پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی: حدود 50 کیلومتر از نقاط سیل خیز استان بازگشایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یوسف غفارزاده از جمله اقدامات مهم این شرکت را کنترل سیلاب، بازگشایی رودخانه ها و مسیل ها و رفع موانع در نقاط سیل خیز اعلام کرد و افزود: در آذربایجان شرقی حدود 25 هزار کیلومتر مسیر رودخانه ای وجود دارد و این شرکت با شناسایی نقاط حادثه خیز، با هماهنگی کمیته های بحران شهرستان ها، تاکنون حدود 50 کیلومتر را بازگشایی کرده است.
وی در کارگروه تخصصی سیل آذربایجان شرقی، راهکارهای اساسی برای جلوگیری از آسیب های سیل را جلوگیری از حذف و نابودی مراتع، اجرای طرح های آبخیزداری و ممانعت از تصرف و فعالیت در بستر رودخانه ها برشمرد و گفت: به همین منظور در یکی از رودخانه های استان به صورت پایلوت، سیستم هوشمند سیل نصب شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان، این سیستم نقش مهمی در کاهش آسیب های سیل دارد، از این رو باید کوشید در دیگر رودخانه های استان هم نصب شود.
غفارزاده همچنین با بیان این که قانون توزیع عادلانه آب حدود 40 سال پیش تدوین شده است گفت: این قانون در شرایط کنونی جوابگو نیست و به بازنگری و اصلاح نیاز دارد.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی هم آبخیزداری و جنگل کاری را در کاهش آسیب های سیل، کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی قنات ها و کنترل رسوبات مهم و موثر دانست و گفت: امسال با تخصیص 20 میلیارد تومان اعتبار به منابع طبیعی و آبخیزداری، عملیات آبخیزداری در استان شتاب گرفته است.
به گفته محمدرضی الهیان، از 4.5 میلیون هکتار مساحت کل استان، 2.5 میلیون هکتار آن متعلق به منابع طبیعی است و تاکنون مطالعات آبخیزداری 700 هکتار از این زمین ها انجام شده است که 89 درصد از مطالعات تکمیل و در 61 درصد هم عملیات اجرایی آغاز شده است.
وی به صدور بی ضابطه مجوز معادن در استان هم گریزی زد و گفت: مجوز معادن باید با نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به لحاظ استعدادیابی و پوشش گیاهی صادر شود، اما در برخی مواقع به علت نبود هماهنگی میان ادارات و سازمان های مربوطه، مشکلاتی ایجاد می شود که صدمات آن متوجه طبیعت می شود از این رو نیاز است تمهیداتی در این خصوص صورت گیرد.