پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل سیاسی: آمریکاییها شناخت درستی از تحولات ایران در زمان انقلاب نداشتند و اکنون هم ندارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ صادق خرازی با حضور در برنامه «نگاه یک» افزود: آمریکاییها باور نمیکردند بین لایههای اجتماعی مردم و حاکمیت در آن دوران، شکاف عمیق اجتماعی و نسلی وجود دارد و به همین علت اشتباهات بزرگی را مرتکب شدند.
وی ادامه داد: حمایت آنها از شاه و حاکمیت او به عنوان ژاندارم منطقه، بدون شناخت و درک واقعیتهای اجتماعی آن روز جامعه ما بود.
خرازی افزود: برخی دولتمردان حکومت شاه هم بعدها در کتابها و مقالات و موضع گیریهای خود عنوان کردند که لایههای مختلف اجتماعی را درک نکردند.
وی با تاکید بر اینکه آنها خواسته ها، جایگاه و انتظارات مردم را درک نمیکردند، اضافه کرد: این مسائل موجب شد آمریکاییها ایران را از دست بدهند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: نبود بینش و آگاهی و نبود شناخت پیچیدگیهای جامعه ایرانی، آمریکاییها را در شرایطی قرار داد که نه تنها موقعیت خود را از دست دادند بلکه بزرگترین ضربه قرن خود را از انقلاب اسلامی خوردند.
خرازی درباره علت اشتباه محاسباتی آمریکاییها گفت: آنها به نظام اطلاعاتی خود مغرور بودن فارغ از آن که اراده خدا بر موفقیت قیام الهی مردم قرار گرفت.
وی ادامه داد: غربیها دچار غرور هستند و بر اساس دادههای غلط، ساختار فکری خود را بنا میکنند.
خرازی با اشاره به برخی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و حضور همیشگی مردم در آن گفت: نقش امت، امامت، رهبری و جامعه و مردم در تحولات اجتماعی بسیار مهم است.
وی افزود: باید از کارهای درست و بزرگ کشور دفاع کنیم البته اشتباهات خود را هم نباید نادیده بگیریم و باید آن را اصلاح کنیم.
خرازی اضافه کرد: هویت ملی ملت ایران و استیلای استقلال همه جانبه، مرهون اراده مردم و تجلی خواستگاه امت و امامت و رهبری است.
وی گفت: آمریکاییها هنوز شناخت درستی از پیچیدگیهای جامعه ایرانی ندارند.
خرازی درباره علت دشمنی آمریکاییها با ایران گفت:آنها پیش از انقلاب در همه مسائل نقش داشتند و از شاه تا مدیرکل دستگاههای کشور و در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی ایران دخالت داشتند و تصور نمیکردند انقلابی در ایران شکل بگیرد.
وی افزود: آزادی، استقلال، امنیت، دموکراسی، پیشرفت همه جانبه و عدالت از اهداف و آرمانهای مردم ایران در همه دوران تاریخ کشورمان بوده است و آمریکاییها این را درک نمیکردند و نمیکنند.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: آمریکاییها فهم و درک درست از منطقه ندارند به همین علت همیشه بازنده اند.
خرازی افزود: آمریکاییها در همه اقدامات علیه جهموری اسلامی ایران نقش داشته اند.
محمدحسین صفار هرندی کارشناس ارشد مسائل سیاسی هم با حضور در این برنامه در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکاییها نتوانستند انقلاب ایران را پیش بینی کنند؟ گفت: آمریکاییها مقهور اراده خداوند شدند و مردم، محل تجلّی خواست و قدرت خدا بودند.
وی افزود: این مردم را نه رژیم طاغوت میشناخت و نه حامیان این رژیم.
صفار هرندی اضافه کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی هم غرب در تحلیل مسائل جامعه، اشتباه کرده است و تصویر دیگری در ذهن خود دارد.
