به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از ایبِنا، بعد از تغییر سیاست های ارزی از خرداد امسال و بر اساس مصوبه دولت واردات بیش از ۱۳۳۰ قلم کالا از جمله خودرو به کشور ممنوع شد. این در حالی است که حدود ۱۲۰ میلیون دلار ارز دولتی در ۳ ماهه نخست سال برای واردات خودرو تخصیص داده شده، اما بعد از ممنوعیت واردات، به طور عملی قسمت مهمی از خودروهای وارد شده به گمرک امکان ترخیص پیدا نکرد.
با این حال، بر اساس بخشنامه هیئت دولت که در تاریخ ۱۶ دی ماه ابلاغ شده، ثبت سفارش برای واردات خودروهای سواری (بدون رعایت سال ساخت) که تا تاریخ ابلاغ این تصویب نامه دارای قبض انبار اماکن گمرکی یا مناطق آزاد هستند به صورت بدون انتقال ارز و از محل ارز متقاضی با اظهار منشاء ارز به بانک مرکزی بلامانع است. همچنین تمامی ثبت سفارشهای قبلی خودرو اعم از بانکی و غیربانکی لغو میشود.
مهدی رضایی؛ مدیرکل گمرک شهید باهنر روز پانزدهم دی با بیان اینکه ۳ هزار و ۴۶۰ دستگاه خودروی وارداتی در این گمرک دپو شده، خاطرنشان کرده بود: چون این خودروها از سوی واردکنندگان تاکنون اظهار نشده، نوع ارز آن نیز مشخص نیست.
مهدی میراشرفی؛ رئیس کل گمرک نیز با اشاره به مصوبه هیئت وزیران برای ترخیص ۱۳ هزار خودروی مانده در گمرکات، گفته بود: این مصوبه ۴ ماه اعتبار دارد و خودروهایی که تا تاریخ تصویب این مصوبه وارد کشور شده باشد را مشمول می شود.
به گفته وی، بعد از ممنوعیت واردات خودروهای لوکس، بیش از ۱۲ تا ۱۳ هزار نفر برای خرید خودرو، پیش ثبتنام کرده بودند که به ناچار باید این خودروها تحویل مشتری شود. از سوی دیگر با مصوبه دولت خودروهایی که تا تاریخ ابلاغ این تصویبنامه دارای قبض انبار بوده و با رویه بانکی تامین ارز شدهاند با پرداخت تفاوت نرخ ارز دریافتی با نرخ سامانه سنا در روز ترخیص با ثبت سفارش بانکی قابل ترخیص است. هر نوع تخصیص ارز جدید برای این ثبت سفارشها ممنوع است.
با این حال عبدالناصر همتی با ترخیص خودروهای وارداتی که بعد از ۱۶ مرداد ۹۷ وارد گمرکات کشور شده، مخالفت کرده و به این ترتیب دولت اجازه ورود بدون انتقال ارز خودروهایی را که بعد از اجرای سیاست های جدید ارزی وارد گمرک شده اند را نخواهد داد.