پخش زنده
امروز: -
سرپرست وزارت بهداشت: اینکه پول زیاد بگیرم کار کنیم، هنر نیست، کارکردن با منابع اندک در شرایط بحران ستودنی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید نمکی در مراسم قدردانی از برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی افزود: کارهای بزرگی در عرصههای پس از انقلاب انجام داده ایم و اکنون در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه از نظر شاخص سلامت، اول هستیم.
نمکی گفت: غافل نشویم که راههای نرفته زیادی داریم، ما یک روزی با ۵ دلار علیه شش بیماری مهلک مسری، کودکانمان را واکسینه میکردیم، اما امروز گرفتار بیماریهای غیر واگیر، سرطان ها، حوادث جادهای و بهداشت روان پریشان هستیم که وزارت بهداشت در این بین حداقل کار را میتواند انجام دهد و در این باره حتما کار بین بخشی میطلبد.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ما امروزه گرفتار بیماریهای غیرواگیر هستیم که تمنا میکنم بخش پژوهش حتما به این بخش بپردازد.
نمکی با اشاره به اینکه بار بیماری ها، شاخص مهمی برای کشورهای توسعه یافته نیست، گفت: ما باید با آینده پژوهشی به بار بیماریهای فردا فکر کنیم.
وی افزود: در عرصه پژوهش باید اتفاقات آینده را پیش بینی کنیم که ناگهان به سیاه چاله بیماریهای نوپدید نیفتیم، هرچند که امید به زندگی در کشور ارتقا یافته است، اما باید کیفیت خوب زندگی را مدنظر داشته باشیم، زیرا سالمندان کشور ما با همه دنیا فرق دارند.
سرپرست وزارت بهداشت گفت: ما باید درپی مدلهای ملی باشیم، سالمندان ما سالمندان افسردهای خواهند بود که وقتی جوان بودند زیرساخت اشتغال نبود و خود را سربار میدیدند و زمان پیری هم، چون احساس سرباری دارند، آرزوی مرگ میکنند و پرهزینه هستند.
بخش پژوهش با آینده نگری به فکر بیماریهای نوپدید فردا باشد
وی با اشاره به اینکه بخش پژوهشی کشور باید به مسایلی از قبیل بیماریهای غیرواگیر بپردازد، افزود: بار بیماریها شاخص مهمی برای کشورهای درحال توسعه نیست که همه امکانات را بر روی آن متمرکز کنند بلکه باید با یک آینده پژوهشی به بار بیماریهای نوپدید فردا فکر کرد.
نمکی با تأکید بر اینکه سازمان بهداشت جهانی نیز به این نکته رسیده است که باید به مشکلات مردان توجه داشت، گفت: در سایه رسیدگی به مشکلات زنان و کودکان، از مشکلات مردان غافل مانده ایم، مشکلات حاشیه نشینی و بیماریهای غیر واگیر از نکاتی است که باید به آن توجه کرد و از پژوهشگران کمک خواست تا در آینده در سیاهچاله بیماریهای نو پدید نیفتیم.
سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به یک تئوری افزود: هر چه برای پژوهش پول بگذاریم سرمایه گذاری است یا عنوان میشود که اگر میخواهید میزان توسعه یافتگی یک کشور را بسنجید به مدارس آن توجه کنید که چقدر روح کاوشگری در آن جا موج میزند، این است که پژوهش را باید در مدارس نهادینه کنیم تا راهکاری برای مسایل کشور پیدا کنیم.
نمکی با تأکید بر نقش بخش خصوصی در پژوهش گفت: باید بخش خصوصی را وارد این مسایل کنیم، زیرا در هیچ کشوری سهم پژوهش بیش از یک درصد از سهم منابع ملی نیست، به همین دلیل بخش خصوصی در این امر وارد شده و آنان را یاری میکند و بخش خصوصی زمانی وارد این گود میشود که محصولات علمی قابل خریداری و به چرخه تولید رسیده باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید از رفتار جزیرهای بپرهیزیم، زیرا ساختار جزیرهای مشکل پژوهش کشور را حل نمیکند، افزود: باید از کارهای موازی دست برداریم و به هم بپیوندیم و با هم همراهی کنیم تا به انتظار ملی برسیم.
نمکی یکی دیگر از خواستههای خود از بخش پژوهش را خارج شدن از دایره وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: امروز مؤلفههای اجتماعی بر سلامت بسیار تأثیرگذار است و بر همین اساس همه بخشهای پزشکی و غیر پزشکی به صحنه بیایند و با هم کار کنند، از مرزهای کشور هم فراتر برویم و از تکرار کارهای انجام شده بپرهیزیم، باید از محققان و ایرانیهای دانشمند خارج از مرزهای ایران استفاده کنیم و کار مشترک با آنان را تعریف کنیم.