وی گفت: تجربه انقلاب اسلامی نشان میدهد که غرب قدر قدرت نیست و مشخص شد نقاط ضعفی دارد که ملتها میتوانند از این نقاط وارد شوند و او را پریشان کنند.
صفار هرندی افزود: شاه گاو شیردهی بود که خیلی خوب توسط آمریکاییها دوشیده میشد بنابراین چشم خود را روی بسیاری از واقعیتها میبستند.
وی افزود: آمریکا طمع داشت بتواند پس از انقلاب هم افراد دلخواه خود را بر سر کار بیاورند و حتی در این راستا کودتا کردند، امّا پی در پی شکست خوردند بنابراین کینه به دل گرفته اند و این کینهها همچنان ادامه دارد.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه انقلاب اسلامی همه ایدئولوژی آمریکاییها و غربیها را به چالش کشیده است، گفت: ایده ئولوژی آنها اُمانیستی و برمبنای تمایلات نفسانی بود، اما ایدئولوژی انقلاب اسلامی، الهی و خدایی بود و این ایدئولوژی در منطقه ما تجّلی پیدا کرد و در اقصی نقاط جهان گسترش یافت.
وی افزود: قدرت پیام انقلاب اسلامی به گونهای بود که ضعفهای ما را میپوشاند و به حریف جدی برای آنان تبدیل میکرد.
صفار هرندی اضافه کرد: توسعه نفوذ انقلاب اسلامی در حوزههای سابق نفوذ آمریکاست بنابراین بر سر حوزههای نفوذ، دعوا داریم.
وی افزود: آنها روشها مختلفی را برای مقابله با انقلاب اسلامی ما امتحان کردند، اما موفق نشدند و ناکام خواهند ماند.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: هر چه در داخل کشور برای گرم کردن دل مردم مشکل داریم بیرون از مرزها عکس آن عمل کرده ایم .
صادق خرازی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در گذشته بخشی از سوریه و حزب الله تحت حاکمیت دولت لبنان همراه جمهوری اسلامی ایران بودند، اما امروز ایران، عراق، سوریه و لبنان پیمان راهبردی در مقاومت دارند و برخی دولتها نیز چراغ خاموش با این مقاومت پیوند خوردند.
وی گفت: رئیس جمهور ترکیه ممکن است بحث اخوان المسلمین را نظر و در برخی مسائل منطقه با ما اختلاف نظر داشته باشد، اما در کنار مقاومت میایستد.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود: اکنون در یمن قدرتهای فرامنطقهای و ارتشهای اجارهای عربستان و امارات به زانو در آمده اند و نتوانسته اند کاری انجام دهند که این به دلیل بینش و اندیشه انقلاب اسلامی است که ایران آن را به وجود آورده است.
خرازی گفت: اتفاقی این نیست که در منطقه بیفتد جمهوری اسلامی ایران در آن نقش نداشته باشد.
وی افزود: به عنوان نمونه اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها نماینده کردهای سوریه برای گفتگو با دولت سوریه و برقراری امنیت مرزهای سوریه، عراق و ترکیه است و این به دلیل این است که ما یک متر نگاه غیر منطقی به مرزهای دیگران نداشتیم.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: با توجه به اینکه نقدهای بسیار جدی به عملکرد دولتها و نهادها دارم، اما نباید موقعیت بسیار قدرتمند راهبردی خود را در منطقه نادیده بگیریم.
خرازی افزود: اکنون از کشورهای آسیای میانه تا یمن و از دریای مدیترانه تا شبه قاره هند نفوذ جمهوری اسلامی ایران تاثیر گذار تصمیم ساز است.
وی با اشاره به ادعای برخی که نظام سیاسی کشورمان را در حال سقوط میدانند گفت: مردم ایران روی دیوار بیگانه امضا نمیکنند و هر ایرانی با هر دیدگاهی برای حفظ امنیت، استقلال و پیشرفت کشورمان پای کار میآید.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود: محال است که یک جریان یا گروه سیاسی در کشور که ممکن است بسیاری از آنها منتقد باشند و بگویند در کشور عدالت ایجاد نشده است از بیگانه طرفداری کنند.
