پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با بیان اینکه کیفیت و حجم فعالیتهای نظام سلامت کشور افتخارآمیز است؛ گفت: اجرای دقیق و مطلوب طرح پزشک خانواده به کاهش هزینههای سرانه بهداشت و درمان کشور و همچنین خدمت رسانی مناسب به بیماران ختم خواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای احمدی نژاد عصر امروز در دیدار رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و مدیران نظام سلامت با
تأکید بر ضرورت بازنگری در نظام کنونی بهداشت و درمان کشور گفت: ظرفیت نظام بهداشت و سلامت فعلی کشور بسیار گسترده است و برای بهرهبرداری بهتر از آن باید یک بازنگری اساسی در آن صورت گیرد و با نظام پزشک خانواده یک سیستم پایش سلامت ایجاد شود.
آقای احمدی نژاد با سخت و سنگین توصیف کردن کار در حوزه بهداشت و درمان افزود: دایره خدمات، کیفیت کار و همچنین حجم کار در حوزه سلامت گسترش بسیار خوبی داشته و سطح توسعه فضاهای درمانی و بهداشتی افتخارآفرین است و کشورمان در شیوههای درمان و بهداشت نیز در بالاترین سطوح بینالمللی قرار دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش و تحقیقات در عرصه سلامت اقدامات خوبی صورت گرفته است، اضافه کرد: کارهای اجرا شده در این بخشها و همچنین پیشرفت کشور در عرصه ساخت داروها در کشور، با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست و از زحمات دستاندرکاران این حوزه تقدیر و تشکر میکنم.
احمدی نژاد با اشاره به گستردگی وظایف در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر بخش این وزارتخانه به اندازه یک وزارتخانه مسئولیت و کار برعهده دارد اما با وجود گستردگی و سنگینی وظایف و مسئولیتها، اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاید.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دولت پشتیبانی از فعالیتهای حوزه بهداشت و درمان را وظیفه خود میداند، افزود: دولت آماده حمایت و همکاری لازم برای تسریع در بهرهبرداری از طرحهای تحقیقاتی و طرحهای نیمهکاره حوزه بهداشت، درمان و سلامت است.
رئیس جمهور به ضرورت اصلاح نظام سلامت اشاره کرد و گفت: نظام فعلی سلامت به معنای پایش اولیه بهداشت و درمان است، باید بازنگری شود چرا که این نظام روان کار نمیکند، بنابراین باید با روان کردن آن کیفیت کار را بالا برد و این کار شدنی است.
وی به ظرفیتها، امکانات و تواناییهای موجود در کشور اشاره کرد و افزود: هوش، استعداد، همت، سابقه تاریخی و همچنین دستاوردهای عظیمی در بخشهای مختلف کشور وجود دارد که با تکیه بر آن میتوان با اصلاح نظام سلامت فعلی، هزینههای درمان کسانی را که به خدمات درمانی سطح بالا نیاز مییابند، کاهش داد.
آقای احمدینژاد در ادامه بر اجرای طرح پزشک خانواده تأکید کرد و گفت: این طرح، طرحی نیست که براساس آن فقط تعدادی پزشک استخدام شوند و بودجهای برای آن در نظر گرفته شود، بلکه اجرای طرح پزشک خانواده به معنای آن است که نظام سلامت کشور به گونهای طراحی شود و سازمان یابد که هزینههای پرداختی دولت، بیمهها و مردم در امر درمان در جای مناسب و به شکل مناسب هزینه شود.
وی افزود: البته اگر لازم شد باید نیرو هم استخدام شود اما طرح پزشک خانواده به معنای ایجاد یک نظام پایش سراسری از هر خانه تا مراکز درمانی است.
رئیس جمهور گفت: اگر این طرح کامل اجرا شود، مطمئن هستم که هزینههای ملی و سرانه بهداشت و درمان کشور کاهش مییابد ضمن اینکه کسانی که در این عرصه مشغول خدمت هستند درآمد بالاتری کسب خواهند کرد.
