به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، سومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست و فرآیند احیاء مستقیم آهن در کیش برگزار شد و بیش از 220 نفر از متخصصان این حوزه در آن شرکت کردند.
در این همایش خبرهای خوش اقتصادی در خصوص توانمندی های متخصصان داخلی و صرفه جویی های ارزی اعلام شد.
ابتدا تعریف کوتاهی از کاتالیست که محمد امین ابراهیمی دبیر اجرایی همایش و یکی از کارکنان شرکت دانش بنیان سرو بیان کرد.
کاتالیست یک ماده مهم در فرآیند شیمیایی است که منجر به تسریع و تسهیل در فرآوری و احیاء آهن می شود.
این صنعت یکی از صنایع با فناوری بالا و پاک است که حدود سه شرکت در سراسر دنیا آن را در اختیار دارند و شرکت دانش بنیان سرو یکی از آنهاست و با تولید 30 نوع کاتالیست به صنعت فولاد کشور کمک قابل توجهی کرده است.
امیر هومن کریمی مدیر عامل شرکت دانش بنیان سرو در این همایش گفت: حدود 2 سال و نیم است که 85 درصد کاتالیست در ایران بومی شده است و متخصصان توانمند کشورمان در تلاش اند با کمک مسئولان صنایع بالادستی 15 درصد بقیه را نیز بومی کنند.
وی افزود: با این توان داخلی سالانه بین 15 تا 20 میلیون یورو در هزینه های ارزی کشور صرفه جویی شده است.
شرکت دانش بنیان سرو 45 درصد آهن اسفنجی کشور را کاتالیست می کند.
بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به تولید سالانه 25 میلیون تن فولاد در کشور گفت : 10 میلیون تن از این مقدار به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ، آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه صادر و 15 میلیون تن نیز در کشور مصرف می شود.
وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ظرفیت تولید فولاد در کشور 500 هزار تن در سال بود که این رقم در سال های اخیر به 34 میلیون تن رسیده است .
محمد کشانی مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان نیز یکی از سخنرانان همایش بود که به افزایش تولید در افق 1404 اشاره کرد و گفت: تا 7 سال دیگر ظرفیت تولید فولاد کشور به سالانه 55 میلیون تن خواهد رسید.
در پایان همایش از دو تمبر ایران ساخت و تمبر اختصاصی بومی سازی صنعت کاتالیست رو نمایی شد.
سومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست و فرآیند احیاءمستقیم آهن ظهر جمعه 28 بهمن در کیش به پایان می رسد.