پخش زنده
امروز: -
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده اثرات جبران ناپذیری بر روی بدن دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ هواي آلوده حاوي تركيباتي اكسيد كننده و سمي است و بدن همواره به ذراتي كه در هواي آلوده وجود دارد واكنش التهابي نشان ميدهد.
تركيبات آنتياكسيداني از تاثیر مواد سمی و ذرات هوای آلوده در بدن جلوگیری می کنند.
استفاده از لبنیات، میوه ها و سبزی های حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های A ، C ، D موجب کاهش اثرات آلودگی در بدن می شود.
گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت ناشی از آلایندهها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد و تنها راه درمان، دریافت اکسیژن است
همچنین شیر و فرآوردههای لبنی به دفع ادرار به خروج سموم و مواد آلاینده کمک میکند. محصولات لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتریهای مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده میشوند.
اغلب سبزی ها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و عوارض آلودگی هوا را کاهش می دهند.
در میان میوهها سیب، سرب را جذب میکند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجهفرنگی، کیوی و غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
کلم بروکلی؛ به طور خاص تنفس را راحت تر می کند. حتما در هر وعده غذایی شامل صبحانه، نهار و شام یک نوع یا بیشتر سبزی و محصولات گیاهی تازه و میوه مصرف کنید.
تحقیقات نشان داده که خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدان فیتو استروژن ها بطور موثری آسم و آلرژی را کاهش داده و گونه ای از فیتو استروژن در بعضی از غذاها مانند بذر کتان یا بزرک وجود دارد.