پخش زنده
امروز: -
حدود ۳۵ میدان نفتی کوچک و بزرگ در مناطق نفتی جنوب به دست توانای متخصصان داخلی به روز رسانی شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خوستان؛ محمدی مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب گفت: حدود 35میدان نفتی کوچک و بزرگ در مناطق نفتی جنوب به دست توانای کارشناسان و متخصصان داخلی گسترش و به روز رسانی شده است که در گذشته توسط کارشناسان خارجی انجام می گرفت.
توسعه ميدان هاي نفتي
میادین نفتی خشکی و دریای این منطقه، دارای 4هزار و 500 حلقه چاه حفر شده است که قابلیت استخراج روزانه 3میلیون بشکه نفت خام را دارد. علاوه بر این به دلیل وجود مخازن فراوان گاز در میادین استان علاوه بر صادرات، زمینه برخورداری 75 شهر و یک هزار و 239 روستا از نعمت گاز طبیعی فراهم شده است.
سدسازي و قطب نيروگاههاي برق آبي
احداث 19 سد بتنی و خاکی در سطح این استان، خوزستان را به پدر سد سازی و قطب نیروگاههای برق آبی کشور تبدیل کرده است که ظرفیت تولید 10هزار مگاوات برق را داشته که با استفاده از همین ظرفیت ها شبکه توزیع برق استان به طول 8هزار و 740کیلومتر، 28هزار و 518 مگاوات برق مورد نیاز استان را تامین می کند.
ایزدجو مدیر عامل شرکت بهره برداری سد و نیروگاه مارون بهبهان ضمن بیان پیشرفت های موجود در علم سدسازی کشور ادامه داد: به جرات می توان گفت در توسعه دانش و تکنولوژی سد سازی؛ متخصصان داخلی به خودکفایی کامل دست یافته اند و در این زمینه قابلیت صادر کردن این دانش داخلی نیز وجود دارد.
با خروجی آب ذخیره شده در سدها طرح آبرسانی غدیر که به گفته اردکانیان؛ وزیر نیرو، تجربه ارزشمندی از همکاری و همدلی است به عنوان سرمایه ای برای آب کشور است با طول لوله کشی 378کیلومتر به سرتاسر استان انجام شده است. تا میزان آبرسانی به 74 شهر و یک هزار و 540 روستا با موفقیت به ثبت برسد.
رتبه نخست تولید محصولاتی
آب و خاک حاصلخیر، خوزستان را به رتبه نخست کشور در تولید محصولاتی چون گندم، نیشکر، ذرت کنجد به قطب کشاورزی استان تبدیل کرده است.
چنگلوایی، مدیر جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: 13.3 درصد از تولید محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دامی و شیلاتی کشور در استان خوزستان تولید می شود. همچنین 33درصد خرمای صادراتی و 40درصد از ماهی صادراتی کشور از تولیدات این استان است.
افزايش صادرات با توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل
با توسعه همه زیرساخت های لازم برای حمل و نقل اعم زمینی، هوایی، دریایی و ریلی حجم صادرات انجام گرفته از گمرکات این استان نزدیک به 9میلیارد دلار است که خوزستان را به یکی از بزرگترین مبادی تجاری کشور تبدیل کرده است.
دریس، مدیرکل باندر استان خوزستان در این زمینه گفت: 11سکوی تخلیه زمینی و ریلی در بنادر خوزستان فعالیت است که به زودی به 15 سکو افزایش خواهد یافت.
توريست درماني از برنامه هاي در حال اجرا
صالح نساج مدیرکل فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اظهار داشت: بیش از 2هزار و 500 روستای سطح این استان از تکنولوژی نسل 4 اینترنت بهره مند هستند و در تمامی نقاط استان می توان از این تکنولوژی بهره مند شد.
در بخش بهداشت و درمان به دلیل پیشرفت های صورت گرفته، توانمندی ها به جایی رسیده است که علاوه بر خدمت رسانی به هموطنان، توریست درمانی نیز یکی از برنامه های در حال اجرای این حوزه است.
خدمات ورزشي و گردشگري
حیدری، رئیس سازمان ورزش و جوانان استان خوزستان ضمن اشاره به ظرفیت های کم نظیر و بی نظیر جوانان استان که خوزستان را به عنوان یکی از قطب های ورزشی کشور تبدیل کرده است،گفت: احداث ورزشگاه فولاد آره نا، ورزشگاه 50هزار نفری غدیر، ورزشگاه نفت و گاز اروندان، ورزشگاه بزرگ ماهشهر و احداث بیش از 40 سالن ورزشی در سطح استان به عنوان بخشی از خدمات ارزنده ای است که در بخش ورزشی طی 40سال گذشته صورت گرفته است.
علاوه بر موارد ذکر شده خوزستان دارای تاریخ غنی و پرآوازه است که از میان آنها محوطه باستانی شوش، چغازنبیل و آبشارهای شوشتر به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است.