پخش زنده
امروز: -
فرماندار ساوه: رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی در مدارس یکی از اولویت های جدی در پیگیری تامین زیرساخت های آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ بهاروند در نشست شورای آموزش و پرورش در ساوه افزود: بر اساس تصمیم هایی که با هدف کاهش دادن آسیب ها در مدارس اتخاذ شده، باید همه واحدهای آموزشی جدید مطابق با استانداردهای تعریف شده ساخته شوند.
وی ادامه داد: در مورد واحدهای فعال با توجه به اینکه در نیمه سال تحصیلی قرر داریم، باید در فرصت مناسبی به عنوان مثال در ایام تعطیلات تابستانی نسبت به رفع معایب و اعمال استانداردهای بهداشتی و ایمنی، ساماندهی بوفه ها، آبخوری ها و نیز تقویت شاخص های بهداشت دهان و دندان تلاش کرد.
فرماندار ساوه گفت: باید فعالیت های بهداشتی و نظارت های مرتبط در مدارس ساوه استمرار داشته باشد زیرا این فعالیت ها برای تامین سلامت فرزندان این جامعه است اما نباید اینگونه تلقی شود که اجتماعی کردن سلامت فقط معطوف به علوم پزشکی یا آموزش و پرورش است.
بهاروند ادامه داد: شورای آموزش و پرورش این شهرستان با تلاش همه دست اندرکاران موفق به کسب مقام ممتاز استان مرکزی در حوزه های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و هنری شده است که به نحو شایسته ای از همه عوامل تقدیر می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه به ایام دهه مبارک فجر نزدیک می شویم و از آنجا که نسل کنونی دانش آموزان باید با مبانی انقلاب اسلامی آشنا شوند، به همین دلیل لازم است کمیته دانش آموزی برگزاری مراسم دهه فجر در این راستا تلاش کند.
فرماندار ساوه گفت: در ایام دهه فجر امسال، چهار واحد آموزشی در شهرستان ساوه بهره برداری می شود که بخشی از کمبودها در زمینه فضاهای آموزشی را جبران خواهد کرد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه نیز گفت: 67 مدرسه مروج سلامت در ساوه فعالیت می کند.
نظری افزود: با وجود اینکه 54 درصد از مدارس شهرستان ساوه به عنوان مروج سلامت شناخته می شوند، لازم است اداره آموزش و پرورش در این زمینه ورود کند تا مسئله سلامت دانش آموزان به یک دغدغه همگانی تبدیل شود.
وی در مورد اجرای طرح آهن یاری و مکمل یاری در مدارس ساوه گفت: بر اساس یافته های علم پزشکی، کمبود ویتامین دی و آهن از مهمترین عوامل بیماری های غیرواگیر است و در این راستا باید آگاهی مردم افزایش یابد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه یکی از مشکلات عمده در زمینه بهداشت مدارس و دانش آموزان در شهر ساوه را کمبود سواد سلامتی در جامعه عنوان کرد.
به گفته نظری در سال 96 و مطابق آمارهای موجود حدود 12 درصد از دانش آموزان ساوجی دارای اضافه وزن بودند که این رقم در پایان نیمه نخست امسال به 13 و 59 دهم درصد افزایش یافت.
وی اظهار داشت: بر اساس نتایج مطالعات طرح کاسپین، در ساوه 17 درصد دانش آموزان اعلام کرده اند که کلاس ورزشی برای شان تشکیل نمی شود.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه در مورد تامین بهداشت دهان و دندان دانش آموزان گفت: در هر مدرسه ای که لازم باشد آمادگی استقرار کلینیک سیار دندانپزشکی برای مدت یک تا 2 ماه و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان دانش آموزان وجود دارد.
نظری ادامه داد: برای دانش آموزان دارای دفترچه تامین اجتماعی، فعالیت های داندانپزشکی طبق تعرفه انجام می شود اما دانش آموزان بی بضاعت شهری بدون دفترچه نیز با گواهی مجمع خیران سلامت، به صورت رایگان خدمات می گیرند.
امسال 27 باب مدرسه در ساوه به دلیل رعایت نکردن مسایل بهداشت محیط، تراکم دانش آموز در هر کلاس، نبود سیستم فاصلاب و وضعیت بوفه ها، به مراجع قضایی معرفی شده اند.
بیش از دو هزار واحد آموزشی در استان مرکزی وجود دارد.