پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمار کمیسیون بین المللی سد های بزرگ (ICOLD) کشور ما در منطقه، پس از ترکیه، رتبه دوم و در جهان رتبه هفدهم را داراست.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
ـ بر اساس آمار کمیسیون بین المللی سد های بزرگ (ICOLD) کشور ما در منطقه، پس از ترکیه، رتبه دوم و در جهان رتبه هفدهم را داراست.
ـ نسبت اعتبار تخصیص یافته، به اعتبار مورد نیاز مندرج در سند تفصیلی، در برنامه تامين آب، 72 درصد کاهش را نشان می دهد که نشان دهنده محدودیت بسیار منابع مالی در بخش آب کشور است.
ـ طبق آمارهاي شرکت منابع آب ايران، ۴۰ درصد سدها، در برنامه پنجم و ششم توسعه به مدار بهرهبرداری وارد شده است و تا پايان اين برنامه 43 سد، با هدف شرب به مدار بهره برداري، وارد مي شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: ساخت سدهاي بزرگ در ايران، از حدود سال 1328 به بعد آغاز شد. از آن روزها تاکنون، صنايع سدسازي کشور، پيشرفت ها فراواني داشته و به جايگاه ويژه اي دست يافته است. موضوع مهمي که وجود سدها در ايران را ضروري مي نمايد، کنترل کمبود آب و مديريت آن است. علاوه برپروژه هاي داخلي، ساخت پروژه هاي بين المللي سدسازي در کشورهاي مختلف، ازجمله، نيکاراگوئه، تاجيکستان، ارمنستان و ... از ديگر فعاليتهاي متخصصين ايراني در اين حوزه، ميباشد.
اما جايگاه سدسازي ايران در منطقه و جهان و همچنين چشم انداز اين صنعت در سند برنامه ششم توسعه چيست؟ مهندس محمد حاج رسوليان، مديرعامل شرکت مادرتخصصي مديريت منابع آب ايران، در گفتگو با پژوهش خبری ، به سوالاتي در اين زمينه پاسخ دادند که در ادامه به آن مي پردازيم.
جایگاه ایران در منطقه و جهان در صنعت سد سازی
بر اساس آمار کمیسیون بین المللی سد های بزرگ (ICOLD) کشور ما در منطقه، پس از ترکیه، رتبه دوم و در جهان رتبه هفدهم را داراست اما با تحرک خوبی که در سالهای اخیر انجام شده در اکثر ساختگاه هایی که امکان احداث سد بوده این امر خطیر صورت پذیرفته است و چه بسا در سال های آتی این رتبه بهبود یابد.
تحقق اهداف در طول برنامه ششم توسعه دربخش آب کشور
همسو با تصویب و ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه، بسته برنامه عملیاتی این قانون در قالب برنامه تفصیلی تهیه و تدوین گردید. این سند، در بخش آب کشور، شامل اهداف و اعتبارات مورد نیاز هر یک از فعالیت ها است. ضرورت وجود این بسته بسیار مهم است، اما با کاهش یک سوم اعتبارات مورد نیاز بدون توجه به اهداف تعیین شده از ابتدا تحقق اهداف را با مشکل روبرو کرد. در نتيجه، تناسبی بین منابع اعتباری و اهداف تعیین شده وجود ندارد و این از مشکلات این سند میباشد.
در ادامه، عملکرد فعالیت های هدف گذاری شده و وضعیت اعتبارات تخصیص یافته، طی سال اول برنامه ششم (1396) بصورت خلاصه در دو بخش بررسي ميگردد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // تینا صالحی