پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه سابق قطر گفت برخی کشورهای عربی برای پنهان کردن روابط خود با تل آویو ، به بحران میان برخی کشورهای عربی با قطر دامن می زنند و آن را توجیه می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما وزیر امور خارجه سابق قطر گفت برخی کشورهای عربی برای پنهان کردن روابط خود با تل آویو ، به بحران میان برخی کشورهای عربی با قطر دامن می زنند و آن را توجیه می کنند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق چاپ قطر نوشت: شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه سابق قطر از علل استعفای هفته پیش آنتونی زینی فرستاده وزارت امور خارجه آمریکا برای حل بحران خلیج فارس پرده برداشت.
آنتونی زینی، ژنرال بازنشسته تفنگداران نیروی دریایی آمریکا و رئیس سابق فرماندهی مرکزی این کشور، هشتم ژانویه اعلام کرد از سمت خود به عنوان فرستاده وزارت امور خارجه آمریکا برای حل بحران خلیج فارس استعفا کرده است.
شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی در مصاحبه با شبکه روسیا الیوم در پاسخ به این سوال که آیا با عقب نشینی زینی از پرونده بحران خلیج فارس غافلگیر شدید؟ گفت: غافلگیر نشدم چون می دانم او به چند دلیل نتوانست در کار خود هیچ پیشرفتی کند از جمله اینکه طرف هایی که به این بحران در منطقه دامن زدند، معتقدند که باید محاصره قطر ادامه یابد. افزون بر آن مسئولیت ها در واشنگتن با یکدیگر تناقض دارد. طرف های مختلفی در واشنگتن، این پرونده را اداره می کنند و این باعث شد آنتونی زینی در معذوریت قرار بگیرد چرا که او فردی منطقی است و باید برگ برنده هایی در دست داشته باشد.
حمد بن جاسم تاکید کرد یکی از علل استعفای زینی، سرسختی طرف های بحران خلیج فارس به سبب اختلاف آرا و مسئولیت ها در واشنگتن است.
وزیر خارجه سابق قطر گفت: به نظر من آنقدر که زینی ایده در سر داشت، خواسته های زیادی نداشت اما آنطور که می دانم او می خواست دیدگاه ها را به یکدیگر نزدیک کند تا به ایده ای برسد. مشکل این است که وزیر امور خارجه آمریکا و همچنین جارد کوشنر در کاخ سفید، این پرونده را اداره می کنند و بسیاری از طرف ها هم بنا به عللی به این پرونده اهمیت می دهند.
حمد بن جاسم افزود: به نظر خود من، اکنون ادامه این بحران برای برخی مناسب است چون منافع زیادی با ادامه آن وجود دارد و واشنگتن و بسیاری از کشورها در حال بهره برداری از نتایج اختلاف میان کشورهای حوزه خلیج فارس هستند. در کشورهای غربی و آمریکا از طریق لابی ها، دفاتر مشورتی و حقوقی و قراردادها برای این بحران، هزینه می شود و از این اختلاف ها، منافع عده ای محقق می شود. از این رو به نظر من می خواهند این اختلاف باقی بماند و بحران پایان نیابد.
وی با اشاره به حمله سایبری به خبرگزاری قطر و پخش اظهارات منسوب به شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفت برای این منظور، داستان پردازی های بسیار شد؛ داستان پردازی هایی که این اختلاف با آنها آغاز شد.
وزیر خارجه سابق قطر افزود زمانی که در هفته نخست یا ماه نخست، تلاش خود را برای ایجاد این بحران به کار بستند، (برای توجیه کار خود) درباره مسائل متعددی سخن گفتند و هر بار که موضوعی پایان می یافت، به مسئله دیگری می پرداختند چون بحران میان کشورهای حوزه خلیج فارس پایه و اساسی ندارد اما هدف از دامن زدن به این بحران، هدف غیر مسئولانه کشورهایی بود که تصمیم گرفتند به این بحران دامن بزنند.
بن جاسم گفت: ما در این برهه از زمان، بیشتر نیاز داریم تا با هم باشیم چون چالش های بسیاری وجود دارد اما آنها به دنبال توجیه برای این بحران بودند زیرا چه بسا (این کشورها) با اسرائیل روابطی داشته باشند. کسانی که "از سیاست سر در نمی آورند" این مسئله را با مسائل زیادی در هم آمیختند.