه اردن نیز از انتصاب دیپلمات جدید به عنوان معاون کاردار سفارت امان در دمشق خبر داد.
در پی مسدود بودن مرزهای اردن و سوریه ناشی از جنگ در سال های اخیر، امان به منظور تقویت فعالیت های تجاری مناطق مرزی خود را با این کشور در اکتبر بازگشایی کرد.
خبرگزاری دولتی WAM در امارات نیز از راه اندازی بخش خصوصی ابوظبی جهت تسریع تقویت مناسبات بازرگانی بین تجار و بازرگانان امارات وسوریه خبر داد.
محمد همشو که سرپرستی هیئت سوری را برعهده دارد نیز به دلیل حمایت از بشار اسد و برادرش ماهر اسد در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفته است.مقامات واشنگتن ماهر اسد را مسئول اصلی نقض حقوق بشر امور جنگی در سوریه می دانند.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا اخیرا 11 تاجر و 5 شرکت سوری را به دلیل حمایت از دولت بشار اسد در فهرست تحریم قرار داد.
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا ضمن اعمال تحریم مسافرتی و توقیف اموال افراد حقیقی و حقوقی جدید سوریه معتقدند این افراد به ساخت و ساز واحدهای مسکونی مجلل و دیگر طرح های حامی دولت سوریه جهت کسب منافع مالی از دمشق متهم هستند.
سمر فوز که از چهره های سرشناس و مهم تجاری و اقتصادی سوریه در خلال جنگ داخلی است نیز دربین اعضای هیئت بلند پایه سوریه در امارات قرار دارد. براساس گزارش ها، وی به همراه شمار دیگری از تجار سوری که در فهرست تحریم ها قرار دارند در اجرای طرح های جنجالی چند میلیون دلاری ساخت مسکن در شرکت سهامی طرح و توسعه بازرگانی و مسکونی در دمشق دست داشته است.
اقدام اتحادیه اروپا نشان می دهد در حال حاضر فهرست تحریم های این کشور شامل 270 نفر و 72 شخصیت حقوقی شامل شرکت ها ، سازمان ها و آژانس های مختلف است.
اتحادیه اروپا تحریم های ضد بشار اسد و حامیان وی را از 2011 آغاز کرده و هرسال اینگونه تحریم ها را بازبینی می کند.
تحریم نفتی، محدودیت های سرمایه گذاری، توقیف اموال بانک مرکزی سوریه نزد اتحادیه اروپا، ممنوعیت صادرات تجهیزات و وسایل سرکوب شهروندان غیر نظامی بخشی از مفادی است که در فهرست تحریم های اروپا آمده است.