به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه، محمودرضا مرادی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نخستین دوره آموزشی
تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی استان که در محل مجتمع علمی و فرهنگی بوستان کرمانشاه برگزار شد، گفت: تاکنون ۱۵۶ مورد پیوند قرنیه، ۸۸ مورد پیوند مغز و استخوان در استان انجام شده است.
محمود رضا مرادی از وجود بیش از ۳۲ هزار نفر بیمار دیالیزی در کشور خبر داد و گفت: هزینه هر بار دیالیز نزدیک به ۴۰۰ هزار تومان است و تعداد پیوند کلیه در سال به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ مورد است.
مرادی از شیوه هشت درصدی نارساییهای قلبی خبر داد و ادامه داد: از زمانی که پیوند کبد در ایران راه اندازی شده بیش از ۶ هزار نفر پیوند کبد انجام شده است.
وی یادآور شد، این آمارها نشان دهنده شیوع بالای بیماریهایی است که نیاز به درمان مناسب دارند و اکنون ۲ روش برای پیوند عضو بدن وجود دارد که یک راه استفاده از دهنده زنده و دیگری استفاده از جسد است.
وی ادامه داد: استفاده از دهنده زنده با عوارضی همراه است که باید بیمار اهدا دهنده عضو، بیهوشی را تحمل کند و بستری شود و از سوی دیگر عوارض جراحی و نقاهتی موجب بیکارشدن و خانه نشینی موقت وی میشود و ممکن است با مشکلات روحی برای بیمار همراه باشد.
مرادی بااشاره به محدودیت برداشت اعضا از اهدا کننده زنده گفت:: بنابراین باید دنبال جایگزینی دیگر بود که در سطح دنیا و در سطح کشور استفاده و برداشت از جسد مناسب است ودر چنین شرایطی میتوان از ارگانهای بیشتری مثل ریه، پانکراس، کبد و قرنیه استفاده کرد.
این مسئول ادامه داد: از جمعیت ۸۱ میلیون نفری کشور، ۱۶ هزار نفر به دنبال تصادفات جان میدهند که از این میزان بین پنج تا هشت نفر دچار مرگ مغزی میشوند که قابلیت اهدای عضو در این افراد وجود دارد.
وی از پیوند ۴۵ هزار مورد کلیه به عنوان بیشترین اهدای عضو یاد کرد و گفت: مغز و استخوان و کبد نزدیک به پنج هزار نفر و پیوند قلب حدود ۹۰۰ نفر انجام شده است.
وی یادآور شد، روزانه هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نبود دهنده برای دریافت عضو از بین میروند.