به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفتگو با موضوع فرهنگ و سبک زندگی فاطمی ویژه شهادت حضرت زهرا (س) و با حضور دکتر حسن ملکی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی روانه آنتن شد.
دکتر ملکی در مصاحبه با رادیو گفتگو بیان کرد: فرهنگ فاطمی در یک زمینه وسیعتر و کلی تری به نام فرهنگ دینی و تدین معنا و مفهوم پیدا میکند.
وی گفت: حضرت فاطمه (س) نمونه بارز و مصداق اتم و اکمل فرهنگ اسلامی ما هستند به عبارت دیگر، فرهنگ فاطمی به معنای اسلام عینیت یافته در وجود معظم حضرت فاطمه (س) است؛ لذا مسئولان و دولتمردان برای تقویت فرهنگ فاطمی باید فرهنگ اسلامی را در جامعه تقویت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر در نوجوان و یا جوانی نسبت به الگوگیری از حضرت زهرا (س) کم میلی میبینیم دلیل آن را باید در روحیه دینی او جستجو کرد.
ملکی با اشاره به ارکان اصلی فرهنگ فاطمی اظهار داشت: فرهنگ فاطمی مجموعهای از ارزشها و روشهایی است که ریشه در فرهنگ اسلامی دارد و در وجود حضرت فاطمه (س) تجلی پیدا کرده است. ارزش هایی، چون بندگی خدا، دفاع از ولایت، ایثار و فداکاری از مولفههای فرهنگ فاطمی به شمار میروند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر نظام تربیت دینی ما تقویت نشود و روشهای مناسبی در جامعه نداشته باشیم و تربیت اسلامی را به عنوان راهبرد قوی و همه جانبه دنبال نکنیم فرهنگ فاطمی هم تضعیف خواهد شد؛ بنابراین فرهنگ فاطمی چیزی جز فرهنگ اسلامی عینیت یافته در حضرت زهرا (س) نیست و برای تقویت این فرهنگ باید تدین را در جامعه تقویت کرد.
وی با بیان اینکه مسئولیت اصلی تقویت فرهنگ فاطمی بر عهده نهادهای تربیتی و همچنین نهاد خانواده است افزود: بذر این فرهنگ در خانواده شکل میگیرد. اگر فرزندان در خانوادهای رشد کنند که پدر و مادر فاطمی باشند امکان ندارد که این فرزندان غیرفاطمی رشد کنند.
ملکی با انتقاد از عدم برنامه ریزی برای ترویج فرهنگ فاطمی در نهاد خانواده عنوان کرد: مسئولان و صدا و سیما باید برای ترویج این فرهنگ در خانوادهها برنامه ریزی داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: آموزش و پرورش به عنوان نهاد تربیتی باید به این سوال تامل کنند که آیا برای تربیت دینی و پرورش دختران و پسران فاطمی و پیوند کتابهای درسی با این فرهنگ انجام وظیفه کرده است؟ البته این نهاد مقدس تلاشهای خوبی هم داشته، اما این مسئله بسیار مهم و تعیین کننده آینده نظام است.
وی در خاتمه ابراز داشت: برای تقویت فرهنگ فاطمی راهی جز تقویت فرهنگ دینی نداریم. ما باید بین فرهنگ فاطمی و نظام تعلیم و تربیت رابطه برقرار کنیم و نقش این نظام تربیتی را در فرهنگ فاطمی به طور جدی دنبال کنیم.