پخش زنده
امروز: -
هزاران نفر از مخالفان سیاستهای دولت انگلیس به همراه مخالفان نظام سرمایه داری، در خیابانهای لندن تظاهرات کزدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ هزاران نفر از مخالفان سیاستهای دولت انگلیس به همراه مخالفان نظام سرمایه داری، همزمان با نهمین هفته تظاهرات ضد نظام سرمایه داری در شماری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه به خیابانهای مرکزی لندن آمدند و دست به تظاهرات زدند.
قشرهای مختلف مردم در این تظاهرات سیاست های دولت و نظام سرمایه داری را موجب تعمیق فقر و مشکلات اقتصادی خانواده ها توصیف و بر ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام تاکید کردند.
حزب محافظه کار انگلیس که از سال 2010 به قدرت رسیده است، با اجرای سیاست ریاضت اقتصادی و کاهش یارانه و کمک های دولتی، با خشم مردم به ویژه قشرهای کم درامد روبرو شده است.
دولت محافظه کار که مدعی بود به منظور کاهش کسری بودجه و بدهی ها، از کمک های دولتی و هزینه ها می کاهد، به گفته مخالفان در هشت سال گذشته، به مراتب بر بدهی های ملی افزوده و اکنون در مقایسه با سال 2010 میلادی، بدهی های عمومی دو برابر شده است. تظاهر کنندگان همچنین از چگونگی روند خروج این کشور از اتحادیه اروپا نیز مخالفند.
انگلیس قرار است پس از حدود 40 سال، نهم ماه فروردین سال آینده از اتحادیه اروپا خارج شود و این موضوع نیز به بی ثباتی در امور امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی این کشور منجر شده است.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس، نتوانسته است حتی اعضای هیات دولت و نیز مقامات ارشد حزب خودش را درباره شرایط خروج از اتحادیه اروپا قانع سازد و این اختلافات، به مجلس و جامعه انگلیس نیز کشیده شده است.
دراین تظاهرات قشرهای مختلف مردم با در دست داشتن پلاکاردهایی، کناره گیری ترزا می و برگزاری انتخابات زودرس را خواستارشدند.
گروههای مختلف مردمی این تظاهرات را " بریتانیای درهم شکسته " نام نهادند و حرکت خود را از برابر ساختمان بی بی سی در لندن آغاز و به سوی میدان قدیمی ترافالگار در نزدیکی دفتر نخست وزیر حرکت کردند.
نشریه پزشکی انگلیس ( Medical British Journal ) امسال در گزارشی نوشت در سال های 2010 تا 2016 ، یکصد و بیست هزار انگلیسی به علت اجرای سیاست ریاضت اقتصادی جان باخته اند و این میزان اکنون به مراتب بیش تر شده است.
علاوه بر تظاهرکنندگان انگلیسی، شماری از نمایندگان جنبش ضد سرمایه داری فرانسه نیز برای اعلام همبستگی با مخالفان نظام سرمایه داری در این تظاهرات حضور یافتند.
اتحادیه های کارکنان، مخالفان جنگ، کارکنان وزارت بهداشت و درمان انگلیس، مخالفان نژادپرستی، اعضای احزاب کارگر و سبز انگلیس، تظاهرات امروز لندن را سامان داده اند.
اغلب تظاهرات ضد نظام سرمایه داری، هواداران صلح، مخالفان ترامپ و اسرائیل در انگلیس، در یکی، دو سال اخیر از مقابل ساختمان بی بی سی در لندن تظاهرات خود را آغاز کردند.