پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال از ششم بهمن خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری با عنوان «آغاز طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از صبح روز شنبه» با اشاره به آغاز طرح عملیاتی واکسیناسیون (قطره خوراکی) فلج اطفال از روز ششم بهمن گفت: کودکان زیر پنج سال شمال و جنوب کشور تحت پوشش این واکسیناسیون قرار میگیرند.
وی افزود: کودکان زیر پنج سال همه مناطق شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی هرمزگان، جیرفت، بم، زاهدان، زابل و ایرانشهر که واکسن خوراکی فلج اطفال را انجام داده باشند در دو مرحله (ششم بهمن) و (چهارم تا هشتم اسفند ۹۷) تحت پوشش واکسیناسیون فلج اطفال قرار میگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه با توجه به فصول سال، نیمه جنوبی در این فصل برای واکسیناسیون مناسب است، گفت: این عملیات در نیمه جنوبی کشور از ساعت ۸ صبح ۶ بهمن ۹۷ به فاصله یک ماه در دو نوبت انجام میشود و حدود ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال به صورت فعال و خانه به خانه واکسینه میشوند.
وی افزود: همچنین از ۴ تا ۸ اسفند نیز دوره دوم این عملیات در نیمه جنوبی کشور آغاز خواهد شد.
رئیسی همچنین با بیان اینکه این طرح در مناطق پرخطر شمالی کشور نیز در فصل بهار اجرایی میشود، گفت: در مناطق پرخطر شهرستانهای نیمه شمالی کشور واکسیناسیون انجام میشود و نیز برای کودکان زیر ۵ سال همه مهاجران خارجی که در مهمانشهرها هستند، یا حتی مهاجرانی که خارج این مهمانشهرها هستند و نیز همه شهرهای دارای مهمانشهرها و مناطقی که پوشش واکسیناسیون ۹۵ درصد دارند و کودکان ۵ سالی که مادران زندانی داشته اند هم عملیات واکسن فلح اطفال اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ هزار نیروی انسانی در مناطق اجرا و پشتیبانی این واکسیناسیون دخیل هستند، افزود: واکسن مورد استفاده را انستیتو رازی تولید کرده است و هیچگونه کمبودی در این باره نداریم.
رئیسی گفت: این عملیات ادامه خواهد داشت، اگرچه ۱۸ سال است که هیچگونه بیماری گزارش نشده است، اما طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی این طرح نوعی حفاظت از عملیات ریشه کنی است
در کشورهایی که متعهد به ریشه کنی فلج اطفال شده اند بر اساس پوشش بالای واکسیناسیون، تقریبا ۹۹ درصد این بیماری در سطح دنیا و کشورهای متعهد ریشه کن شده، اما در سه کشور افغانستان، پاکستان و نیجریه هنوز این بیماری ریشه کن نشده است که باید توجه داشت دو کشور افغانستان و پاکستان همسایه ما هستند
وی افزود: در کشورهایی که متعهد به ریشه کنی فلج اطفال شده اند بر اساس پوشش بالای واکسیناسیون، تقریبا ۹۹ درصد این بیماری در سطح دنیا و کشورهای متعهد ریشه کن شده، اما در سه کشور افغانستان، پاکستان و نیجریه هنوز این بیماری ریشه کن نشده است که باید توجه داشت دو کشور افغانستان و پاکستان همسایه ما هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه از سال ۷۵ تا ۷۹ مواردی از فلج اطفال با ویروس وحشی این بیماری درکشور ما شناسایی شد که مربوط به دو کشور همسایه بوده است، گفت: این موارد سریع شناسایی شدند و از سال ۷۹ تاکنون هیچگونه بیماری فلج اطفال گزارش نشده است.
وی همچنین آماری از ریشه کنی بیماریهای واگیردار کشور ارائه کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران درحال حرکت به سمت حذف مالاریاست و تا ۲ سال آینده امیدواریم بتوانیم گواهی ریشه کنی مالاریا را دریافت کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیشترین بیماری مالاریا دنیا نیز در افغانستان و پاکستان مشاهده شده است.
رئیسی افزود: سال ۲۰۰۰ میلادی تعداد بیماران مالاریا در کشور ۱۲۰ هزار نفر بوده، اما خوشبختانه آخرین آمار چند روز پیش به ۳۷ مورد رسیده که این تعداد نیر وارداتی است.
وی گفت: درباره بیماری سل نیز در دنیا میزان بروز آن ۱۴۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار جمعیت بوده است؛ در منطقه ما ترکیه ۶۷ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت آمار داده است و خوشبختانه ما ۱۴ مورد در ۱۰۰ هزار نفر را گزارش داشته ایم، در این مورد نیز بیشترین مورد سل در افعانستان و پاکستان مشاهده شده است.
بیماریهای غیرواگیر دیگر واکسن ندارد و همت خود فرد را میطلبد، سبک زندگی باید تغییر کند، بالای چهل درصد مردم کم تحرکند، بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور افزایش وزن دارند و این آمارها در زنان بیشتر است
معاون وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هم اکنون بیشتر مرگ و میرها به علت بیماریهای غیرواگیر است، افزود: بیماریهای غیرواگیر دیگر واکسن ندارد و همت خود فرد را میطلبد، سبک زندگی باید تغییر کند، بالای چهل درصد مردم کم تحرکند، بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور افزایش وزن دارند و این آمارها در زنان بیشتر است.
وی گفت: مردم کشور ما بیشتر از ۲ و نیم برابر میانگین دنیا نمک مصرف و بیش از ۳ برابر میانگین دنیا قند و شکر مصرف میکنند ضمن اینکه از هر ۳ نفر ایرانی بالای ۴۰ سال یک نفر اختلالات چربی خون دارند که باعث بیماریهای قلبی عروقی و مغزی میشود، این آمارها توجه ویژه و جدی میطلبد تا بتوان از مرگهای زودهنگام جلوگیری کرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: از سال ۱۳۷۳ برنامه ریشه کنی فلج اطفال همگام با سایر کشورهای دنیا بعد از یکسال مطالعه و تحقیق در کشور آغاز شد و از سال ۱۳۷۹ در کشور دیگر شاهد هیچ موردی از بیماری فلج اطفال نبوده ایم.
محمد مهدی گویا افزود: تاکنون ۱۸ سال است که بیماری فلج اطفال نه به صورت محلی و نه حتی از سوی مهاجران خارجی دیده نشده است در حالیکه ما همسایه دو کشور افغانستان و پاکستان هستیم که تنها کشورهایی هستند که فلج اطفال در آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما به عنوان یکی از مهمترین کشورهای خط مقدم مبارزه با فلج اطفال در دنیا شناخته شده است، گفت: نه تنها برای خود کشور که برای دیگر کشورها نیز این عملیات بسیار تاثیرگذار است.
گویا بابیان اینکه با اقدامات به موقع و موثری که در حوزه واکسیناسیون در دنیا انجام شده است همگام با کشورهای پیشرو در دنیا، جمهوری اسلامی ایران نیز بحث واکسیناسیون را بی نقص جلو برده است، افزود: ۱۰ سال پس از موفقیت در ریشه کنی آبله از سال ۱۹۸۸، کشورها متعهد شدند یکی دیگر از بیماریها را هدف قرار دهند و آن فلح اطفال بوده است.
در پایان این نشست از زحمات دکتر وزیریان از پیشگامان واکسیناسیون فلج اطفال در کشور قدردانی شد.
وی نیز با مرور خاطراتی از زحمات و سختیهای گذشته از تلاش همه دست اندرکاران حوزه بهداشت برای ریشه کنی فلج اطفال قدردانی کرد.