خرازی گفت: اینکه انقلاب اسلامی حفظ شده هویتی است که مردم پای انقلاب خود ایستاده اند.
وی افزود: بسیاری از مردم که در ۲۲ بهمن به میدان میآیند منتقد عملکرد دولت و دیگر نهادها هستند، اما هوشمندند و فراتر از این مسائل را میبینند.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی مسائل کشور را میدانند و افزون بر تذکر در برخی موارد با خاطیان برخورد میکنند گفت: شایسته انقلاب اسلامی نیست که برای کنار رفتن افراد مسن، مجلس شورای اسلامی قانون تصویب کند که آنها کنار بنشینند تا جوانان سرکار بیایند.
خرازی با اشاره به اینکه جوانان انقلاب اسلامی را ایجاد کردند افزود: خیلی جاها عملکرد دولتها درست نبوده و موجب ایجاد نابرابری، اشرافی گری و معادلات نادرست شده است.
وی گفت: در آمریکا بودجهای مشخص برای براندازی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و عدهای در این زمینه در آمریکا نان میخورند و این توطئه مستمر است و مربوط به یک مقطع نیست.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود: ملت ایران ایستاده اند و اگر فشارهایی که در این ۴۰ سال به جمهوری اسلامی ایران وارد شد به هر کشور دیگری وارد شده بود تاکنون له شده بودند.
خرازی گفت: نباید دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران نادیده بگیریم یا غیر منصفانه ببینیم.
وی افزود: به دلیل برخی اشتباهها مردم را رنجانده ایم و به عنوان نمونه مردم میگویند نزدیک انتخابات که میشود صدا و سیما مردم را میبیند، اما پس از انتخابات فضا دوباره بسته میشود.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: اگر همیشه این فضا برای مردم باز باشد نشاط ایجاد میشود، زیرا اکنون عصر آگاهی و بیداری و مردم باید حرف خود را بزنند و مسائل را میدانند.
خرازی با بیان اینکه مسئولان باید نقد مردم را بپذیرند افزود: نظارت شفاف موجب اصلاح جامعه و پیام انقلاب اسلامی بوده است.
وی گفت: بگذاریم کسانی که نقد دارند حرف خود را بزنند تا جامعه اصلاح شود.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه نباید مشکلات اقتصادی مردم را نادیده بگیریم افزود: اشرافیت، بی عدالتی و تبعیض جوانان و مردم را منزجر کرده است و حاکمیت انقلاب اسلامی فکری به حال این کند.
خرازی گفت: در دهه پنجم انقلاب اسلامی باید ساختار درونی کشور اصلاح شود، زیرا بسیاری از اتفاقاتی که اکنون در کشور میافتد زیبنده و شایسته انقلاب اسلامی نیست.
وی افزود: باید دگردیسی و نگاه جدی عمیق به مسائل کشور داشته باشد و منتقدان نقد خود را منصفانه بیان کنند.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: نقد به معنای نادیده گرفتن دستاوردهای بزرگ ملت نیست.
خرازی با بیان اینکه اگر عدالت خواهیم باید این عدالت خواهی باید همه طرفه باشد افزود: مسئولان گفتند برجام با اقتصاد مردم رابطه مستقیم دارد و آب آشامیدنی مردم را نیز به آن وصل کرده اند که باید پاسخگو باشند، اما در آن زمان نظام اسلامی در شرایط تحریم گزینه دیگری جزء برجام نداشت.
وی گفت: به برجام نقد داریم، اما باید با آن منصفانه برخورد کنیم.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود: در نظام اسلامی باید معیارهایی ایجاد شود که بیش از این به مردم آسیب نرسد، زیرا مردم مشکلات بسیاری دارند.
