توضیحات رئیس فدراسیون درباره عملکرد یکساله؛
۵ میلیارد تومان، درآمد یکساله فدارسیون بسکتبال
رئیس فدارسیون بسکتبال در پاسخ به انتقادات مربوط به جذب منابع مالی گفت: بیش از ۵ میلیارد تومان در یک سال گذشته جذب منابع مالی داشته ایم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ رامین طباطبایی به طور رسمی ۲۴ دی پارسال به عنوان رئیس جدید فدراسیون بسکتبال معرفی شد. عملکرد یک ساله طباطبایی در فدارسیون بسکتبال، عدهای را راضی کرده است؛ اما در عین حال نتیجه صحبتهای بسیاری از اهالی بسکتبال نشان میدهد که به طور عمومی در فضای بسکتبال از روند پیشروی فدراسیون در یک سال اخیر راضی نیستند یا تغییر خاصی را حس نکرده اند.
طباطبایی در واکنش به این موضوع ابتدا درباره عملکرد یک ساله خود توضیح داد و سپس به سوالات خبرنگار ما درباره مسائل بسکتبال پاسخ گفت.
بخش ابتدایی صحبتهای طباطبایی را مربوط به عملکرد یک سال ابتدایی ریاست بخوانید:
زیرساختی برای برنامهها وجود نداشت
زمانی که تغییرات مدیریتی ایجاد میشود، شاید انتظار این است که زیرساختهایی وجود دارد و روی این زیرساختها میتوان طراحی خوبی انجام داد که عملی کردن برنامهها را برای رسیدن به اهداف سرعت دهد. متاسفانه این زیرساخت وجود نداشت.
سعی کردیم در یک سال گذشته از نظر سخت افزاری و نرم افزاری به زیرساختها توجه کنیم. همانطور که از اسم آن بر میآید، زیرساختها مشهود نیستند و برای اینکه مشهود شوند، حداقل باید به طبقات همکف برسیم، در حالی که کار ساخت را از چند طبقه زیرزمین شروع کردیم.
اولین کارها: تغییر مکان و بازنگری چارت
اولین کارمان این بود که فضایی در خور جامعه بسکتبال ایجاد کنیم. انتقال فدراسیون به محل جدید با توجه به مقاومتها سخت بود؛ اما به هر حال نیروی انسانی باید در محلی مناسب فعالیت کند.
دومین کار هم بازنگری و اصلاح چارت تشکیلاتی فدراسیون بود که باید چابک سازی انجام میشد. این تغییرات را براساس شرایط فدراسیون جهانی با تشکیل کمیتهها و دپارتمانها انجام دادیم. کمیتهها کار ستادی و دپارتمانها کار عملیاتی انجام میدهند.
بانوان را کنار آقایان قرار دادیم
بخش بانوان را از حالت مجزا به دل فدراسیون آوردیم تا تشکیلات منسجمی ایجاد شود و بانوان هم از امکانات بخش آقایان در یک قالب استفاده کنند. به همین دلیل هم دپارتمان مسابقات و داوران بانوان را زیرنظر کمیته مسابقات قرار دادیم. این طراحی هم جواب داد. کار خوب دپارتمان مسابقات و داوران این بود که لیگ بانوان را به صورت رفت و برگشت طراحی کرد که باعث رونق بیشتر این لیگ شد. قبلا مسابقات به صورت متمرکز برگزار میشد.
بیش از ۵ میلیارد تومان جذب مالی داشتیم
خیلی در بخش مالی از ما ایراد میگیرند، در حالي که فدراسیون بیش از ۵ میلیارد تومان جذب منابع مالی و درآمدزایی داشته است. این مسائل را اعلام نمیکنیم، چون به نظرمان حق بسکتبال خیلی بیشتر از این است.
تا این لحظه توانسته ایم تا ۹۰ درصد از مطالبات بیرونی را پرداخت کنیم.