وی خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و مدیران نظام سلامت تأکید کرد: باید اجرای طرح پزشک خانواده را به عنوان یکی از مهمترین طرحهای حوزه سلامت در دستور قرار دهیم و برای هر فرد پرونده پزشکی در نظر گرفته شود تا ضمن کنترل بیماریها و درمان افراد مصرف داروها نیز از نظر حجم، کنترل شود و معتقدم این طرح را میتوان ظرف پنج تا شش ماه عملیاتی کرد و چارچوب اصلی آن را شکل داد.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موضوع جذب دانشجویان پزشکی خارج از کشور برای تحصیل در داخل که یکی از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی مطرح کرد، گفت: این ایده خیلی خوبی است که از کشورهای دیگر دانشجوی پزشکی بگیرید. ظرفیتها موجود است و میتوان با احیای دوباره نظام آموزش شبانه به تربیت دانشجو پرداخت.
وی افزود: سطح دانش پزشکی ایران بسیار بالاست و چه بسا تحصیل ایرانیان در دانشگاههای پزشکی خارج از کشور هیچ دانشی به علوم پزشکی کشور اضافه نمیکند لذا بهتر است ایرانیها در کشور خودشان رشته پزشکی تحصیل کنند و حتی از دیگر کشورها نیز دانشجو جذب کنیم.
احمدی نژاد با اشاره به فعالیت پزشکان خارجی در کشور در دوره قبل از انقلاب گفت: در آن مقطع وقتی برای درمان یک بیماری ساده به درمانگاهها، مراجعه میشد، پزشکان خارجی در آنجا بودند، اما الان به جایی رسیدهایم که خدمات و دانش پزشکی صادر میکنیم.
رئیس جمهور به اقدامات انجام شده در بخش پژوهش بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز اقدامات خوبی انجام شده است و خوشبختانه داروهای خوبی هم تولید شد، و از همه شما میخواهم که در زمینه تولید دارو برنامهریزی کنید و هر کمکی هم که نیاز باشد دولت آماده است.
وی با بیان اینکه سطح توقع ملت از جامعه پزشکی کشور بالا رفته است، افزود: این انتظار بحقی است و البته لطف خداوند است و این انتظار نیز خود افق پرواز ایجاد میکند.
رئیس جمهور تأکید کرد: وقتی دارو به عنوان ابزار فشار بدخواهان ملت قرار میگیرد، باید آن را خودمان تولید کنیم تا این حربه خنثی شود.
وی افزود: اینجانب به شدت با تبدیل شدن بخش بهداشت و درمان به بخش تجاری مخالف هستم زیرا کسی که به دنبال کار تجاری باشد، باید در بخش مناسب آن فعالیت کند و طبابت همواره در ایران حرفه مقدسی بوده است و نباید عرصه تجارت شود.
رئیس جمهور در این زمینه به مسئله اخلاق پزشکی اشاره کرد و گفت: اخلاق پزشکی به معنای پایه تنظیمکننده رابطه بیمار با یک پزشک است و از آنجا که بخشی از باهوشترین جوانان در حوزه پزشکی وارد میشوند مسئله مادی خیلی زود آنها را اقناع میکند و در حوزه اخلاق هم در کمترین زمان به آن حد و مرزی که باید، میرسند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه انسان جاودانه است و برای ابدیت خلق شده است، افزود: انسان خلق شد تا در بالاترین مراحل هستی زندگی کند، این دنیا فرصتی برای پرواز به کمال است و به رابطه بین انسان و خدا خلاصه میشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه همه درخواستها به خدا برمیگردد و ما همه از خدا تقاضای خود را مطرح میکنیم، گفت: هوشمندان عالم از این زندگی جز خدا چیزی را نمیخواهند.
وی با بیان اینکه ملت ایران انقلاب کرد تا به خود انسانی و الهی برگردد، تصریح کرد: بهترین کانونها که فرهنگ انسان بودن را گسترش میدهد، دانشگاههاست و دانشگاه باید نیروهایی تربیت کند که خود را بشناسند و رسالت اصلی دانشگاهها فراتر از نیروی انسانی متخصص، تربیت انسانی است.
