عطوان: سخنان ضد ایرانی نتانیاهو از روی ضعف و اذعان به شکست بود
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت صحبت های اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران در مراسم سوگند رئیس جدید ستاد ارتش این رژیم معادله قدرت و ضعف را در منطقه به ضرر اسرائیل تغییر داد و سخنان نتانیاهو از روی ضعف و اذعان به شکست بود که نشانگر نگرانی وی و ارتش اسرائیل از حوادث آینده است.
رأی الیوم که از لندن به روز می شود در مطلبی به قلم عبدالباری عطوان نوشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل عادت ندارد به دشمنان خود نصیحت کند زیرا سران این رژیم از زمان تأسیس آن در سرزمین های اشغالی فلسطین عادت کرده اند با دشمنان خود با زبان ‹‹قلدری و زور و برتری نظامی اعم از هوایی و زمینی و دریایی›› صحبت کنند از این رو نصیحت نخست وزیر اسرائیل به ایران مبنی بر خروج سریع از سوریه، خارج از عرف و عادت دیرینه سران رژیم صهیونیستی بود و معادله قدرت و ضعف را در منطقه به ضرر اسرائیل تغییر داد. نخست وزیر اسرائیل در مراسم سوگند آویو کوخاوی رئیس جدید ستاد ارتش این را گفت و ایرانی ها را تهدید کرد اگر این نصیحت را نپذیرند و سریع خاک سوریه را ترک نکنند بدون هیچ واهمه ای سیاست های قاطعانه خود را در برابر تهران ادامه خواهد داد. وی دو روز قبل از این نصیحت در اقدامی بی سابقه اذعان کرد که اسرائیل مسئول حمله به انبار اسلحه ایران و حزب الله نزدیک فرودگاه دمشق بود که این اعتراف وی پرسش های زیادی را مطرح کرد.
به عقیده ما ، ایرانی ها این نصیحت نتانیاهو را اجرا نمی کنند زیرا آنها با اجازه وی و استقبال هم پیمانان آمریکایی آن به سوریه نرفته اند بلکه صحبت های نخست وزیر اسرائیل را اینگونه تفسیر خواهند کرد که از روی ضعف و اذعان به شکست بیان شد که نشان دهنده نگرانی نتانیاهو و ارتش اسرائیل از حوادث آینده است.
نتانیاهو که در حال حاضر و بعد از استعفای آویگدور لیبرمن مسئولیت وزارت جنگ را هم در دولت خود بر عهده دارد، فاش کرد که نیروی هوایی اسرائیل طی هفت سالی که از بحران سوریه می گذرد به صدها هدف متعلق به ایران حمله کرده اما نتوانسته است ایرانی ها را بترساند و آنها را به خروج نیروهای خود مجبور کند پس بیشتر از این چه کار می تواند انجام دهد؟
عطوان در ادامه نوشته است: به عقیده ما این شکستِ اسرائیل به سه مسئله اصلی بر می گردد اول اینکه نتانیاهو دروغ می گوید و همه اهداف ایران در سوریه که موشک ها و هواپیماهای اسرائیل به آنها حمله کرده اند فرضی و ساخته و پرداخته خیال بوده است زیرا حضور نظامی ایران نه تنها در سوریه بلکه در لبنان، عراق، یمن و نوار غزه (جنبش های حماس و جهاد اسلامی) رو به افزایش است.
دوم:برخی سامانه های دفاعی قوی و پیشرفته سوریه با قدرتی بالا و با حمایت روسیه مقابل این حملات ایستاده و مانع از تحقق اهداف آن شده است.
سوم: حضور ایران در سوریه از نظر نیرو و توانایی نظامی آنقدر نیست که نتانیاهو می گوید بلکه وی در صحبت های خود مبالغه می کند تا از طرف های آمریکایی و عربی اخاذی و برای ادعای خود درباره خطری که ایران برای منطقه دارد بازاریابی کند.
همه این احتمالات یا برخی از آنها مطرح است و بعید نیست و اگر حملات اسرائیل به اهداف ایران، مؤثر بود دیگر هیچ نظامی یا مستشار ایرانی به خصوص طی شش سال گذشته در خاک سوریه باقی نمی ماند زیرا طی این سالها هواپیماهای اسرائیلی با آزادی تمام در آسمان سوریه پرواز می کردند و سامانه های موشکی و دفاعی که توان مقابله با آنها را داشته باشند وجود نداشت اما در حال حاضر و در سایه توسعه سامانه های دفاع موشکی جدید و تحویل موشک های اس - 300 روسیه به ارتش سوریه امکان مقابله با هواپیماهای اسرائیل وجود دارد همین مسئله هواپیماهای اسرائیلی را مجبور کرد برای شلیک موشک به اهدافی در عمق سوریه از آسمان لبنان استفاده کنند و جرأت ورود به ( آسمان ) سوریه را نداشته باشند.
نکته قابل توجه در صحبت های نتانیاهو در مراسم سوگند در خصوص جنگ علیه ایران این بود که وی محتاطانه صحبت می کرد به ویژه وقتی گفت ‹‹ما با یک چالش اصلی از سوی ایران و شاخه های تروریستی آن مواجه هستیم و شهروندان اسرائیلی در برابر این چالش خواهند ایستاد و برای تضمین بقای اسرائیل متحد خواهند بود››.
آنچه باعث می شود به این بخش از صحبت های نتانیاهو توجه کنیم، در خواست روز سه شنبه آمریکا از دولت عراق برای انحلال 67 گروه عراقی بود که در زیر مجموعه بسیج مردمی عراق فعالیت می کنند. این درخواست آمریکا بی سابقه بود زیرا وجود همه این گروه ها وقتی در کنار نیروهای آمریکا، خواه با هماهنگی یا بدون هماهنگی با آن، برای از بین بردن گروه تروریستی داعش مبارزه می کردند مشکلی نبود اما در حال حاضر چه چیزی تغییر کرده است؟ در پاسخ به این سئوال باید گفت آنچه تغییر کرده این است که عراق در حال بازپس گیری قدرت و هویت تاریخی خود است و این گروه ها یا رهبران آنها کم کم خروج همه نیروهای آمریکایی را (که تعداد شان پنج هزار و پانصد نظامی است) خواستار می شوند و از اینکه نیروهای آمریکایی یا پایگاه های آنها عراق را سکوی حمله به ایران یا سوریه قرار دهند مخالفند. صحبت های سیاسی و رسانه ای رهبران این گروه ها دشمنی آشکار با اسرائیل و همبستگی واضح تر با سوریه را نشان می دهد.
عطوان در پایان نوشت: نیروهای ایرانی و بازوهای نظامی آن به درخواست سران سوریه وارد این کشور شدند و قاطعانه می گوییم تا زمانی که ارتش سوریه توان خود را باز نیابد نیروهای ایران از این کشور خارج نخواهند شد و وقتی سوریه قوی و با ثبات شد یک سرباز ایرانی در خاک آن حضور نخواهد داشت. اما آنچه ما عرب ها را به درد می آورد این است که نتانیاهو در همه سخنرانی های اخیر خود از خطر ایران برای اسرائیل حرف می زند در حالیکه افتخار می کند رئیس جدید ستاد ارتش خود وقتی نایب رئیس ستاد ارتش بوده است دیدارهایی با همتایان خود در ارتش های کشورهای عربی داشته است و با آنها روابط دوستانه گرمی برقرار کرده و در برابر دوربین و پشت دوربین آنها را در آغوش گرفته است... به همین مقدار بسنده می کنیم و به توضیح بیشتر نیاز نداریم.