به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، محققان علوم پزشکی می گویند بر خلاف تصور برخی افراد، روزانه دست کم باید بین 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنیم تا زندگی سالمی داشته باشیم.
فیبرها علاوه بر کمک به حرکت طبیعی دستگاه گوارش، به مبارزه با برخی بیماری های مهم همچون بیماری قلبی نیز کمک می کنند.
اکنون محققان علوم پزشکی در دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند می گویند مصرف فیبر نه تنها سلامت دستگاه گوارش را تضمین می کند بلکه به کاهش خطر برخی مشکلات همچون کلسترول بالای خون، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، خطر ابتلا به برخی سرطان ها و حتی مرگ زودهنگام نیز کمک می کند.
بر اساس فراتحلیل محققان نیوزیلندی که نتایج آن در شماره اخیر نشریه لانست منتشر شد 185 مورد مطالعه و 58 مورد کارآزمایی بالینی مورد بازبینی قرار گرفت که در آن پرونده 4 هزار و 635 فرد بررسی شده بودد.
دانشمندان نتیجه گرفتند مصرف فیبر بالا در طول روز، به کاهش 30 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی، کاهش 22 درصدی خطر ابتلا به سکته های مغزی و کاهش 16 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و سرطان راست روده و روده بزرگ منجر می شود.
دکتر اندرو رینولد می گوید بیشتر مردم روزانه کمتر از 20 گرم فیبر مصرف می کنند ولی بررسی ما نشان می دهد روزانه دست کم باید بین 25 تا 29 گرم فیبر مصرف کنیم که از مصرف غلات کامل، سبزیجات و میوه به دست می آید.
مصرف غذاهای سرشار از فیبر، شکم شما را مدت طولانی تری پر نگاه می دارد به طوری که میزان تمایل فرد به پرخوری و افزایش وزن متعاقب آن کاهش می یابد.
همچنین فیبرها قند خون و سطح خونی هورمون انسولین را تنظیم می کنند و به این روش، احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، فیبر یک نام عمومی برای برخی از کربوهیدارت هاست. موادی که در سبزیجات و غلات به وفور یافت می شوند و بدن نمی تواند تمامی آنها را به راحتی هضم کند. با اینکه فیبر به راحتی در بدن حل نمی شود و مانند دیگر مواد بدنی جذب نمی شود، همچنان نقش موثری را در سلامت افراد بازی می کند.
به طور کلی فیبرها به دو دسته تقسیم می شوند، فیبرهای قابل حل که در آب حل می شوند و فیبر غیرقابل حل. ترکیبی از این دو مدل فیبر را به صورت کلی فیبر می نامند.
تحقیقات متفاوت نشان می دهد که میزان مصرف زیاد فیبر از طریق مواد غذایی و مکمل ها می تواند ریسک امراض قلبی و همچنین مبتلا شدن به دیابت نوع دوم را کاهش دهد. فیبر غیرقابل حل حجم مدفوع را افزایش می دهد و می تواند برای درمان یبوست در افراد مفید واقع شود. همچنین برخی از تحقیقات نشان می دهد فیبر غیرقابل حل موجود در برخی از مواد غذایی، می تواند منجر به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ شود.
فیبرهای قابل حل توانایی کاهش کلسترول خون را دارند. در واقع آنها به کلسترول موجود در روده می چسبند و از جذب آنها جلوگیری می کنند. فیبرهای قابل حل می توانند برای مقابله با دیابت و مقاومت بدن در مقابل انسولین، مفید واقع شوند. به علاوه فیبرها می توانند سرعت جذب کربو هیدرات ها را کاهش داده و به کنترل سطح قند خون کمک کنند.
همچنین، از آنجا که فیبر حجم زیادی را اشغال می کند و کالری کمی دارد، می تواند در کاهش وزن به شما کمک کند.