پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی : ارزهای دیجیتال ملی را باید جدی بگیریم و برای آنها مقررات گذاری کنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی دیواندری که در نشست خبری هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت سخن میگفت: در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص کارکرد رمزارز ملی در شرایط فعلی اقتصاد افزود: ما باید برای معرفی این ارزها با جدیت بیشتری وارد شویم و از فرصتهایی که وجود دارد استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اگر نگران آثار سوء این ارزها هستیم باید مقررات گذاری لازم برای آنها داشته باشیم و تصمیم جدی برای آنها بگیریم.
استفاده از رمز ارزهای ملی مطرح است، اما به یک تصمیم مشترک برای استفاده از آن نرسیده ایم
دیواندری با اشاره به اینکه استفاده از رمز ارزهای ملی مطرح است، اما به یک تصمیم مشترک برای استفاده از آن نرسیده ایم گفت: باید بخشی از مشکلات مان را برطرف کنیم و این رمز ارزها را به رسمیت بشناسیم، چون آنها واقعیتهایی هستند که وجود دارد و در بسیاری از کشورهای دنیا به رسمیت شناخته شده است ما هم باید همین کار را بکنیم تا آثار سوء این رمزارزها کمتر شود.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: موضع کشور ما این است که این رمز ارزها را به رسمیت نمیشناسیم، ولی باید آنها را به رسمیت بشناسیم و مقررات گذاری کنیم.
دیواندری با اشاره به اینکه همایش سالانه بانکداری الکترونیک در روزهای نهم و دهم بهمن در برج میلاد برگزار میشود گفت: در این همایش بانک ها، شرکتهای آی تی، فین تکها و استارتاپهایی که با نظام بانکی در ارتباط اند، فرهیختگان دانشگاهی و علمی، تولیدکنندگان و استفاده کنندگان و تمام اقشارمرتبط با نظام بانکی حضور دارند.
بلاک چینها که انقلاب آینده دیجیتالی دنیاست یکی از محورهای این همایش است
وی درباره محورهای این همایش گفت: بلاک چینها که انقلاب آینده دیجیتالی دنیاست یکی از محورهای این همایش است، مسائل مقررات گذاری و سیاست گذاری در سطح کلان و استانداردهای آی تی، رمزارزها که مکمل پولهای سنتی هستند و کاربرد آنها در دنیای واقعی که این رمز ارزها به همراه بلاک چینها به عنوان یک انقلاب دیجیتالی نامگذاری شده اند و مسائل مربوط به پول و تجارت را متحول میکند، سامانه پرداخت و بانکداری باز، موضوعات مربوط به پرداخت و مبارزه با پولشویی و همچنین تحولات دیجیتالی از محورهای مهم این همایش به حساب میآید.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: ۲۴ سخنرانی کلیدی در طول همایش درنظر گرفته شده و ۱۱ میزگرد تخصصی برگزار میشود.
دیواندری افزود: در این همایش خدمات برتر بانکها، مقاله برتر، کتاب برتر و تصویر برتر معرفی میشود و از پیشگامان بانکداری الکترونیک نیز تقدیر میشود.
در حال حاضر فین تکها جایگاه خود را در کشور پیدا کرده اند
وی با بیان اینکه در این همایش جایگاه خاصی برای فین تکها درنظر گرفته شده گفت: زمانی وقتی در باره فین تکها صحبت میکردیم جایگاه خاصی نداشت، اما در حال حاضر فین تکها جایگاه خود را در کشور پیدا کرده اند و ما اگر به واقعیتها توجه نکنیم آنها خودشان را به ما تحمیل میکنند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در خصوص دور زدن تحریمها از طریق بلاک چینها گفت: انتظار اینکه ما از طریق بلاک چینها تحریمها را دور بزنیم وجود ندارد، چون اقتصاد ما خیلی بزرگ است و طوری نیست که بگوییم از طریق این بلاک چینها تحریمها را دور میزنیم.
دیواندری درباره سیاستهای پولی کشور گفت: سیاستهای پولی برای مقابله با سفته بازان و شفافیت بیشتر و جلوگیری از سوء استفاده بوده و کنترل و تراکنشها در هر نظام مالی دنیا انجام میشود.
وی در خصوص حذف صفرها از پول ملی گفت: چهار سال گذشته گزارشی در خصوص تغییر ریال به تومان ارائه کردیم، ولی همان زمان هم رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این کار پروسهای طولانی دارد.
دیواندری در خصوص مطرح کردن برخی از موضوعات مانند کیف پول الکترونیکی و کارمزدها گفت: ممکن است که این موضوعات مورد استفاده قرار بگیرد یا خیر، ولی جای مطرح کردن آن در این همایش هاست که تمامی ارکان نظام پولی و مالی کشور حضور دارند.
در کشور ما بانکها از طریق سود تسهیلات درآمد کسب میکنند و این متفاوت با همه جای دنیاست
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به اینکه سیستم بانکداری ما کارمزد محور نیست افزود: در کشور ما بانکها از طریق سود تسهیلات درآمد کسب میکنند و این متفاوت با همه جای دنیاست، چون در همه جای دنیا از طریق کارمزد کسب درآمد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ما در زمینه خدمات متداول بانکداری الکترونیک یکی از بهترینها هستیم، ولی در روندهای نوظهور مانند بلاک چینها عقب ماندیم و باید در این فرآیندهای نوظهور فعالتر باشیم، چون اگر از آنها استفاده نکنیم دچار مشکل میشویم.
دیواندری افزود: خدمات کارتی ما بسیار وسیع است و سرویسهای زیادی برروی کارتها ارائه میشود و همچنین ما در حال حاضر برای نقل و انتقالات پولی از چک بی نیاز هستیم و چک بیشتر جنبه اعتباری دارد.