با این وجود جا به جایی فدراسیون، بیش از ۳۰ اعزام تیمهای ملی و افزایش فعالیتهای بانوان هزینه داشته است. سفرهای دو پنجره چهارم و پنجم انتخابی جام جهانی به کشورهای ژاپن، فیلیپین و استرالیا بیش از یک و نیم میلیارد هزینه داشته است. همه اینها مستلزم جذب منابع مالی است و هیچ کاری در فدراسیون نمانده است.
اصلا آیین نامه نداشتیم
یکی دیگر از کارهای نرم افزاری هم بازنگری آیین نامهها بود که گاهی از قبل هم وجود نداشت و باید از ابتدا مینوشتیم. اصلیترین آیین نامه مربوط به لیگ بود که از بیشتر کارشناسان در تدوین آن استفاده کردیم. شاید نقاط ضعفی هم وجود داشته باشد؛ اما در کل به نفع باشگاهها و بسکتبال کشور بود.
شیوه جدید مسابقات قهرمانی کشور را نیز طراحی کردیم که در همه ردهها براساس سیدبندی برگزار شود. به این ترتیب کمک کردیم که تیمهای مختلف به نوعی در این رقابتها هماورد شوند.
همچنین کمیته فنی برای تیمهای ملی تشکیل دادیم که روی اردوها و انتخاب کادرفنی تیمهای ملی نظارت دارند و به سازمان تیمهای ملی کمک میکنند. این کمیته هم چند جلسه برگزار کرده است.
اتوماسیون اداری هم وجود نداشت
امسال ۳۳ اعزام بین المللی داشتیم که نسبت به سال قبل افزایش ۷۰ درصدی داشته است. به هر حال آمار باید نشان دهنده عملکرد باشد، نه اینکه سلیقهای صحبت کنیم.
برخی مسائل افتخار نیست؛ اما به هر حال پیش از این نبوده است. ما از زمان ورود به فدراسیون، اتوماسیون اداری از اردیبهشت راه انداختیم تا از تکنولوژی مناسبی استفاده کنیم و ارتباطات اداری از این طریق انجام شود. این کارها زیرساختی است و دیده نمیشود. کارهایی که باید از قبل انجام میشد و در زمان ورود ما نبود.
با هجمه پروندههای قضایی روبرو شدم
از وقتی به فدراسیون آمدم، با هجمه پروندههای قضایی مربوط به گذشته مواجه شدم. بعضی از آنها که پیش از ما هم در جریان بوده و حکم آنها صادر نشده بود. این موارد واقعا وقت من و گروه حقوقی فدراسیون را گرفت. بدهی به هتل ها، درگیری قضایی مربوط به اسپانسرها، بدهی دلاری به صداوسیما و .. که سعی کردیم به آنها سر و سامان دهیم. تا این لحظه هم توانسته ایم تا ۹۰ درصد از مطالبات بیرونی را پرداخت کنیم.
بسکتبال سه نفره به مدال آوری رسید
چیزی که اصلا نداشتیم و بسیار کمرنگ بود، کمیته بسکتبال سه نفره و همگانی است که در یک سال گذشته این کمیته را تقویت کردیم. مسابقات خوب و اردوهای زیادی در بخش سه نفره برگزار شد و نتیجه آن هم مدال برنز بازیهای آسیایی جاکارتا، مدال طلای بانوان در مسابقات غرب آسیا و چهارمی بانوان در آسیا بود. این نشان داد که با سرمایه گذاری کم در بخش سه نفره میتوان مدال آور بود.
سامانه ملی بسکتبال را با هدف ایجاد بانک آمار و اطلاعات مربیان و ورزشکاران راه انداختیم. ضمن اینکه در فضای مجازی از تکنولوژی جدید استفاده کردیم. فیبا اهمیت زیادی به موضوع فضای مجازی میدهد. فستیوال سبد طلایی را هم برای اولین بار برگزار کردیم که اهمیت زیادی به پیشکسوتان داده شد. ضمن اینکه همایشها و جلساتی هم برای تکریم پیشکسوتان داشتیم.
