پخش زنده
امروز: -
دبیر نخستین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر: بیماریهای غیرواگیر تا ۸۰ درصد قابل پیشگیری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر کامران نیکو سخن در نشست خبری نخستین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با اشاره به شکل گیری شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کشور گفت: برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر آموزش و اطلاع رسانی اهمیت زیادی دارد از این رو آموزش و اطلاعرسانی باید در ۶ بخش انجام شود.
وی افزود: نخستین بخش مردم هستند که باید آگاهیهای لازم را درباره خود مراقبتی به آنان داد، حتی مدارس هم آموزشهای خودمراقبتی را ارائه نمیدهند، به عنوان مثال بچهها در مدرسه فقط یک زنگ ورزش در هفته دارند که کافی نیست.
نیکو سخن گفت: دومین بخش آموزشها باید به کسانی داده شود که درگیر چنین بیماریهایی هستند؛ این همان پیشگیری ثانویه است و فرد میتواند از ایجاد عوارض بیشتر بیماری پیشگیری کند.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران افزود: سومین بخش آموزشها، پزشکان، پرستاران، متخصصان تغذیه هستند که این اقشار درگیر سلامت جامعه هستند و دانش آنان باید بهروز شود.
وی گفت: چهارمین بخش نیز که نقش مهمی در اطلاع رسانی و آموزش دارد، رسانهها هستند. در تمام جوامع رسانهها میتوانند اطلاعرسانی خوب و اثربخشی داشته باشند و در عین اطلاعرسانی مطالبه گری کنند.
نیکوسخن افزود: بخش پنجم سیاستگذاران بهداشتی کشورها هستند که متأسفانه این افراد اطلاعات درستی در این حوزهها ندارند و برنامهریزیهایشان میتواند منجر به نتایج اشتباهی شود، در عین حال در این زمینه دولت و مجلس میتواند با تصمیمگیریهای درست به نتایج خوبی برسد، اما گاهی تصمیمگیریها به ضرر سلامت جامعه است.
وی گفت: ششمین بخش که باید تحت آموزش و اطلاع رسانی درباره بیماریهای غیرواگیر و نحوه پیشگیری از آنها قرار گیرند، بیمهها هستند.
نیکوسخن افزود: متأسفانه مفهوم بیمه در کشور ما تغییر کرده است و افراد وقتی که بیمار میشوند انتظار دارند که بیمه پول درمانشان را بپردازد در حالیکه بیمه در همه جای دنیا به معنی پیشگیری از بیماریهاست یعنی بیمهها افراد را سالانه چکاپ میکنند و بیماریهایی که امروزه بروزشان دغدغه ماست در مراحل اولیه شناسایی میشوند، در حالی که در کشور ما چکاپ معنایی ندارد و افراد زمانی آزمایش میدهند که دچار بیماری میشوند، بر همین اساس است که نیمی از دیابتیها از بیماری خود خبر ندارند مگر اینکه دچار عوارض بیماری شوند.
وی درباره تعداد مبتلایان به دیابت در کشور نیز گفت: اکنون ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفربه دیابت مبتلا و ۸ میلیون نفر نیز پیش دیابتی هستند. به این معنی که هنوز به مرحله دیابت نرسیدهاند و اگر شیوه زندگی و یا الگوی تغذیهشان را اصلاح نکنند به دیابت مبتلا خواهند شد.