پخش زنده
امروز: -
در هفتههای اخیر افزایش شدید قیمت گوشت این سوال را به ذهن رساند که آیا اتفاق خاصی در این بخش رخ داده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما موضوع را کامل بررسی کردیم. فرایند مشخص است برهای که به دنیا میآید با هزینههای مشخص به وزن ۴۰ کیلویی میرسد به کشتارگاه میرود با هزینه مشخص کشتار میشود و به قصابیها با سود ۱۰ درصد به فروش میرسد.
هزینه تبدیل بره به گوسفند ۴۰ کیلویی در ۴ ماه به صورت تقریبی دست بالا حدود ۷۵۰ هزار تومان براورد میکنیم،۷۵۰ هزار تومان را بر وزن ۴۰ کیلویی گوسفند تقسیم میکنیم، برای به دست آوردن قیمت هرکیلو گوسفند زنده برای دامدار - ۱۸۷۵۰ تومان بدست میآید.
با احتساب سود دامدار هر کیلو گوسفند باید ۲۵۰۰۰ تومان به فروش برسد اینجا یک محل اختلاف است، چون برخی دامداریها قیمت هر کیلو گوسفند زنده را تا ۳۸ هزار تومان بالا برده اند.
بر مبنای هر کیلو ۲۵۰۰۰ تومان محاسبه را ادامه میدهیم، چون نیمی از وزن هر گوسفند به گوشت تبدیل میشود این عدد را بر ۲ ضرب میکنیم که هر کیلو گوشت ۵۰ هزار تومان میشود
یکی دیگر از نقاط اختلاف در کشتارگاه است که گفته میشود هزینههای دیگری به آن تحمیل میکنند مانند عوارض کله و لاشه و موارد دیگر...
اینجا به ازای تمام هزینههای کشتار و حمل تا مراکز عرضه ۱۰۰۰ تومان به قیمت گوشت اضافه میشود که قیمت هر کیلو گوشت میشود حدود ۵۱ هزار تومان در مراکز عرضه ...، اما یکی دیگر از نقاط اختلاف در کشتارگاه است که گفته میشود هزینههای دیگری به آن تحمیل میکنند مانند عوارض کله و لاشه و موارد دیگر که تا ۷۰۰۰ هزار تومان قیمت را بالا میبرد.
در مراکز عرضه هم به ازای هر کیلو شقه ۵۱۰۰۰ تومانی ۱۰ درصد سود فروشنده را محاسبه میکنیم که میشود ۵۶۱۰۰ تومان یکی دیگر از نقاط اختلاف هم همینجاست که برخی فروشندگان سود بیشتری برای خود محاسبه میکنند.
اما نکته قابل توجه در نقاط اختلاف است:
۱- قیمت هر کیلو گوسفند زنده به جای ۲۵۰۰۰ تومان ۳۵ هزار تومان عرضه میکند
۲-در کشتارگاه چرا هزینه ۱۰۰۰ تومانی کشتار و حمل و نقل تا ۷۰۰۰ تومان بالا میرود
۳- در مراکز عرضه چرا هر کسی سود خود را هر گونه که میخواهد محاسبه میکند
این یعنی عدم نظارت دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت و تعزیرات
خبرها و تصاویری از استانهای مختلف کشور رسیده که نشان میدهد قاچاق دام به صورت گسترده در حال انجام است
مدیر کل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: میزان قاچاق دام در هشت ماهه سال ۹۶، ۱۶۶ هزار و ۳۹۴ راس بود که این میزان در هشت ماهه ابتدایی سال ۹۷ با رشد ۴ و نیم برابری مواجه شده و به میزان ۹۲۶ هزار و ۴۷۷ راس دام رسیده است.
امیر رضا دهقانی نیا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: قبلاً قاچاق دام به صورت ورودی بود و لحاظ نشدن ضوابط بهداشتی دام مورد توجه قرار میگرفت. این در حالیست که حالا شرایط عوض شده و دام جزو کالاهای مشمول قاچاق خروجی شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیشترین قاچاق دام به کشورهای همسایه از جمله عراق صورت میگیرد.
هم اکنون بیشترین قاچاق دام به کشورهای همسایه از جمله عراق صورت میگیرد
دهقانی نیا با اشاره به پیچیدگیهای تثبیت دام قاچاق اظهار داشت: بعنوان مثال صاحب دام آن را به لب مرز برده و رها میکند و این دام به آن سوی مرز میرود حالا چه کسی باید دستگیر شود؟ و چه ضابطهای باید در این خصوص اعمال شود؟
وی ادامه داد: از سوی دیگر دلالان وارد کار میشوند و با عشایر ارتباط گرفته و آنها را وسوسه به پرداخت بهایی گزاف میکنند.
دهقانی نیا تصریح کرد: در این حالت نیز عشایر مسیر خود را طی کرده و دام را در جایی رها کرده و باقی ماجرا را به دلال محول میکند که تمام اینها پیچیدگیهای مقابله با قاچاق دام را مشخص میکند.
وی ادامه داد:بر اساس این شیوه نامه از این به بعد تنها دامی میتواند خرید و فروش شود که دارای پلاک هویت باشد که این پلاک هویت باید از سامانه هویت وزارت جهاد برای تمامی دامها تهیه شود.
وی خاطرنشان کرد: این پلاک شناسهای ۱۵ رقمی و قابل رویت است که روی گوش دام نصب میشود و همهی دامها باید این پلاک را داشته باشند و صاحب دام با مراجعه به پنجره واحد کشاورزی باید ضمن ثبت دام خود این پلاک را نیز ثبت کند که دامدار برای دامی که تازه متولد میشود ۵ روز فرصت دارد که این پلاک هویتی را دریافت کند.
نوسان قیمت ارز در داخل کشور، فضا را برای فعالیت قاچاقچیان دام حسابی مهیا کرده کاملا هم عیان قاچاق می کنند
مدیر کل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: از این پس خرید و فروش دام نیز در سامانه وزارت جهاد ثبت میشود و بدون انجام این روند خرید و فروش دام غیر قانونی است.
دهقانی نیا با اشاره به ضوابط حمل و نقل دامها نیز اظهار داشت: بر اساس شیوه نامه جدید حمل دام تنها ازجانب شرکتهای حمل و نقل که حامل گواهی بارنامه از سامانه برخط سازمان راهداری هستند مجاز است و برای این کار نیز شرکت حمل و نقل باید استعلام گواهی بهداشتی و حمل دام را از پنجره واحد جهاد کشاورزی انجام دهد.
با شفاف بودن راهکارها برای حل معضل گرانی قیمت گوشت حالا این سوال همچنان باقی است که چرا متولیان امر هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی دهند.