آماری باید صحبت کرد
برنامه چهار سالهای داشتیم که شورای راهبردی فدراسیون، اصلاحاتی روی آن انجام داد. سعی کردیم براساس تغییرات ورزش دنیا این برنامه را به روز کنیم. اینکه لیگ را چطور طراحی کنیم که فضا برای تیمها بهتر شود. لیگهای یک و دو نسبت به قبل بهبود پیدا کنند و مسائلی ازاین دست که بررسی کردیم.
نمیخواهم از عملکرد فدراسیون تعریف کنم؛ اما کارهایی که در یک سال انجام دادیم، وقتی با قبل مقایسه میکنیم در بیشتر موارد افزایش داشته ایم. کلاسهای آموزشی و لیگها را مثال میزنم. سال ۹۶ در مجموع بانوان و آقایان، ۳۰۰ مسابقه برگزار شد. سال ۹۷ در حالی که هنوز نیمی از لیگ هم سپری نشده است، تا به حال ۴۰۰ بازی انجام داده اند.
در برخی حوزهها رشد ۱۰۰ درصدی داشتیم
امسال ۳۳ اعزام بین المللی داشتیم که نسبت به سال قبل افزایش ۷۰ درصدی داشته است. به هر حال آمار باید نشان دهنده عملکرد باشد، نه اینکه سلیقهای صحبت کنیم.
کلینیکهای مربیگری با حضور نناد به کلینیکهای بین المللی تبدیل شد که ۱۶ مورد با استفاده از حضور این مدرس بین المللی انجام شد. ۱۴ کلاس مربیگری برای آقایان و ۱۶ کلاس برای بانوان برگزار کرده ایم. نسبت به سال قبل از آن، افزایش ۱۰۰ درصدی داشته ایم که این موارد دیده نمیشود. به هر حال این دورهها وظیفه ما و البته دیربازده است. نتیجه این دورهها در آینده دیده میشود.
سال ۹۶ تعداد کل رویدادهای بسکتبال سه نفره در بخش آقایان ۲۱۷ و در بخش بانوان، ۴۳۲ مورد بوده است. در بخش بانوان از ۴۳۲ رویداد سال ۹۶ به ۱۴۴۳ رویداد رسید که رشد چند برابری داشته است و به رنکینگ ۱۲ جهانی رسیدیم.
شايد هنوز کارها نمود نداشته باشند
برای کارهای پایه پیش از این کمیته استعدادیابی نداشتیم و حالا هشت منطقه تشکیل داده ایم و برای هر منطقه مدیری گذاشته ایم تا کارهای پیکرسنجی و گزینش بازیکن را انجام دهند. این کارها حالا دیده نمیشوند، بلکه شش هفت سال بعد نتیجه آن مشخص خواهد شد.
در بحث آموزش هم روند آموزشی یکسانی باید داشته باشیم. طرح درس فیبا را ترجمه میکنیم. ضمن اینکه تا آخر ماه، دستورالعمل تاسیس مدارس و کانونهای استعدادیابی را تکمیل میکنیم که کارها کیفی شود. از این به بعد هر کانون و مدرسهای که فعالیت میکند، باید از فدراسیون مجوز بگیرد. به این ترتیب آمار و اطلاعات هر پایگاه، آکادمی یا مدرسهای که فعالیت میکند، در بانک اطلاعاتی فدراسیون قرار میگیرد و به این شرایط سر و سامان میدهیم.
در بخش استان ها هم مجامع انتخاباتی در استانها برگزار کردیم و نظام ارزیابی عملکرد استانها را تشکیل دادیم. ۵۰ شاخص به عنوان وظیفه استانها در نظر گرفتیم که براساس آن، استانها را سطح بندی میکنیم و عملکرد خوب و بد را جدا میکنیم. این موارد هم شاید دو سال دیگر در کارها مشهود باشد. اینکه میگویند کار ما فرقی نداشته است، به نظرم خیلی فرق کرده و شاید هنوز نمود نداشته باشد.