پخش زنده
امروز: -
پارلمان انگلیس در حالی بررسی لایحه جدید دولت را برای چگونگی ترک اتحادیه اروپا در دست بررسی دارد که کشمکش دولت و مجلس برای بدست گرفتن مهار برگزیت همچنان بی وقفه ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن؛ پارلمان انگلیس در حالی بررسی لایحه جدید دولت را برای چگونگی ترک اتحادیه اروپا در دست بررسی دارد که کشمکش دولت و مجلس برای بدست گرفتن مهار برگزیت همچنان بی وقفه ادامه دارد.
حزب کارگر در چرخشی چشمگیر از مواضع قبلی خود امکان برگزاری همه پرسی دوم را بر سر برگزیت خواستار شد. این در حالی است که نخست وزیر انگلیس قویاً همه پرسی دوم بر سر برگزیت را رد کرد و گفت یک همه پرسی دیگر بر سر برگزیت آبروی دموکراسی ما را خواهد برد، موجب نقض دموکراسی می شود و بی اعتمادی مردم به سیاستمداران را درپی خواهد داشت.
نخست وزیر انگلیس تهدید کرده است در صورت رد توافقش با اتحادیه اروپا، این کشور را بدون توافق از اتحادیه خارج خواهد کرد به نوشته رسانه های انگلیسی، بعید است با امکان رای دهی دوباره مردم بر سر برگزیت، موافقت کند.
کارشناسان سیاسی نیز هدف رهبر حزب کارگر را از ارائه پیشنهاد فراهم کردن امکان رای گیری بر سر همه پرسی دوم تلاشی برای ایجاد مانع برای خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا توصیف می کنند .
همزمان اتحادیه اروپا هم در نخستین واکنش به لایحه جدید نخست وزیر انگلیس طرح خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا را به طور تلویحي رد و آن را به منزله کشیدن مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی تلقی کرد، جایی که مهمترین گره برگزیت در آنجا ایجاد شده و تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست.
به نوشته گاردین، مارگاریتیس شیناس (Margaritis Schinas)، سخنگوی کمیسیون اروپایی گفته است خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا، بازگشت مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند را موجب می شود. بریتانیا که از چهار بخش انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز تشکیل شده، در توافق مشهور به "پیمان جمعه نیک" با جمهوری ایرلند و احزاب فعال در ایرلند شمالی، متعهد شده است مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند را برچیند زیرا مردم جزیره ایرلند، پس از ده ها سال تنش و درگیری، مخالفت خود را با آن نشان داده بودند. با برقراری دوباره مرز در جزیره ایرلند، احتمال می رود تنش و کشتار دوباره به ایرلند شمالی و نیز انگلیس، بازگردد.
امروز همچنین در گزارشی که با عنوان "برگزیت و افکار عمومی، گزارش 2019" براساس طرح " بریتانیا در اروپای در حال تغییر" (UK in a Changing Europe)، منتشر شد مقاله ای از پروفسور جان کرتیس، متخصص تحلیل آماری انتخابات و نظرسنجی ها، چاپ شد که در آن اهمیت نوع پرسش و شگردهای طراحی پرسش برای نظرسنجی را به روشنی آشکار کرد.
این متخصص تحلیل آمار انتخابات و نظرسنجی تصریح کرد پاسخ مردم به برگزاری همه پرسی دوم درباره برگزیت، به چگونگی پرسش مربوط است.
وی افزود اگر از مردم انگلیس پرسیده شود آیا مایلید به مردم درباره توافق برگزیت، حق "رای" داده شود، به احتمال زیاد مردم به آن پاسخ مثبت خواهند داد اما اگر از مردم پرسیده شود آیا مایلید دوباره در "همه پرسی" شرکت کنید، به احتمال زیاد پاسخ شان منفی خواهد بود.
مردم بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی در همه پرسی تیر ماه 1395 با نزدیک 52 درصد در برابر 48 درصد ارا ، به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند.
در آن همه پرسی، اکثر مردم در انگلیس و ولز، موافق خروج و اکثر مردم در اسکاتلند و ایرلند شمالی، مخالف خروج بودند.
دولت بریتانیا براساس ماده 50 قانون اساسی اتحادیه اروپا موظف است تا نهم فرودین ماه آینده، کشورش را از پس از حدود 40 سال، از اتحادیه اروپا خارج کند.
بریتانیا نخستین کشوری است که از اتحادیه اروپا خارج می شود.
1 – جرمی کوربین – رهبر حزب کارگر
2 - ترزا می – نخست وزیر انگلیس
3 – شهروندان انگلیسی