پخش زنده
امروز: -
نشست هم اندیشی معاون امور صنایع وزیرصمت با تشکلهای تخصصی صنعت دخانیات با محوریت بررسی ۲۱ چالش مستتر در این صنعت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ فرشاد مقیمی در این نشست با اشاره به نشست مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت با گمرک تصریح کرد: براساس توافق انجام شده، زمان ثبت سفارش کالا از سه ماه به ۶ ماه افزایش یافته است.
وی افزود: با افزایش زمان اعتبار ثبت سفارش کالا، مشکلاتی نظیر روند طولانی ترخیص کالا و احتمال ابطال ثبت سفارش کاهش خواهد یافت.
مقیمی همچنین از تمدید ثبت سفارش به صورت سیستمی خبرداد و گفت: به تازگی تمهیداتی برای تمدید ثبت سفارش از طریق سامانه در نظرگرفته شده است که نیازی به مراجعه حضوری افراد نخواهد داشت.
نگاهی به مشکلات صنعت دخانیات
وی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح مشکلات صنعت دخانیات نظیر ثبت سفارش کالا، واردات مواد اولیه، تخصیص ارز، تولید غیر رسمی دخانیات، احتمال افزایش قاچاق محصولات دخانی، چالشهای برات بدون تعهد و... اظهار داشت: در حوزه ثبت سفارش کالا با تمهیدات جدیدی که در نظر گرفته شده امیدواریم، مشکلات این بخش مرتفع شود.
مقیمی همچنین در خصوص خام فروشی و صادرات تنباکو با توجه به نیاز داخلی نیز گفت: در صورتیکه تولیدکنندگان داخلی به مواد اولیه برای تولید محصولات دخانی نیازمند باشند و میزان تولید فراتر از نیاز داخلی نباشد تدابیری برای واردات و صادرات تنباکو در نظر گرفته خواهد شد.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت از صنعت دخانیات را در کاهش قاچاق محصولات دخانی وآسیب به مردم موثر برشمرد و افزود: تولید این محصولات اگرچه برای مصرفکنندگان توصیه نمیشود، اما با توجه به وجود متقاضیان و قاچاق محصولات غیراستاندارد به کشور باید تدابیری برای حفظ صنایع فعلی و جلوگیری ازکاهش تولید محصولات داخلی اتخاذ شود.
برگزاری جلسات مستمر برای رفع مشکلات
مقیمی تسهیل فرآیند تولید و تامین مواد اولیه مورد نیاز این بخش را همانند همه صنایع مورد تاکید قرارداد و خواستار ارایه گزارشی از وضعیت موجود این صنعت و چالشهای این بخش شد.
وی از برگزاری جلسات مستمر برای رفع مشکلات این صنعت خبرداد و گفت: موانع پیش روی صنعت با تعامل و هم اندیشی با تشکلهای تخصصی و استفاده از توان علمی و فکری صاحبنظران قابل حل و فصل خواهد بود.
به گفته معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکلات این بخش باید با ارایه راهکارهای اجرایی و نقش تشکلهای تخصصی، مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور و همچنین معاونت امور صنایع مشخص شود.
مقیمی در ادامه توانمندسازی و حمایت از تولید داخلی را از برنامههای مهم وزارت صنعت توصیف کرد و گفت: تشکلهای تخصصی صنعت دخانیات در کنار سایر صنایع با احصاء مشکلات و چالشهای صنعت و ارایه راهکارهای اجرایی نقش تعیین کنندهای در بهبود فضای کسب و کار به ویژه تولید خواهند داشت.
گفتنی است؛ در نشست هم اندیشی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با نمایندگانی از تشکلهای تخصصی صنعت دخانیات، ۲۱ مورد از چالشهای این بخش مورد بررسی قرار گرفت و مقررشد؛ موانع پیش روی تولید این صنعت جهت برون رفت از وضعیت فعلی به تفکیک احصا و طی جلسات مستمر به صورت موردی بررسی شود.
بروزمشکلاتی در تامین مواد اولیه، تخیص ارز، ثبت سفارش کالا، روند طولانی ترخیص کالا از گمرک و دموراژ شدن محصولات دخانی، چالشهای برات بدون تعهد و... از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و تمهیداتی برای رفع این مشکلات اتخاذ شد.