از دیروز تا امروز:
لرستان در قاب چهل سالگی انقلاب
دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی در لرستان در بخشهای مختلف چشمگیر است.
دقیقا 26 دیماه بود ساعت13:08 دقیقه که شاه به همراه همسرش برای همیشه کشور را ترک کرد ، دورانی که مردم به سختی پشت سر گذاشتند و خون دلها خوردند و رنج دوران کشیدند اما با آمدن امام بوی بهار در کشور پیچید اکنون کشور در چهل سالگی خود شاهد دستاوردهای عظیمی است، در لرستان نیز این دستاوردها در حوزه ها و بخشهای مختلفی است .
استان لرستان با یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت در جنوب غرب ایران واقع شده است .
این استان در طول سالهای قبل از انقلاب به رقم قرار داشتن در شاهراه ارتباطی شمال – جنوب و غرب به شرق از کمترین زیر ساختها برخوردار بود .
در قبل از انقلاب حتی یک کیلومتر آزاد راه و اتوبان در استان نبود در قبل از انقلاب 485 کیلومتر راه روستایی بود که در بعد از انقلاب به 5 هزار و 200 کیلومتر رسید ، راههای اصلی در قبل از انقلاب 691 کیلومتر بود که بعد از انقلاب به 1 هزار و 820 کیلومتر رسیده است .
همچنین آزاد راه خرم آباد – پل زال به طول 104 کیلومتر بعد از انقلاب ساخته شده است و آزاد راه خرم آباد – اراک به طول 135 کیلومتر در حال ساخت است .
در بخش حمل و نقل ریلی هم طرح بزرگ دورود – خرم آباد – اندیمشک و دورود – بروجرد – ملایر و دورود – الیگودرز – اصفهان با همت بلند قرار گاه سازندگی خاتم انبیاء در حال ساخت است .
فرودگاه خرم آباد با توسعه و پیشرفت در بعد از انقلاب امکان فرود هواپیماههای پهن پیکر و انجام پروازههای بین المللی را فراهم کرد به طوری که آمار جابجایی مسافر در سال 57 680 نفر بود و اکنون 67 هزار و 600 نفر .
در بخش ارتقای شاخصهای سلامت و دسترسی مردم به امکانات بهداشتی و درمانی از 477 تخت بیمارستانی به 2587 تخت بیمارستانی رسیده ایم همچنین سه طرح بزرگ ساخت بیمارستان 500 تختخوابی جایگزین بیمارستان عشایر خرم آباد ، بیمارستان 250 تختخوابی گهر دورود و 200 تختخوابی کوهدشت در حال ساخت است .
در بخش امداد هوایی نیز وجود دو پایگاه امداد هوایی در لرستان موجب کاهش مرگ و میر مادران باردار و بسیاری از افراد در مناطق صعب العبور و کوهستانی شده است .
در بخش آموزش و پرورش تعداد کلاسهای درس از 1604 باب در سال 57 به 4 هزار و 367 باب در سال 96 رسیده است .
همچنین در بخش کشاورزی محصولات کشاورزی از 400 هزار تن به 3 میلیون تن افزایش یافته و لرستان با تولید 30 هزار تن ماهی گرم آبی و سرد آبی جایگاه نخست در بین استانهای غیر ساحلی را از آن خود کرده است .
در حوزه مهار روان آبها 6 طرح بزرگ سد رودبار ، حوضیان و خان آباد الیگودرز ، مروک دورود و ایوشان خرم آباد و طرح انتقال آب کاکا رضا به بهره برداری رسیده است .
همچنین سد برق آبی بختیاری بلندترین سد قوسی جهان ، معشوره کوهدشت ، تاج امیر نورآباد ، کمندان ازنا ، آب سرده بروجرد و چندین ایستگاه پمپاژ در شهرهای مختلف استان در حال ساخت است .
همچنین تعداد واحدهای صنعتی فعال از 37 واحد به 133 واحد رسیده است .
زاگرس پوش، اکسیر و داملران در بروجرد، صنایع غذایی گهر دورود، پتروشیمی خرم آباد ، آهک هیدراته پلدختر، فروسیلیس ازنا و .... از مهمترین این واحدها هستند
ضریب نفوذ تلفن ثابت در قبل انقلاب 1 ممیز 6 دهم درصد بود و در سال 97 به 23 درصد رسیده است
ضریب تلفن همراه نیز هم اکنون 84 ممیز 8 دهم درصد است .
در بخش رادیو و تلویزیون در قبل انقلاب بخش اندکی از مردم از یک کانال رادیویی بهره بودند، اما به برکت پیروزی انقلاب اسلامی 100 درصد مردم از شبکه های رادیویی و 99 و نیم درصد از شبکه های دیجیتال و آنالوگ تلویزیون برخوردارند .
در قبل از انقلاب 37 روستا برق دار بودند و اکنون 2700 روستا از نعمت برق برخوردارند .
همچنین قبل انقلاب 108 روستا از نعمت آب برخوردار بودند که به برکت انقلاب به 2200 روستا رسیده است .
در حال حاضر همه شهرها از نعمت گاز برخوردارند و تعداد روستاههای برخوردار از گاز به 1200 روستا رسیده است .
انقلاب اسلامی ایران در کنار دستاوردها یش انقلاب ارزشها و باورها بود ، انقلابی که مردم به طور میانگین هر سال یکبار به پای صندوقهای رای رفتند و به رغم تحریمها برای کسب استقلال و ... هزینه های بسیاری داده است .
230 هزار شهید و 600 هزار جانباز سرافراز مهمترین دستاوردهای این انقلابند که با هیچ دستاورد دیگری در این استان قابل مقایسه نیست .
نویسنده: خانم مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی