تولید سالانه ۳ هزار تن فندق خشک در استان قزوین
سالیانه ۳ هزار تن فندق خشک در استان قزوین تولید میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در حال حاضر ۳ هزار و
۲۰۰ هکتار از باغات استان به زیر کشت فندق رفته است.
علی اکبری در کارگاه آموزشی اصول باغبانی فندق، افزود: استان قزوین بعد از استان گیلان رتبه دوم سطح و تولید را در کشور به خود اختصاص داده است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین ارقام کشت شده این محصول در باغات استان را ارقام داخلی و بومی مانند گرد اشکور، شصتک، زرآبادی و سیاه الموت ذکر کرد.
ارقام خارجی فندق هم شامل روند دوپی مونت، فرتیل، سگروب، مرویل و گرده دهندهها شامل نقرت و داویانا است.
به گفتهی او اکثر باغات فندق استان در مناطق کوهستانی، معتدل سرد و منطقه الموت توسعه یافته است.
در این کارگاه آموزشی در خصوص مسائلی پیرامون کاشت، داشت، انبارداری، صنایع تبدیلی و فرآوری، هرس و جوانسازی، ارقام جدید، لزوم احداث باغات مادری و الگویی، انتقال آب، بازاریابی و صادرات مباحثی ارائه شد.
نکات مرتبط با اصول فنی تغذیه فندق و بیماریها به خصوص بیماری بلایت باکتریایی (زوال) از دیگر مباحث مطرح شده در این همایش یک روزه بود.