به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، عیسی کلانتری در بیستمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز گفت: ما در بخشهای فراوانی از کشور توسعه یافته ایم که متناسب با سن انقلاب بوده است، مثل بخش بهداشت، صنایع و خدمات، اما تنها بخشی که وضعیتش بهبود نیافته و توسعه داده نشده، محیط زیست است.
وی ادامه داد: وضعیت ارتباطات و توسعه زیربنایی کشور بهبود یافته و ۹۰ درصد مردم از آب برق و گاز بهرهمند شده اند و تقریبا تمام مردم از آشامیدنی بهرهمند هستند که همه اینها از حقوق شهروندی محسوب میشود، اما به بنده عنوان رئیس سازمان محیط زیست نمیتوانند بگویند که دستاورد ۴۰ ساله حفظ محیط زیست کشور چه بوده است.
رییس سازمان محیط زیست گفت: نمیدانم از وضعیت خاک بگویم یا وضعیت آب وضعیت پوشش جنگلی و سبز و وضعیت هوای کلانشهرها یا بهره وری انرژی چراکه متاسفانه در شدت انرژی بد مصرف کنندهترین کشور پس از روسیه با ۲۳صدم درصد هستیم در واقع ما در بهره وری انرژی از کشور عربستان هم ضعیفتر هستیم.
کلانتری گفت: پالایشگاههای کشور روزانه ۴۴۰ هزار بشکه مازوت تولید میکنند که این روزها نه تنها در کشور استفاده نمیشود که امکان صادرات ان هم مهم نیست و این مسئله بغرنج امروز مسئله در حوزه محیط زیست است.
کلانتری گفت: افتخار میکنیم صنعت فولاد خیلی توسعه یافته، اما وقتی شاخصهای زیست محیطی رعایت نمیشود و حقوق نسل آینده قربانی میشود این توسعه فایدهای ندارد، چون در راستای توسعه پایدار حرکت نکرده ایم.
کلانتری بااشاره به توافقنامه پاریس گفت: دولت تصویب کرده است در شرایطی که تحریم نباشیم تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴ درصد از تولید گازهای گلخانهای را نسبت به سال ۲۰۱۵ کاهش دهد و اگر تحریم برداشته شود این عدد ۱۲ درصد میرسد.
وی ادامه داد: اگر بنا بر قوانین مجلس شورای اسلامی و طبق برنامه ششم عمل میکردیم باید تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد کاهش دهیم در حالی که تعهدات کنوانسیون پاریس ۴ درصد است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال با حرکتهای جزئی شهرداری و راهنمایی و رانندگی و کمک به طبیعت وضعیت هوای کلانشهرها بهتر از سالهای گذشته بودو وزارت نفت تولید گازوئیل با سولفور بالا را تا حدودی کم کرده و ۳۵ روز در تهران هوای سالمتر نسبت به سال گذشته تنفس کردیم.
کلانتری با تقدیر از معاون حمل و نقل شهرداری شهر تهران گفت: خوشبختانه حتی یک روز مدارس تهران به علت آلودگی هوا تعطیل نشدهاند و این نشان دهنده این است اگر دستگاههای اکثر مسئولیتپذیر باشند میتوانیم مشکلات محیط زیستی کشور را حل کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با ورود سموم پسماندها و شیر آب و فاضلاب به رودخانههای شمال کشور باعث شده رودخانهها بیشتر از ریختن به دریای شمال مرده باشندو هیچ موجود زندهای در این رودخانهها وجود ندارد.
وی افزود: کشور با ۵ هزار دلار تولید سرانه ناخالص داخلی به اندازه یک کشور ۵۰ هزار دلاری تولید پسماند میکند و این مسئله تنها با آموزش و فرهنگسازی حل میشود.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: باید در سطوح مختلف از سطح دبستان تا صنایع مسئولان آموزشهای زیست محیطی داشته باشیم وهیچ کسی به اندازه نصف ما در ایران محیط زیست را تخریب نکردند.