صفار هرندی کارشناس ارشد مسائل سیاسی نیز در این برنامه گفت: اگر میگویند ایران منزوی است پس حوزههای نفوذ کشورمان از کجا آمده است؟ و چرا زمانی که راجع به آینده سوریه و یمن میخواهند تصمیم بگیرند پیام میدهند که بدون حضور ایران نمیشود.
وی افزود: با توجه به تحریمها پیشرفتهای چشم گیری که غربیها نیز به آن اعتراف میکنند داشته ایم.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: خودمان را دست کم میگیریم و از ابزاری که در مسائل بین المللی از آن استفاده میکنیم در داخل استفاده نمیکنیم.
صفار هرندی افزود: اگر از روشهایی که در برخوردهای بیرونی به کار میبریم در داخل کشور نیز مانند تمرکز فرماندهی و نگاه جهادی استفاده کنیم مسائل کشور حل میشود.
وی با بیان اینکه در نگاه جهادی، خود بینیها در مقابل هدفی مقدس رنگ میبازد گفت: در بخشهایی مدیری ۹ صبح سرکار میرود و ۴ بعد از ظهر باز میگردد که این به دلیل فاصله گرفتن از ارزشهای انقلاب اسلامی و اعتقادات است و موجب آشفتگی میشود.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود: یکسال پیش مسئله ارز مشکلات بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و قیمت آن روز به روز افزایش مییافت، اما با آمدن مدیری که تفکر و روش درستی داشت قیمت ارز از روزی که تحریمهای آمریکا آغاز شد کاهش یافت.
صفار هرندی گفت: اکنون قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بر اساس قانون وارد هر حوزهای عمرانی میشود بهتر از حوزههای تخصصی آن بخش عمل میکنند، زیرا نگاه جهادی در این قرارگاه وجود دارد، اما به نگاه جهادی در کشور جفا شده است.
وی افزود: اگر روزی زمینه نقد در کشور نباشد باید بگوییم انقلاب مرده است و برای اینکه انقلاب اسلامی بماند باید نقد باشد.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه باید نقد پذیری را از رهبر معظم انقلاب اسلامی یاد بگیریم گفت: برخی از تریبونهای رسمی به کسانی که نقد میکنند اهانت میکنند و به آنها برچسبهایی مانند بی سوادی میزنند.
صفار هرندی افزود: نظام اگر خود را برآمده از انقلاب اسلامی میداند باید نقد پذیر باشد البته برخی از دوستان ما از پایان یافتن انقلاب اسلامی دم میزنند و نسبتشان را با این انقلاب از دست داده اند.
وی گفت: این افراد حسرت داشتن حکومتی مانند رژیم سعودی را دارند و خدا و پیغمبر را نقد میکنند، اما اجازه نمیدهند آبدارچی دفتر آنها نقد شود.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی افزود:این افراد تا مردم میگویند وضع معیشتشان خود نیست دم دهان آنها را میبندند و با آماری که میدهند به آنها میگویند وضعتان خوب است.
صفار هرندی گفت: به مردم القا میکنیم اگر میخواهید ۲۰ درصد گرانی کاهش یابد باید به فلان قرارداد بین المللی بپیوندیم، اما چرا مردم را به داخل ارجاع نمیدهید و با عملکردتان در داخل مشکلات را حل نمیکنید.
وی افزود: قرار بود برجام چرخ زندگی مردم را به موازات چرخ سانتریفوژها بچرخاند و نتیجه اقتصادی و بهبود معیشت برای مردم داشته باشد، اما اکنون همه مسئولان میگویند که هدف برجام اقتصادی نبوده است.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: مردم این حرفها را میبینند و اعتماد آنها سلب میشود.
صفار هرندی افزود: برخی قواعد دیوان سالاری مضر در کشور وجود دارد که باید از سر راه تولیدکنندگان برداشته شود.
وی گفت: باید به گروههای زیادی از جوانان که در اندیشه، عمل و عمل موفق اند میدان بدهیم تا نتیجه آن را ببینیم.