رئیس جمهور گفت: امیدوارم نظام سلامت کشور همان گونه که در ابداع، نوآوری و علم، کارهای بزرگی انجام داده و در جهان درخشیده است در آینده نزدیک به جایی برسد که پرچمدار تربیت و ساختن انسانهای بزرگ و تقدیم آنها به جامعه بشری، شود.
وی افزود: باید جامعه شاهد را برپا کنیم تا جامعه جهانی شاهد برپا شود و شما نشان دادهاید که این قابل تحقق است و مطمئن هستم اهداف بلند سلامت و بهداشت کشور به دست توانای شما تحقق مییابد.
پیش از سخنان رئیس جمهور، سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعدادی از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
طریقت منفرد سرپرست وزارت بهداشت در این نشست، بر توجه به عدالت، کیفیت و کارآیی در موضوع سلامت تأکید کرد و گفت: عدالت در بخش بهداشت و درمان به معنای آن است که سهم مردم از پرداخت هزینهها از جیبشان کاهش یابد و پرداخت هزینهها باید در حد توان و دریافت خدمت در حد نیاز باشد.
وی با بیان اینکه رعایت کرامت انسانی بیمار در مسئله کیفیت بهداشت و درمان مهم است، افزود: رعایت استانداردها چه در زمینه تربیت نیروی انسانی و چه در زمینه تجهیزات و امکانات در مسئله کیفیت بهداشت و درمان باید مد نظر باشد.
سرپرست وزارت بهداشت تأکید کرد: در بخش کارآیی نیز باید به این نکته توجه شود که از امکاناتی که نظام در اختیارمان میگذارد حداکثر بهرهبرداری صورت گیرد که در این زمینهها جاهای خالی زیادی وجود دارد و باید اقداماتی در این زمینه صورت گیرد.
طریقت منفرد به قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در بخش سلامت و بهداشت و درمان باید این قانون را با سرعت هر چه بیشتر اجرایی کنیم.
شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 22 سال در حوزه سلامت و درمان مدیر بوده است، گفت: انصافاً کاری که در دولتهای نهم و دهم در حوزه سلامت مردم انجام شد، در هیچ زمانی انجام نشد و این اقدامات انجام شده اصلاً با گذشته قابل مقایسه نیست.
وی خطاب به رئیس جمهور گفت: با همت شما کارهای بسیار بزرگی انجام شد و شما ثابت کردید که از جنس مردمید و ما در دوران شما یاد گرفتیم که چگونه کار کنیم.
شکیبا رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه کلنگ احداث 757 طرح در دولتهای نهم و دهم در این دانشگاه به زمین زده شد، گفت: 597 طرح به بهرهبرداری رسید و 160 طرح نیز از 20 تا 80 درصد پیشرفت کار داشته و هیچ طرحی هم تعطیل نشده است.
وی با تأکید بر اینکه خدمات بسیار زیادی در سطح استان در بخش کنترل بیماریها انجام شد، گفت: خوشبختانه فلج اطفال به طور کلی از بین رفت و در بخش کنترل بیماری مالاریا نیز موفقیتهای چشمگیری داشتهایم.
محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با تأکید بر اینکه رضایتمندی مردم، عدالت در سلامت و عدالت در توزیع متخصص در این دولت نسبت به دولتهای گذشته بیسابقه بوده است، گفت: با همه وجود و توان در خدمت دولت هستیم و امیدواریم حمایتها و پشتیبانیهای لازم صورت گیرد.
وی همچنین بخشهایی از میثاقنامهای را که رؤسای دانشگاه علوم پزشکی تهیه کرده بودند قرائت کرد.
ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان اینکه بودجه سازمانی ما از سال 85 تاکنون 12 برابر شده، گفت: دستاوردهای کسب شده در بخش سلامت و بهداشت و درمان بیش از حد تصور است و موفقیتهای خوبی نیز در زمینه فاکتور 7 داشتیم.
وی افزود: دولت دکتر احمدینژاد به خوبی به موضوع هدفمندکردن یارانهها پرداخت در حالی که سالهای متمادی عدهای فقط شعار دادند و از کنار آن عبور کردند. همچنین در زمینه تربیت نیروی انسانی در بخش بهداشت و درمان گامهای بلندی برداشته شد و به سطح بینیازی رسیدیم.