در ونزوئلا؛
از کودتاي 48 ساعته تا آشوب طلبي 10 نفره !
درپی شورش یک واحد گارد ملی ونزوئلا، نیروهای امنیتی به معترضان در یکی از محلات فقیر واقع در ۳ کیلومتری کاخ ریاست جمهوری گاز اشک آور شلیک کردند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛
در پی شورش یک واحد گارد ملی ونزوئلا، نیروهای امنیتی به سوی معترضان در یکی از محلات فقیر واقع در سه کیلومتری کاخ ریاست جمهوری این کشور گاز اشک آور شلیک کردند.
به گزارش آسوشیتد پرس از کاراکاس، اغتشاشات اوایل روز دوشنبه ساعاتی پس از آن آغاز شد که گروهی از افراد که یونیفرم نظامی به تن داشتند و اسلحه حمل می کردند، ویدیوهایی را در شبکه های اجتماعی منتشر و اعلام کردند دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را به رسمیت نمی شناسند.
در یکی از این ویدیوها، یک نفر که خود را گروهبان سوم معرفی می کند، خطاب به «مردم ونزوئلا»، از هموطنان خود می خواهد در حمایت از شورش نظامیان، به خیابان ها بیایند.
مشخص نیست که چه اتفاقی برای سربازان شورشی روی داد و دولت هنوز به این مسئله واکنش نشان نداده است.
با این حال در محله کوتیزا، گروه کوچکی از ساکنان زباله به آتش کشیدند و به سوی ماموران پلیس که مقابل مقر گارد ملی مستقر شده بودند، سنگ پرتاب کردند.
ماریا فرناندا رودریگز 36 ساله در گفتگو با اسوشیتد پرس اعلام کرد: «ما باید از وطن خود دفاع کنیم».
فشارهای داخلی و بین المللی بر مادورو برای واگذاری قدرت پس از آن افزایش یافت که وی دومین دوره مسئولیت شش ساله خود را آغاز کرد.
آمریکا و دهها دولت خارجی دیگر، ریاست جمهوری مادورو را نامشروع قلمداد می کنند تا حدی به این علت که وی فعالیت چندین شخصیت مهم مخالف را در انتخابات ممنوع اعلام کرد.
به رغم این که نارضایتی ونزوئلایی ها در بحبوحه کمبود گسترده مواد غذایی و افزایش تورم بالا گرفته است ولی گمان می رود مادورو از حمایت فرماندهان نظامی ارشد برخوردار باشد.
در گذشته نیز نیروهای ارتش به سادگی شورش ها را سرکوب کرده اند.
در همين حال شبکه تلویزیونی العالم به نقل از سفیر ونزوئلا در دمشق اعلام کرد، اوضاع در ونزوئلا تحت کنترل دولت قرار دارد.
در سال 2002 نيز کمتر از 48 ساعت پس از آن که نظامیان ناراضی ونزوئلا با برخورداری از حمایت آمریکا علیه «هوگوچاوز» رئیس جمهور فقيد این کشور کودتا کرده و حکومت قانونی وی را برانداختند، قیام مردم ونزوئلا زمینه شکست کودتا و بازگشت چاوز را فراهم آورد. تلاش آمريكا براي به رسميت شناختن رهبران موقت ونزوئلا كه در تاريخ 12 آوريل 2002 در پي كودتاي نظامي چاوز را وادار به كنارهگيري از قدرت كردند، بدگماني عميقي را در اذهان مردم ونزوئلا بوجود آورد. دو روز پس از اين اقدام، اعتراضات خياباني موجب آن شد كه هوگو چاوز مجددا نبض قدرت را در دست گيرد.
وکیل بین المللی: خرابکاران در ونزوئلا تعداد اندکی هستند و کاری از آنها ساخته نیست
وکیل بین المللی تاکید کرد خرابکاران در ونزوئلا تعداد اندکی از افسران هستند که قادر به هیچ کاری نیستند و وقوع کودتای نظامی در این کشور بعید است.
ایزابلا فرنجیه وکیل بین المللی در کاراکاس پایتخت ونزوئلا در گفتگویی با شبکه الميادين درباره کودتایی که گفته می شود در این کشور اتفاق افتاده است گفت: اتفاق چندان مهمی نیفتاده است. افراد خرابکاری که این کار را کردند خیلی اندک هستند و نمی توانند تاثیری به جای بگذارند و در کشور کودتا کنند. اقدامات آنها علیه ارتش تحریک آمیز است زیرا آنها حتی تعدادی از افراد گارد ملی ونزوئلا را ربوده اند. این افراد تعدادی از افسران هستند که دست به اقدامی غیرقانونی زده اند و تلاش کردند یک مرکز را در شرق کاراکاس تحت سیطره در آورند که با شکست روبرو شدند.
گوینده المیادین پرسید: با توجه به این که رکس تیلرسون وزیر خارجه سابق آمریکا حدود یک سال پیش از احتمال وقوع کودتای نظامی در ونزوئلا علیه نیکلاس مادورو سخن گفته بود، اکنون اوضاع داخلی و خارجی ونزوئلا را چگونه می توان ارزیابی کرد بخصوص که شبکه سی ان ان نیز مدتی پیش از حمایت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره حمایت از رهبران مخالفان در ونزوئلا سخن گفته بود؟
فرنجیه گفت: سخنانی در خارج از کشور گفته می شود و آرزو می شود کودتایی در ونزوئلا روی دهد اما برای این که کودتا روی دهد موسسه های مختلف نیروهای مسلح باید آمادگی کامل برای کودتا علیه رئیس جمهور کشور داشته باشند. ارتش ونزوئلا می تواند در انتخابات شرکت و نظر خود را اعلام کند و همین امر مانع از وقوع کودتای ارتش می شود. ارتش در بیشتر کشورهای آمریکای جنوبی از سیاست دور نگه داشته شده است اما در ونزوئلا ارتش در سیاست مشارکت دارد در نتیجه می توان گفت بعید است ارتش کودتا کند.