به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفتگو با موضوع فرهنگ و سبک زندگی فاطمی ویژه شهادت حضرت زهرا (س) و با حضور دکتر علی زارعی نجفدری عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورایعالی انقلاب فرهنگی روانه آنتن شد.
نجفدری در مصاحبه با رادیو گفتگو بیان داشت: متاسفانه در فرهنگ فاطمی و فرهنگ علوی بیشتر به کلیات پرداخته شده و به صورت مصداقی در جامعه تبیین نشده است.
وی افزود: در مورد فرهنگ علوی نهج البلاغه و فرهنگ فاطمی حدیث کساء و خطبه فدکیه مطرح میشود، اما باید گفت که مشکل ما با کلیات حل نخواهدشد. متاسفانه مسئولان و صاحبنظران فرهنگی کشور به این کلیات بسنده کرده و موضوع را باز نکردند و به همین خاطر فرهنگ فاطمی و علوی برای جامعه ما تعریف نشده است.
عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: برای تعریف این فرهنگ در جامعه منابع بسیار غنی و مصادیق خوبی در طول تاریخ وجود دارد.
نجفدری با بیان اینکه فرهنگ فاطمی در نگاه کلی یک فرهنگ ولایی است ادامه داد: نقطه اوج فرهنگ فاطمی، فرهنگ ولایی است. یعنی ولایت پذیری در اوج همه ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) قرار دارد.
وی عنوان کرد: سه مرکز مهم حوزه، دانشگاه و مراکز فرهنگی جامعه در راستای تقویت فرهنگ فاطمی در جامعه مسئولیت دارند. خانوادهها را باید به فرهنگ فاطمی بازگردانیم. با وجود اینکه تقویت فرهنگ فاطمی در جامعه بسیار ضروری است، اما متاسفانه با این فرهنگ فاصله زیادی داریم.
عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نظام آموزش ما نه تنها به این فرهنگ نمیاندیشد و سند تحول بنیادین را به بایگانی میسپارد بلکه سند نفوذی یونسکو را ساری و جاری میکند و مسئولان فرهنگی دولت پای رونمایی سند ان میایستند و کف میزنند بدون اینکه متوجه کار خود باشند.
این مقام مسئول در پایان گفت و گوی فرهنگی رادیو گفتگو تأکید کرد: برای ترویج فرهنگ فاطمی در جامعه باید به سراغ سه قشر تصمیم سازان فرهنگی، تصمیم گیران فرهنگی و مدیران اجرایی امور فرهنگ جامعه برویم. مسئله این است که این سه قشر با فرهنگ فاطمی بیگانه اند.