پخش زنده
امروز: -
سخنگوی توانیر: با توجه به تغییرات اقلیمی وسیع کشور حرکت صنعت برق به سمت مقاوم سازی شبکه برق برای مقابله ضرورت دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمودرضا حقی فام در هفتمین همایش منطقهای سیرد با اشاره به اینکه صنعت توزیع برق نیازمند برنامه ریزی در سه سطح است افزود: صنعت برق توزیع کشور باید در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برنامه ریزی دقیق و مدون داشته باشد.
وی با بیان اینکه روند تحولات صنعت برق به سمت ارتباط با دانشگاهها پیش میرود گفت: در گذشته این نگاه بر عکس شرایط فعلی بود.
حقی فام ادامه داد: انعطاف پذیری و کاهش آلایندهها از مفاهیم مهم مطرح در جهان است که ما نیز در این خصوص نیازمند هدفگذاری هستیم.
توجه به اطلاعات و دادههای صنعت برق
سخنگوی توانیر در خصوص توجه به اطلاعات و دادههای صنعت برق گفت:در بخش توزیع اطلاعات زیادی ایجاد شده، اما این سوال مطرح است که ما چقدر توانسته ایم این دادهها را تبدیل به دانش کنیم.
وی افزود: ما معتقد هستیم ابزارهای مورد نیاز برای صنعت برق به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و فرهنگی ما باید علاوه بر بین المللی بودن بومی باشد.
حقی فام با اشاره به ضرورت ایجاد ارتباط دو سویه بین بهره بردار و مشترکین، گفت:ما نیازمند ارائه خدمات متنوع به مشترکین هستیم همچنین توجه به امنیت سایبری هم از بحثهای مهم دیگر صنعت برق است، زیرا در حال حاضر نفوذ کشورهای متخاصم به شبکههای کشور از جمله شبکه توزیع برق یکی از مشکلات مهم فعلی است.
عراق، پاکستان و افغانستان بازار هدف اصلی برای صادرات برق
سخنگوی توانیر گفت: عراق، پاکستان و افغانستان بازار هدف اصلی برای صادرات برق است که البته صادرات به عراق هم اکنون در جریان است.
محمود رضا حقی فام در حاشیه همایش منطقهای سیرد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه به دنبال گسترش صادرات به عراق هستیم گفت: ما توان صادرات تا ۱۴۰۰ مگاوات برق را در زمان پیک تابستان به کشور عراق داریم که البته این حجم با میزان نیاز این کشور متغیر است.
وی با بیان اینکه برای صادارت برق در افغانستان و پاکستان در حال مذاکرات فشرده هستیم ادامه داد: هیئتهای مختلفی از این کشورها در ایران رفت وآمد میکنند و ما نیز قابلیت صادراتی زیادی برای تامین نیازها این کشورها داریم.
سخنگوی توانیر با اشاره به اینکه ما از کشورهای شمالی مانند ارمنستان و ترکمنستان دریافت کننده برق هستیم گفت: با کشور آذربایجان برق را تبادل میکنیم و در حال آماده سازی زیرساختها برای تبادل برق با روسیه و ترکیه نیز هستیم.
حقی فام میزان مصرف کشور را در این فصل ۳۲ تا ۳۵ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: قدرت تولید برق در کشور ما بسیار فراتر از این ارقام است.
تبادل برق با روسیه
وی در خصوص تبادل برق با روسیه گفت: هم اکنون پیگیریهای متعددی برای این کار انجام میشود تا بتوانیم با کشور روسیه لینک الکتریکی برقرار کنیم تا پس از آن تبادل برق را به این کشور از طریق آذربایجان و ارمنستان انجام دهیم.
سخنگوی توانیر ادامه داد: طبق برنامه ریزیهای انجام شده در انتهای سال ۹۸ مسائل فنی این طرح حل خواهد شد و در سال ۹۹ تبادل برق با روسیه انجام میشود.
وی با اشاره به پیگیری مبادلات مرزی برای انتقال برق گفت: هم اکنون هیئت عراقی برای گسترش مبادلات با این کشور در ایران در حال مذاکره هستند.
حقی فام گفت: در خصوص تبادلات مالی نیز گشایشهایی نیز ایجاد شده و ما بدون مشکل عمده به دنبال دریافت هزینههای انجام شده هستیم.
قابل توجه بودن بدهی کشور عراق به ایران
سخنگوی توانیر با اشاره به قابل توجه بودن بدهی کشور عراق به ایران افزود: هم اکنون دریافت هزینه و صادرات برق به این کشور به طور همزمان در حال انجام است.
وی در خصوص آخرین اخبار تغییر تعرفه پرمصرفها گفت: به دلیل نگرانیهای موجود در دولت برای ایجاد فشار بر اقشاری که هدف این طرح نیستند شرکت توانیر موظف به بررسیهای بیشتر شده است و با توجه به مصوب شدن این طرح وزیر نیرو در حال مذاکره برای سرانجام آن است.