به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما روزنامه ملیت چاپ ترکیه، تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ترکیه این واقعیت را آشکار می کند که رئیس هر کشوری که خود را بشناسد نه تنها علیه یک کشور متحد بلکه علیه دشمن نیز با چنین عباراتی سخن نمی گوید.
ملیت در مقاله ای به قلم سامی کهن نوشت: به نظر می رسد سخنانی که پیشتر وی در تمجید از ترکیه بیان کرده بود نیز به دور از صداقت و پوچ بود.
ترامپ و همکارانش هنوز این را درک نکرده اند که ترکیه کشوری نیست که تحت تاثیر این قبیل تهدیدها قرار گیرد. نگاهی به تاریخ سال های اخیر نشان می دهد که چنین رفتاری با ترکیه چه عواقبی در پی داشته است. واشنگتن باید به واکنش های ترکیه به این تهدیدها به خوبی توجه کند. در غیر این صورت با خطر از دست دادن ترکیه مواجه خواهد بود.
ملیت با تاکید بر اینکه ترامپ باید بیشتر مراقب سخنان و رفتارهایش باشد، نوشت: گفتگوی تلفنی دیروز اردوغان و ترامپ مانع بروز بحران جدید میان آمریکا و ترکیه شد.
همزمان با تمرکز افکار عمومی ترکیه بر تحولات مرتبط با سوریه، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا سفر 8 روزه به 9 کشور عربی را آغاز و تشکیل اتحاد منطقه ای را که در ماه های اخیر بارها از آن سخن به میان آمده است، مطرح کرد.
برای بحث درباره چنین اتحادی هنوز بسیار زود است. برخی ها نیز ترجیح می دهند در این باره از واژه ائتلاف و یا همراهی استفاده کنند.
سفر وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای عربی منطقه گام نخست در این زمینه محسوب می شود.
پمپئو در سفر به کشورهای منطقه با سران این کشورها درباره توسعه روابط دوجانبه،مسائل منطقه به ویژه سوریه گفتگو کرد. آمریکا در پی آنست که در چارچوب مشارکت جدید با این کشورها به نوعی به اتفاق نظر دست یابد. بی تردید هدف اساسی تشکیل بلوک جدیدی با حمایت واشنگتن است.
ملیت می نویسد: نشانه دیگر این هدف آمریکا نیز برگزاری کنفرانسی در لهستان با مشارکت کشورهای عربی در ماه فوریه در لهستان است. ناظران انتطار دارند که در این کنفرانس موضوع تشکیل نیروی عربی و به عبارتی ناتوی عربی نیز مطرح شود.
مصر، عربستان و امارات عربی متحده تشکیل چنین بلوکی را به نفع خود می دانند اما با خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نیز مخالفند. بی تردید اسرائیل نیز در این خصوص نقش فعالی داشته و از چنین بلوکی پشتیبانی می کند.