پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه صدا و سیما این دانشگاه را با قدمتی ۵۰ ساله میراث فرهنگی برای آموزش عالی کشور دانست.
شهاب اسفندیاری در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در نشست هم اندیشی روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرایی که بعدازظهر امروز در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد گفت: دانشگاه صدا و سیما نخستین مدرسه عالی در آسیاست که آموزش صنعت رسانه را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه این دانشگاه تاکنون ۴ هزار فارغ التحصیل داشته است که بسیاری از چهرههای موفق سینما، رادیو و تلویزیون تحصیل کرده این دانشگاهند افزود: این دانشگاه ۷۰ عضو هیات علمی دارد که در ۹ رشته کارشناسی ارشد، ۵ رشته کارشناسی و ۲ رشته کاردانی فعالند.
اسفندیاری با اشاره به گسترش صنعت رسانه در جهان، اضافه کرد: این دانشگاه در ابتدا با کشورهایی همچون ژاپن، کره و چین رقابت داشت، اما اکنون کشورهایی همچون هنگ کنگ و حتی کشور کوچک تایوان نیز در زمینه علوم رسانه فعالیت میکنند.
وی گفت: دانشگاه صدا و سیما براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۶۲ که سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را موظف به گسترش دانشکده صدا و سیما کرد فعال شد و براساس این قانون در سال ۱۳۹۲ با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه تبدیل شد.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: این دانشگاه به طور کامل زیرنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت میکند و نمیتواند دانشجو و یا حتی عضو هیات علمی بدون تایید این وزارتخانه داشته باشد.
وی گفت: هیات امنای این دانشگاه نیز همانند دیگر دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی با تایید وزارت علوم انتخاب میشوند که بودجه و ساختار دانشگاه زیرنظر این هیات امناست.
اسفندیاری افزود: حتی رئیس دانشگاه صدا و سیما نیز با مجوز و تایید وزارت علوم منصوب میشود.
وی گفت: نمیدانم این دروغ که دانشگاههای وابسته به دستگاه اجرایی بی ضابطه اند با چه هدفی مطرح شده است.
اسفندیاری با اشاره به برگزاری جلسه هم اندیشی روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاههایی اجرایی کشور در دانشگاه صدا و سیما، افزود: این نشست به منظور هم اندیشی در زمینه بند «ز» تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۱۳۹۸ بوده است.
وی با اشاره به قدمت دهها ساله هر یک از این دانشگاهها گفت: نمیتوان با یک خط در لایحهای که تنها یکسال قدرت اجرایی دارد و به درآمدها و مخارج دولت مربوط است سرنوشت این دانشگاهها با قدمت دهها سال را تعیین کرد.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: در صورت نیاز به تغییر روش فعالیت این دانشگاهها نیاز به تشکیل کارگروهی با حضور کارشناسان، استادان دانشگاه و نمایندگان این دانشگاه هاست تا برای آینده آنها تصمیم گیری شود.
اسفندیاری گفت: تجهیزات و امکانات این دانشگاهها ویژه است به گونهای که ۳۰ موتور جت برای آموزش در دانشگاه صنعت هواپیمایی کشوری وجود دارد که در دانشگاههای دیگر همانند آن نیست.
وی افزود: در این دانشگاه نیز تجهیزات، استودیوها و آزمایشگاههایی با ارزش میلیاردها تومان وجود دارد که مانند آن در دیگر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وجود ندارد و نباید با یک خط سرنوشت این دانشگاهها یک شبه تغییر کند.
اسفندیاری گفت: حتی ساختمان دانشگاه صدا و سیما در داخل محوطه سازمان صدا و سیماست و از نظر قانونی امکان واگذاری به غیر را ندارد و این مصوبه در کار دستگاههای اجرایی و تعامل آنان اختلال ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: حتی اگر دیدگاه صرفه جویانه را درنظر بگیریم این دستگاههای اجرایی هستند که با بودجه خود در کنار وزارت علوم به تحصیلات عالی کمک میکنند و دانشجویان را به عنوان نیروی انسانی متخصص تربیت کرده و به کار میگیرند و این کمکی به وزارت علوم است که باید تعداد زیادی دانشگاه و پژوهشکده را مدیریت کند.
رئیس دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه برخی کیفیت آموزش در دانشگاههای وابسته به دستگاههایی اجرایی را زیرسوال برده اند، گفت: مسئولیت نظارت بر دانشگاهها هم اکنون نیز برعهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و باید دانشگاهی را که کیفیت آموزش در آن استاندارد نیست و مثلا یک لیسانس به دانشجوی دکتری تدریس میکند پیدا کند نه اینکه تمام دانشگاهها را به این سبب مجازات کنند.
اسفندیاری افزود: به نظر میرسد کیفیت پایین تحصیل در دانشگاههای غیرانتفاعی باشد که در سالهای اخیر با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت قارچ گونه گسترش یافته اند.
وی گفت: چرا به دانشگاههای غیرانتفاعی که کیفیت آموزش را کاهش داده اند نظارت نمیکنید و به اشتباه دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی را که زیرنظر وزارت علوم فعالند زیرسوال میبرید.