پخش زنده
امروز: -
تابلو و نشانه های رانندگی مهمترین علایم برای نظم و انضباط شهری می باشند که مسیر های عبوری را به شهروندان با علائم خاص نشان می دهند
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان ، شهری را تصور کنید که این نشانه های هدایتی را نداشته باشد و شهروندانش بر اساس حدسیات و آموخته های ذهنی خود مسیر و سرعت خود را مشخص و تنظیم می کنند.
آن طور که شهردار اهواز می گوید علائم ترافیکی این شهر به صورت سازمانیافته در حال سرقت و تخریب است.
به گفته منصور کتانباف از ابتدای امسال تا کنون تابلوها و علایم راهنمایی بسیاری به سرقت رفته تا جایی که شب تابلو نصب می شود و صبح فردا اثری از آن نیست ، تابلوهای ایستگاه اتوبوس هم از دستبرد سارقان بی نصیب نمانده.
شهردار اهواز می گوید: علایم هشدار دهنده و موانع جدا کننده پلاستیکی یکی از مهمترین وسایل نظم اجتماعی و شهری است که نبود آن نتیجه ای جز هرج و مرج شهری ندارد .
به گفته او با توجه به بالا رفتن قیمت آهن آلات و آلومینیوم و لوازم پلاستیکی بیشتر سارقان علایم راهنمایی و رانندگی را که از جنس آلومینیوم و آهن و پلاستیک می باشند سرقت و سپس به اوراقچی و مال خرها با قیمت خوبی می فروشند.
آقای محمدی مستخدم مدرسه ای در اهواز است و به گفته او تا کنون در چند نوبت شهرداری برای نصب تابلوهای هشدار دهنده و کاهش سرعت در مقابل مدرسه اقدام کرده که در کمتر از یک هفته به سرقت رفته اند.
علی رضا هم که راننده شخصی دانش آموزان همان مدرسه است می گوید: هفته گذشته پس از گذر از تقاطع به علت سرقت علایم جداکننده و هشدار دهنده با درختان کنار جدول برخورد می کند و خودرو او دچار خسارت مالی می شود. به گفته او رانندگان در نبود علایم هشدار دهنده و دوربین های کنترل سرعت قوانین را رعایت نمی کنند که همین امر موجب بروز سانحه می شود .
شهردار اهواز در این خصوص می گوید : تیمی را در نظر گرفتیم تا ماجرای ناپدید شدن تابلوها و علایم را جویا شویم و موفق شدیم تعدادی از سارقان را که در قالب نان خشکی علایم را سرقت می کردند شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کنیم .
وی در خصوص نصب دوربین مداربسته برای کنترل سرعت و نظم ترافیکی در اهواز گفت : به سختی دوربین کنترل سرعت خریداری و نصب میشود اما به دلیل اینکه مشخص نیست سرور باید در چه جایی قرار بگیرد، راهاندازی نمیشود و در این مدت گارانتی دوربین از بین میرود و خساراتی به آن وراد میشود این در حالی است که اگر با استفاده از دوربینها بتوانیم یک فقره تصادف را هم کاهش دهیم کمک مهمی به نظم ترافیکی کرده ایم .
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خوزستان هم از سرقت علایم بین جاده ای شکایت دارد و می گوید: سال گذشته بیش از 3 هزار تابلوی علائم راهنمایی و جهت یابی از جادههای خوزستان به سرقت رفته است.
وی عنوان کرد: عدد و رقم میزان خسارت وارد شده در سال 97 را ندارم اما سال 96 از تعداد 29 هزار تابلو و علائم هشداردهنده، بیش از 3 هزار و 500 تابلو به سرقت رفته است.
به گفته غلامعباس بهرامی نیا تنها کاری که می شود انجام داد پیگیری و گزارش سرقت و پیگیری این مسائل از طریق مقامات قضائی و انتظامی است و این دستگاهها هم کارهایی انجام دادهاند اما تاکنون راهحلی برای پایان دادن به این مشکل پیدا نشده است.
وی ادامه داد: این مسئله در همه راههای مواصلاتی اصلی و فرعی جادههای شهری و روستایی وجود دارد و نمیتوانیم بگوییم در کدام نقطه بیشتر مشاهده شده است.
بهرامی نیا با بیان اینکه برای نصب علائم هشداردهنده چیزی برای جایگزینی آهنآلات نداریم، بیان کرد: آهن بیشترین دوام و مقاومت را در برابر شرایط آب و هوایی دارد اما به دنبال این هستیم که بهجای نصب عمودی تابلوهای مسیر نما از تابلوهای افقی استفاده کنیم و به این سمت حرکت کردیم. البته برخی از تابلوهای راهنمایی رانندگی باید از جنس آهن باشند و بهصورت عمودی نصب شوند تا در کاهش حوادث جادهای و راهنمایی رانندگان مؤثر باشند.
طبق قانون هر کس در وسایل و تاسیسات مورد استفاده عمومی از قبیل شبکههای آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز و پست که با هزینه یا سرمایه دولت یا با سرمایه مشترک دولت و بخش غیردولتی و یا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ایجاد شده و همچنین در علائم راهنمایی و رانندگی و سایر علائمی که به منظور حفظ جان اشخاص یا تامین تاسیسات فوق و جادهها نصب شده است، مرتکب تخریب یا ایجاد حریق یا از کار انداختن یا هر نوع خرابکاری دیگر شود، بدون آنکه منظور او اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد، به حبس از 3 ماه تا 10 سال حبس تعزیری درجه 4 محکوم خواهد شد.
هر چند قانونگذار برای این سارقان جرایمی در نظر گرفته است اما آنچه مهمتر به نظر می رسد فرهنگ سازی و آگاهی دهی به اقشارجامعه در این خصوص است تا شهروندان خود حافظ اموال عمومی خود باشند.